وکیل مهاجرت فردی با اطلاعات کامل حقوقی است که در رشته ی حقوق تحصیل نموده و در آزمون وکلا موفق شده است. افراد زیادی که قصد مهاجرت به کشوری دیگر را دارند به دنبال پاسخی برای سؤالات حقوقی و قانونی خود در زمینه ی مهاجرت می گردند و اغلب به دلیل نا آگاهی گرفتار افراد سودجو می شوند. برای این منظور به آنها توصیه می شود که سوالات خود را از یک وکیل مهاجرت معتبر بپرسند.

وکیل مهاجرت کیست؟

وکیل مهاجرت فردی و یا دقیق تر بگوییم وکیلی است که به مسائل مختلف افراد که در حوزه های مختلف وکالتی و حقوقی در زمینه ی مهاجرت برایشان سوال است، پاسخ و مشاوره می دهد. این فرد به زیر و بم قوانین سایر کشورها آگاهی و اشراف دارد و در زمینه ی مسایل مربوط به سفارت خانه ها و به اطلاعات دقیق حقوقی مورد نیاز افراد کاملاً واقف است. وکیل مهاجرت به سؤالات افراد در زمینه ی مهاجرت پاسخ می دهد. هر فردی که بخواهد به طور قانونی مهاجرت کند می تواند تمامی کارهای حقوقی و مشاوره ای را به این فرد بسپارد.

وکیل مهاجرت کیست؟

آیا وکلای مهاجرت باید حتماً وکیل دادگستری باشند؟

بله! وکیل دادگستری در رشته ی حقوق تحصیل نموده و در امتحان وکالت پذیرفته شده و به عنوان وکیل حقوقی محسوب می شود و این فرد می تواند در سطوح مختلف هرگونه مشاوره و کمکی را در زمینه های بین المللی در اختیار مراجعین خود قرار دهد. پس مؤسساتی که با مجوزهای معتبر اقدام به اعزام دانشجو می کنند با محدودیت کارکرد مواجه هستند و وکیل مهاجرت نیستند.

آیا وکلای مهاجرت در سطح بین المللی  محدودیت عملکرد دارند

یک وکیل مهاجرت محدودیت کارکرد در سطح بین المللی را ندارد. مؤسسات فقط می توانند اقدام به پذیرش دانشجو و مسایلی از قبیل رزرو ویزا را انجام دهند. اما وکیل علاوه بر این که در امتحان کانون وکلا پذیرفته شده، می تواند در سطح بین المللی با عنوان نماینده ی رسمی شناخته شده و قادر به دادن مشاوره حقوقی و مهاجرتی و دفاع از حقوق موکل خود در تمام زمینه ها باشد. بنابراین بایستی پروانه ی وکالت در این زمینه را دریافت کرده باشد. این فرد می تواند اطلاعات درست و کاملی را در زمینه ی مهاجرت به کشورهای مختلف دهد و همین طور از قوانین سایر کشورها در زمینه ی پذیرش مهاجر و رفت و آمد مطلع باشد.

چرا به دنبال وکیل مهاجرت باشیم؟

بسیاری از افراد با خود می گویند که تهیه و تنظیم ویزا کار سختی نیست و خود این مسیر را می روم و نیازی به وکیل برای پرونده ی مهاجرتی خود ندارم. ولی این را در نظر داشته باشید که با کوچکترین ایرادی که حتی در اثر نا آگاهی و سهوی باشد، پرونده ی مهاجرت این افراد دچار مشکل می شود و منجر به رد پرونده می گردد. همین طور اثبات ایراد یا قانع کردن افسران کشور مقصد برای رفع ایرادات، کاری بس دشوار است. این موضوعات همان مواردی است که نیاز شما را برای داشتن یک وکیل مهاجرت بیشتر و الزامی می کند.

چرا به دنبال وکیل مهاجرت باشیم؟

وکیل مهاجرت چه تأثیری بر روی روند پرونده ی مهاجرتی ما دارد؟

وکیل مهاجرت که اقدام به مشاوره در این زمینه می کند، تقریباً درصد بالایی از زمان تحصیل خود را به فراگرفتن قوانین مختلف در کشورها نموده است.قوانین کشورها دائماً در حال تغییر است و این تغییرات در اختیار وکلای مهاجرت قرار می گیرد وعدم اطلاع از آنها شما را دچار مشکل خواهد کرد. همین طور اکثر کشورها در برخورد با یک فرد عادی سختگیر تر عمل می کنند. در واقع هر چقدر هم که مطلع باشید با نحوه ی برخورد آنها دچار تردید می شوید. اثبات قوانین مهاجرت بسیار پیچیده است که تنها یک مشاور با تجربه به تفسیر و توضیح قوانین جدید و انتقال آنها وارد می باشد.

نقش وکیل مهاجرت در تسریع روند رسیدگی به پرونده

از جمله مواردی که توصیه می شود حتماً برای آن از یک وکیل مهاجرت کمک بگیرید، تسریع در کار مهاجرت است، هر چند وکیل مهاجرت تأثیری در بررسی پرونده ایجاد نمی کند اما کاردانی این شخص باعث تسریع روند پرونده می شود. این که اشتباهاً فرمی را پر نکرده باشید، یا به عنوان مثال فلان مدرک را تهیه نکرده باشید، باعث تأخیر در به ثمر رسیدن پرونده ی شما و تأخیر در اعلام نتیجه می شود. حتی بعضی از این اشتباهات منجر به راکد ماندن و عدم رسیدگی به پرونده ی ناقص می شود که در مرحله ی بعد نتیجه ای جز رد شدن پرونده ی شما ندارد. گذشته از آن قوانین کشورها برای مهاجرت آنقدر پیچیده و مختلف شده است که داشتن یک وکیل مهاجرت از ضروریات محسوب می شود.

نقش وکیل مهاجرت در تسریع روند رسیدگی به پرونده

انواع وکیل مهاجرت

افرادی که در رشته ای غیر از رشته ی حقوقی تحصیل کرده باشند، وکیل مهاجرت محسوب نمی شوند بلکه در این موضوع با توجه به اینکه امری بین المللی است، داشتن تخصص نیاز غیر قابل انکاری است. وکیل مهاجرت یکی از کارهایش اخذ تابعیت و اقامت است. وکیل مهاجرت به صورت ویژه در زمینه ی مسایل حقوقی فعالیت دارد. افرادی که در این زمینه فعالیت دارند، ابتدا باید در رشته ی حقوقی کشور خود آگاه و متخصص باشند. به عنوان مثال بحث های اقتصادی و کاری از زمینه های کاری وکلای مهاجرت محسوب می گردد. یک نوع دیگر وکیل مهاجرت، وکیل امور داخلی است. کارهای کیفری جزء کارهای دیگر وکلای مهاجرت است که آن را پیگیری می کنند. افرادی هستند که رشته ی تحصیلی آن ها مهندسی و غیره است و خود را وکیل مهاجرت می نامند و عملاً در زمینه ی مباحث حقوقی و وکالتی و بین المللی تخصصی ندارند و چه بسا با سودجویی روند کاری شما را به تأخیر بیاندازند. بنابراین در بدو ورود به یک دفتر کار برای مشورت با یک وکیل مهاجرت ابتدا پروانه ی وکالت او را ببینید و گول ظواهر و دفتر شیک و لوکس او را نخورید.

شرایط یک وکیل خوب برای مهاجرت چیست؟

اولین شرطی که یک وکیل باید داشته باشد، در دسترس بودن است. برای انتخاب وکیل  حضوری با او ملاقات کنید و در وهله ی اول دقت کنید که در چه مدت زمانی به شما وقت می دهد. در ملاقات دقت نمایید آیا منظم و دقیق هست یا نه؟ و این که فقط به فکر مادیات است یا از اطلاعاتی که مد نظرتان است آگاهی دارد یا خیر؟

نکته ی بعدی این است که زمانی که شرایط خود را برایش توضیح می دهید، برداشت درست و درک متقابلی از وضعیت شما دارد یا خیر!

نکته بعد اینکه در جلسه ی حضوری خود دقت نمایید حرف هایی که می زند بیشتر از آب و هوای منطقه است یا اطلاعی از شرایط حقوقی و حقوق بین المللی و قوانین مهاجرت دارد و بدرستی سوالات شما را پاسخ می دهد و یا چیزی در این مورد نمی داند.

اگر در جلسه ی حضوری که با ایشان داشتید خود را به شخص خاصی متصل دانست و یا راه غیر قانونی را پیشنهاد کرد یا  بدون رعایت نام کسی را برد و گفت می تواند صحبت کند و شما را تضمینی به صورت غیر قانونی به کشور مقصد بفرستد، آگاه باشید که او وکیل مناسبی نیست. دفتر کارش را ترک کرده و پشت سرتان را هم نگاه نیندازید.

یک دفتر شیک یا فرد با شهرت نمی تواند قطعاً وکیل مهاجرت خوبی باشد. بیشتر روی کارآیی افراد دقت نمایید. در انتخاب وکیل مهاجرت حتماً قراردادهایی که باید امضا کنید را با دقت مطالعه کنید.

شرایط یک وکیل خوب برای مهاجرت چیست؟

هزینه های وکیل مهاجرت

هزینه های پرداختی برای وکیل مهاجرت همانند هزینه های دستمزد سایر وکلای حقوقی گزاف نیست بلکه این وکلا برای کارهایی که انجام می دهند هزینه های ثابت و مشخصی دارند و بر اساس همان نرخ نامه می توانید بودجه بندی مناسبی برای این کار در نظر بگیرید.

دستمزد این وکلا بر اساس هر ایمیل یا کپی مدارک، ارسال مدارک، تلفن هایشان با سفارت و ملاقات های مختلفشان دارای نرخ مشخصی است.

نکته ی قابل ذکر بعدی این که با توجه به اینکه ایران یکی از کشورهایی است که در رده بندی، از مهاجر فرست ترین کشورها محسوب می شود، افراد زیادی با هزینه های گزاف خود را وکیل مهاجرت معرفی کرده اند و حتی اگر قصد سودجویی نداشته باشند، با نا آگاهی روند کاری بسیاری از عزیزان را کند کرده یا به تأخیر می اندازند. دقت کنید که گرفتار چنین افرادی نشوید. هزینه های جانبی که برای وکیل مهاجرت می پردازید و شرکت در مصاحبه ها نیز هزینه دارد و علاوه بر سایر هزینه ها مبلغی نیز برای بررسی پرونده لازم است در نظر بگیرید. یک وکیل مهاجرت باید هزینه ی کل کار را صریحاً و بدون پنهان کاری از ابتدا بگوید و از اضافه کردن هزینه های جانبی بعد از قرارداد خودداری کند.

نکاتی که در ارتباط با وکیل مهاجرت پیش می آید!

اولین نکته این است که ما بین وکلای مهاجرت و مؤسسه های اعزام دانشجو فرق وجود دارد. کسانی که بخواهند به صورت کاملاً قانونی بدون استفاده از قوانینی چون پناهندگی و مهاجرت غیر قانونی اقدام به مهاجرت کنند، می توانند از وکیل مهاجرت استفاده کنند تا آن ها را در امر مهاجرت یاری رساند. وکلای دادگستری در قانون وکالت بهترین افراد دارای صلاحیت برای راهنمایی و انجام مسایل حقوقی و در سطح بین المللی هستند زیرا مسایل بین المللی را در دانشگاه فرا می گیرند و با گذراندن دوره ی کوتاهی پروانه ی وکالت کسب می کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *