اطلاعات مهم و جامع راجع به مهاجرت به آلمان
با آشنایی در چند دهه با مهاجرت به آلمان می توان حس کرد که درصد مهاجرت ایرانیان در سال های اخیر رو به افزایش بوده است. در بسیاری از کشورها در دوره های مختلفی از تاریخ برای دستیابی به حقوق انسانی و معیشت بهتر، امکانات زندگی و یا رفاه بیشتر تصمیم به مهاجرت به خارج از کشور گرفته اند.
[aparat id=’Sodp9′]
معرفی کشور آلمان
جمهوری فدرال آلمان که به اختصار آن را آلمان می نامند. آلمان از پر جمعیت ترین کشور های اروپا است و حدود 8.2 میلیون نفر جمعیت دارد. بالا بودن سطح تحصیلات و کثرت دانشگاه ها و معتبر بودن مدارک کالج و مراکز علمی آلمان به مقصد دوست داشتنی برای بسیاری از مهاجران دنیا تبدیل شده است. تاریخ کهن آلمان به لحاظ فرهنگ و معماری بی نظیر است و می توان در تمام نقاط آلمان آثار مختلفی برای بازدید و گردشگری یافت.
صنعت آلمان بی شک در مرکز اروپا قرار دارد و علاقمندان به صنعت آلمان را به درستی مهد صنعت می دانند و برای یادگیری علوم و فنون مختلف آرزوی مهاجرت به این کشور را دارند.
این کشور ثروتمند دومین کشور در بین کشور های دارای مسلمانان در اروپاست و مهاجرت به آلمان ازین زاویه برای مسلمانان جذاب است. پایتخت آلمان شهر زیبای برلین است و زبان مردم آن آلمانی است. موسیقی، نقاشی و مجسمه سازی، تئاتر و سینما و همه ی هنرها جایگاه کهن و بی نظیری در تاریخ آلمان و جهان دارند و برای هنرمندان نیز آلمان مقصدی عالی است. همچنین در آلمان مردم علاوه بر آلمانی به زبان انگلیسی نیز آشنایی و تسلط دارند.
شرایط مهاجرت به آلمان چیست ؟
با هر روشی که بخواهید به آلمان مهاجرت کنید چند شرط عمومی و اولیه را با ید داشته باشید. ثبات مالی چیزی است که برای مهاجرت به خصوص در آلمان لازم است. شما باید با روش هایی که برایتان تعیین شده به اداره ی مهاجرت آلمان نشان دهید که توانایی مالی تامین مخارح زندگی را دارید حتی اگر در مدتی که حقوقی دریافت نکرده اید. در تمام روش های مهاجرت به آلمان اثبات توانایی مالی تامین مخارج جزو پیش فرض هایی است که باید داشته باشید و برای اداره ی مهاجرت این توانایی را بتوانید تایید کنید.
پیش نیاز دوم برای مهاجرت به آلمان داشتن بیمه ی سلامت است که می توانید این کار را در شرکت های بیمه ی آلمانی انجام دهید. با گرفتن بیمه از شرکت های آلمانی اطمینان خواهید داشت که به طور حتم بیمه ی شما پذیرفته خواهد شد.
نکته سوم که کار برد بسیار مهمی دارد دانستن حداقل با زبان آلمانی است. هر چند زبان انگلیسی نیز بسیار کارآیی دارد اما دانستن زبان آلمانی بویژه در بدو ورود به آلمان کمک بسیاری به مهاجران به این کشور خواهد کرد.
آشنایی زبان آلمانی به سه سطح تقسیم می شود :
- A1 , A2 آشنایی در سطح مبتدی و حداقلی
- B1 , B2 دارای مهارت مناسب رو به بالا زبان آلمانی
- C1 , C2 تسلط کامل بر زبان آلمانی
برای مهاجرت به آلمان از هر راهی باید حداقل نمره ی A1 و یا B1 را در آزمون زبان آلمانی دریافت کنید و برای اخذ اقامت دائم کشور آلمان باید نمره C1 , C2 دریافت کرده باشید. برای ورود به کشور آلمان نیاز به ویزایی به نام ویزای شینگن دارید که بعد از تهیه ی آن از سفارت آلمان می توانید به صورت قانونی به آلمان وارد شوید.
مهاجرت به آلمان نسبت به سایر کشورها
کشور آلمان یکی از کشورهایی است با امکانات اروپایی به علاوه پتانسیلی که کشور آلمان به تنهایی داراست و مقصدی عالی برای مهاجرت است. مهاجرت به آلمان نسبت به سایر کشورها برای شما امکان تحصیل و خدمات درمانی رایگان را فراهم می کند. همچنین امکان تجارت آزاد و پویا به سرتا سر دنیا فرصت های اقتصادی بسیار خوبی را برای تجار و همه ی مشاغل فراهم می آورد. سفر و زندگی در کشور های عضو اتحادیه اروپا آنقدر در دنیا جذاب و منحصر به فرد است که به خصوص آلمان را به کشوری محبوب برای مهاجرت تبدیل کرده است. موقعیت بسیار مناسب اشتغال برای مهاجران جویای کار و تحصیلات تکمیلی در همه ی مقاطع، وضعیت با ثبات اقتصادی حتی نسبت به سایر کشور های اروپا و رضایت مهاجران مقیم در آلمان از شرایط زندگی و کار در آلمان باعث رشد درخواست های بسیار زیاد مهاجرت به آلمان از تمام دنیا شده است.
چند جمله راجع به مفهوم مهاجرت و کوچ
انسان ها برای دستیابی به رفاه و امکانات بیشتر و رفع مشکلاتی که در کشورشان قادر به رفع آن ها نیستند کوچ می کنند. انسان ها هم چنین به دلیل جاذبه های مختلف دیگر نقاط دنیا به لحاظ آب و هوا و زمین و بهبود کیفیت زندگی نیز به کوچ از کشوری به کشور دیگر می پردازند. با این وصف هنوز دلایل زیادی برای کوچ مردم جهان در تاریخ می توان بر شمرد.
امروزه رهایی از فقر، دسترسی به شرایط تحصیلی بهتر برای خود و فرزندان، پیدا کردن کار، شرایط سیاسی کشور، امنیت شغلی و تامین آینده ی خود و فرزندان از دیگر دلایل افزایش مهاجرت در بعضی از کشور های جهان است. اقامت های موقتی را مهاجرت نمی گوییم اما اگر این اقامت ها دوره ای باشد شبیه مهاجرت های فصلی کارگران، آن را مهاجرت می نامند.
انواع مهاجرت به آلمان
روش های مهاجرت به آلمان برای هر فرد و با توجه به نیاز و تخصص و موقعیت افراد متفاوت است. بعد از بررسی و تطبیق شرایطتان می توانید یکی از روش هایی که دولت آلمان برای مهاجران ارائه می دهد را برای سفرتان انتخاب کنید.
مهم ترین روش هایی که می شود به آن ها اشاره کرد: مهاجرت از طریق تحصیل، مهاجرت از طریق تخصص یا کار، مهاجرت از طریق کار آفرینی، مهاجرت از طریق ازدواج، اقامت از طریق تولد فرزند و … است که در ادامه به معرفی این موارد می پردازیم و شرایط و قوانین تعدادی از این راه ها را برایتان به شرح خواهیم گفت.
مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل
شرایط تحصیل و کیفیت کلیه ی مقاطع آموزش عالی در آلمان بسیار خوب و با بهره گیری از علوم نوین و تکنولوژی روز دنیا و با رعایت بهترین متدهای آموزش عالی است. رایگان بودن بیشتر مقاطع آموزش دانشگاهی برای آن هایی که دارای معدل بالا هستند و استفاده از امکانات جامعه ی علمی اروپا در آلمان، فرصت منحصر به فردی را برای دانشجویان از همه ی نقاط دنیا فراهم آورده است. فارغ التحصیلان ایرانی که برای ادامه ی تحصیل به دنبال آشنایی با مهاجرت به آلمان هستند باید بدانند برای دریافت ویزای تحصیل از آلمان مهم است که مدرک خود را از کدام دانشگاه و موسسه در ایران دریافت کرده اید و سفارت آلمان مراکز و مدارک تحصیلی پیشین دانش آموختگان ایرانی علاقمند به ادامه ی تحصیل در آلمان را به دقت ارزیابی و برابر سنجی می کند.
هزینه ی بسیار کم تحصیل در آلمان در کنار کیفیت خوب علمی دانشگاه های اروپا و آلمان مزیت بزرگی برای دانشجویان واقعی ایرانی است که به دنبال ارتقاء جایگاه علمی خود هستند. هر چند تحصیل در آلمان برای آنانی که قدرت مالی زیادی ندارند به راحتی تحصیل در ایران نیست ولی قوانین مهاجرت در آلمان به دانشجویان مهاجر برای پیدا کردن کار کمک می کند. وجود فرصت های شغلی بسیار زیاد در آلمان جای نگرانی برای شما باقی نمی گذارد به خصوص اگر با سرعت به زبان آلمانی مسلط شوید. دانشجویان به صورت قانونی از امکان کار کردن در آلمان برخور دارند که می تواند تمام مشکلات مخارج آن ها را مرتفع کند. حتی در صورت تایید استاد راهنما و ارائه رزومه ی تحصیلی اگر در مقطع دکترا قبول شده و تحصیل کنید شاغل محسوب می شوید و بر اساس عملکرد بهتر تحصیلی به شما حقوق تعلق می گیرد. در مجموع ملاحظه خواهید کرد که سختی های تحصیل در آلمان نسبت به جایگاهی علمی و اجتماعی که پس از تحصیل می توانید در همه ی دنیا کسب کنید با ارزش است.
دانشجویان پس از اتمام تحصیل در آلمان می توانند اقامت دائم بگیرند. فارغ التحصیلان خارجی می توانند بنا به درخواست کشور آلمان در آن کشور اقامت دائم داشته باشند و از تخصص خود در آن کشور استفاده کنند.
مدارک لازم برای ویزای تحصیلی
همان مدارک عمومی که همه ی مهاجران برای مهاجرت به آلمان احتیاج دارند برای گرفتن ویزای تحصیلی کافی است. ابتدا اقدام به رزرو وقت سفارت آلمان کنند و بعد از مهاجرت به آلمان برای دریافت ویزای تحصیل و در ادامه ی آن برای دریافت اقامت در آلمان فقط به گذرنامه، آخرین مدرک تحصیلی خود در ایران و بیمه ی سلامت که در ابتدای این مطلب راجع به آن توضیح داده شد، نیاز دارید. همچنین شما باید مدرکی که توانایی تامین هزینه های شما را ثابت کند و یا حمایت از طرف فردی معتبر به صورت ضمانت نامه، که ثابت کند در هر صورت شما توانایی پرداخت مخارج خود را دارید را به همراه داشته باشید.
امکان دارد که مدارکی دیگری نیز از شما خواسته شود.در هنگام دریافت ویزا اگر مدرک دیگری مورد نیاز باشد به شما گفته خواهد شد و فرصت خواهید داشت که آن ها را به همراه سایر مدارک عمومی فراهم کرده و به سفارت تحویل دهید. برای گرفتن اقامت در آلمان از طریق تحصیل اولین خواسته شما درخواست اقامت 18 ماهه خواهد بود که تسلیم سفارت می کنید. با اخذ اقامت 18 ماهه شما این فرصت را دارید که در این مدت به دنبال شغل بگردید. در صورت پیدا کردن شغل پس از فارغ التحصیلی می توانید درخواست مهاجرت دائم به سفارت آلمان بدهید.
مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج
اشخاص در پی ازدواج با افرادی که تابعیت آلمانی دارند یا کسانی که چند سالی در آلمان اقامت داشته اند می توانند اقامت کشور آلمان را دریافت کنند. از این طریق می توان بعد از گذشت مدتی از مهاجرت به آلمان، تابعیت کشور آلمان را دریافت کرد. در مورد ازدواج با افراد آلمانی باید توجه داشته باشید که افراد آلمانی باید ثابت کنند که توانایی پرداخت مخارج و ساپورت همسر خود را دارند و نیاز به کمک های دولتی ندارند. سطح زبان برای مهاجران با این شیوه باید در حد آشنایی با زبان (A) باشد. این ویزا به سرعت بعد از ارسال مدارک به سفارتخانه و تایید آن از سوی سفارت قابل دریافت است. بعد از اخذ ویزای ازدواج و 3 سال اقامت در آلمان می توان اقامت دائم درخواست و دریافت کرد. سپس می توانید برای دریافت تابعیت آلمان اقدام کرده و درخواست به سفارت تقدیم کنید. بعد از بررسی درخواست تابعیت شما و در صورت عدم مشکل حقوقی، تابعیت برای شما صادر می شود. نکته ی مهم در این ویزا این است که اجازه ی کار و تحصیل رایگان مشابه با حقوق تبعه ی آلمان بعد از دریافت ویزای ازدواج به مهاجران اعطا می شود.
مهاجرت به آلمان با ویزای کار آفرینی
اگر دارای مقداری سرمایه هستید می توانید از این راه ویزای مهاجرت به آلمان دریافت کنید.
از راه های پر طرفدار مهاجرت به آلمان این است که دارای مقداری سرمایه برای سرمایه گذاری و ایجاد فرصت شغلی برای سایر مردم کشور آلمان باشید. این اتفاق در صورتی می تواند مورد قبول واقع شود که فرصت شغلی که ایجاد می کنید تاثیر مثبتی روی اقتصاد آلمان داشته باشد.
مقدار سرمایه ای که برای ایجاد کار آفرینی دارید مهم نیست اما بهتر است به اندازه ای باشد که بتواند هزینه ی خود و خانواده اش را تامین کند و علاوه بر آن امید برای ادامه ی حیات آن کسب و کار وجود داشته باشد. شما باید بتوانید مسئولین آلمانی را متقاعد کنید که قبل از شروع کار برای شما ویزا صادر کنند. برای این کار باید پلان کاملی از فعالیتی که در نظر دارید آماده کرده تا ارائه دهید و تمام جزییات کار آفرینی را به صورت تخصصی طرح می کنید. داشتن سابقه ی مدیریتی در ایران و یا هر جای دیگر دنیا می تواند کمک بزرگی به شما بکند.مطمئن باشید اگر دارای فکر سازنده و برنامه ی عملی هستید می توانید برای کار آفرینی ویزای مهاجرت بگیرید و با دید روشن و امیدوارانه کارتان را پیگیری کنید.
هنگامی که درخواست خود را ارسال می کنید اهمیت دارد که شما در ایران هستید یا خارج از ایران حضور دارید. شما باید از اتاق بازرگتنی آلمان تاییدیه دریافت کنید و به همین دلیل و اهمیت نامه نگاری و یا توضیح حضوری شما برای اتاق بازرگانی حضور شما در آلمان بهتر است ولی در صورت اقدام از ایران برای مهاجرت نیز مدارک شما با دقت مطالعه خواهد شد.
بعد از تشخیص مورد تایید بودن یا نبودن طرح کاری (بیزنس پلان) شما، که حدود 2 تا 4 ماه به طول می انجامد، مشخص می شود که در مورد طرح شما چه نظری دارند و در صورت موافقت با طرحتان به شما اقامت کوتاه مدت اعطا خواهد شد. در صورت گرفتن این اقامت کوتاه مدت شما موفق شده اید سخت ترین قسمت گرفتن اقامت دائمی را بگذرانید. بعد از دریافت اقامت کوتاه مدت شما فرصت دارید تا کارتان را آغاز کنید.
معمولا پس از مدتی از شروع حضور و کارتان در آلمان و با کمی پیشرفت می توانید اقامت دائم کار آفرینی را نیز دریافت کنید. این نوع اقامت هزینه ای دارد. مقدار هزینه ی دریافت اقامت از این طریق بستگی به سرمایه و طرح شما دارد. کار آفرینی در آلمان توانسته است به اقتصاد پایدار کمک کند و سود آور نیز بوده است. به علاوه ی گسترش ارتباطات جهانی که برای دو طرف فراهم می کند.
لیست مشاغل مورد نیاز در کشور آلمان
برای موفقیت در مهاجرت به آلمان در یکی از مشاغل مورد نیاز کشور آلمان می توانید مشغول بشوید و یا بهتر است که در زمینه های شغلی موجود در آلمان خود را وفق داده تا بتوانید ویزای مناسب خود را تهیه کنید. به طور مثال مهندسی و پزشکی در آلمان نیز بسیار مورد نیاز است و با داشتن مدرک دانشگاهی در این دو رشته به سرعت می توان برای آلمان ویزای اقامت دائم گرفت. البته حقوق و مزایای متخصصان کار در دو رشته ای که ذکر شد بهترین حقوق و مزایا نسبت به سایر کار هایی را دارد که می توان در فهرست مشاغل پیدا کرد.
در فهرست کارهای تخصصی که در آلمان می توان به آن مشغول شد بهترین مشاغل را ببینید:
- مهندس آی تی
- پزشکی
- مهندس خودرو
- راننده قطار
- مهندس برق
- برنامه نویس و توسعه نرم افزار
- جوشکار
- شنوایی شناسی
- مهندسی اتوماسیون
- پرستار روانپزشکی و توانبخشی
- بهداشت و درمان و مراقبت
- فناوری اطلاعات
مهاجرت به آلمان از طریق خرید ملک
با خرید ملک می توان اقامت آلمان را گرفت اما این برای موفقیت در این گزینه باید به خوبی از قوانین آلمان آگاه باشید. در هر کدام از کشورهای اتحادیه اروپا قوانین متفاوتی در مورد خرید ملک و اقامت وجود دارد و در زمان های مختلف قوانین و تبصره های مختلفی در این مورد ابلاغ می شود. ابتدا تحقیق کنید که در کشوری که قصد مهاجرت به آن دارید از این روش پشتیبانی می کند یا نه؟ با این روش می توانید بنا به مقررات خاصی که نیاز به اطلاعات دقیقی دارد اقامت کوتاه مدت دریافت کنید و سپس درخواست اقامت دائم را به آلمان ارائه دهید. مدارکی که مالکیت شما را تایید می کند را به خوبی ترجمه کرده و به همراه سایر مدارک الزامی برای این ویزا تحویل سفارت دهید. برای خرید ملک خصوصا اگر در آلمان حضور ندارید به وکیل و یک مشاور حرفه ای در امر خرید مسکن در آلمان نیاز دارید. مشاور حرفه ای را برای پیدا کردن ملک مورد نظرتان به کار بگیرید و از وکیلتان بخواهید بر انجام این کار نظارت داشته باشد تا امکان هر اتفاق نادرستی و ناخواسته ای به صفر برسد. پیشنهاد می شود که کمی وقت بگذارید و خودتان با امر خرید ملک در نقاط مختلف آلمان آشنا شده و جزئیات بازار مسکن و ارز و همچنین اطلاعات محل، منطقه،شهر مورد نظر را تهیه و مطالعه کنید. در همه جای دنیا برای مهاجران و کسانی که اقدام به خرید ملک خارج از شهر و منطقه ی محل سکونت خود می کنند خطر از دست رفتن سرمایه وجود دارد و به جز پیشرفت قدم به قدم با اطلاع از همه ی جوانب، راه بهتری وجود ندارد.انتخاب این روش از مهاجرت (مهاجرت از طریق خرید ملک) به دلایلی که گفتیم با ریسک بالا و خطر سوء استفاده روبرو است. طبق قوانین جدید همه ی کشور های اروپایی با این روش اقامت اعطا نمی کنند و تنها تعداد محدودی از کشور های عضو شینگن این روش را پشتیبانی می کنند. پس احتیاج داریم که ابتدا تمام روش های مهاجرت به آلمان را مطالعه کرده و در صورت یافتن روش دیگری برای مهاجرت از روش هایی که ریسک بالایی دارند صرف نظر کنیم. اما اگر سرمایه ای به صورت ملک در آلمان دارید به راحتی می توانید از آن برای گرفتن تابعیت اقدام کنید.
مهاجرت به آلمان از طریق تخصص یا کار
برای مهاجرت به آلمان از طریق تخصص شما می توانید از دو روش اقدام کنید.
در راه اول شما با داشتن سرمایه ی کمی یک ویزای موقت برای جستجوی کار دریافت می کنید، تا بتوانید طی مدتی کار مناسب تهیه کنید و احتمالا برای بهبود زبان آلمانی به کلاس های زبان بروید. سپس می توانید درخواست اقامت دائم بدهید. با تسلط مناسب به زبان و مشغول بودن به کار مناسب هیچ مشکلی برای گرفتن اقامت حتی بصورت دائم ندارید. آخرین مدارک تحصیلی خود را به همراه سایر مدارک خود آماده کرده و ارائه می دهید. می توانید محل اقامت خود را بعد از مهاجرت به کشور آلمان و پس از تعیین محل کار و زندگی اعلام کنید. همچنین رزومه قابل قبولی از سابقه ی کاریتان نیز باید ارائه کنید.
دومین راه مهاجرت به آلمان از طریق تخصص، استفاده از ویزای کاری یا Blue Card است.
ویزای کاری Blue Card
افرادی که قرارداد کاری با یکی از شرکت های آلمانی (job offer , job contract) را دارند می توانند ویزای کاری Blue Card دریافت کنند.آن دسته از افرادی که بعد از مهاجرت به آلمان مشغول به کار شده اند و یا از ابتدا با یکی از شرکت های آلمانی قرارداد داشته اند برای دریافت Blue Card کافیست سالانه مبلغ 50800 یورو و یا معادل 4134 یورو در ماه درآمد خالص داشته باشند. مدت این ویزا برای مدت 4 سال و یا مدت قرارداد کاری متقاصی ارائه می شود و باید مدرک زبان سطح بالایی داشته باشید. همچنین آلمان نظارت دارد که بعد از دریافت اقامت نیز مشغول به کار باشید. بعد از گذشت 33 ماه می توانید درخواست اقامت دائم داده و اقامت کشور آلمان را دریافت کنید. همراهان و خانواده ی دارنده ی ویزا شرایط خاصی نیاز ندارند و حتی بدون دانستن زبان می توانند به همراه سرپرستشان برای مهاجرت به آلمان اقدام کنند و یا در آلمان کار کنند. پس از گرفتن این ویزا کارت می توانید برای پیگیری کارهایتان در ایران تا دوازده ماه خارج از آلمان باشید و نیازی نیست نگران باطل شدن کارت ویزایتان باشید. همچنین از ویژگی های دیگر این کارت را می توان به جا به جایی آزادانه در کشورهای عضو شینگن، آزادی مشارکت و حقوق اقتصادی برای کارکنان مانند حقوق بیکاری اشاره کرد.البته اگر در آن 12 ماه بخواهید از آلمان خارج شوید ابتدا باید به اداره ثبت اتباع خارجی مجوز کسب کنید.
برای اخذ کارت چند چیز الزامی است :
- ابتدا آن که تبعه غیر از اتحادیه اروپا باشید
- دوم، داشتن تخصص و مهارت بالا است
- سوم، داشتن ترجیحا یک مدرک از دانشگاه های آلمان
- و چهارم ، داشتن یک قرار داد کاری با یک کمپانی آلمانی
چند نکته در خصوص مهاجرت به آلمان
طبق قوانین مهاجرت به آلمان اگر شخصی در آلمان مشغول به کار باشد تمام اعضای خانواده او اجازه اشتغال و همچنین ادامه تحصیل در آلمان را دارند.
ایرانیانی که برای تحصیل تصمیم گرفته اند به آلمان مهاجرت کنند در آلمان به آن ها اقامت موقت می دهند پس باید در مدت حداکثر 18 ماه شغلی را در آلمان پیدا کنند چون در صورت عدم اشتغال به کار در این مدت به احتمال زیاد اجازه ی اقامتشان را از دست خواهند داد.
به خاطر داشته باشید که برای مهاجرت به آلمان متقاضیان باید از سفارتخانه آلمان در ایران ویزا تهیه کنند.
پس از دریافت ویزا و مهاجرت به آلمان شما اجازه ای برای زندگی در آلمان پیدا می کنید که دو نوع دائم و موقت دارد.در آلمان به متقاضی هر نوع ویزایی در ابتدا اجازه اقامت به طور موقت داده می شود و در صورت دست یابی به شرایط اقامت دائم ، اجازه اقامت اعطا می شود.
اقامت دائم
پس از مهاجرت به آلمان و جند سال اقامت به اصطلاح موقت (در حدود 5 سال ) و در صورتی که به کار مشغول باشید و با دانستن متوسط زبان آلمانی ، شما می توانید تحت تاثیر شرایط مخصوص ، اقامت دائم این کشور را کسب کنید.
البته توجه کنید که اقامت دائم و تابعیت و اقامت پناهندگان متفاوت از یکدیگرند و هر کدام شرایط و حقوق کاملا متفاوت دارند.حتی با داشتن اقامت دائم شما از مزایایی برابر با اتباع آلمانی برخوردار نمی شوید و با گرفتن تابعیت آلمانی می توانید یک شهروند کامل آلمانی باشید.
دانشمندان ،اساتید و معلمان و همچنین کارشناسان مدیریت با داشتن حداقل حقوق مصوب شده نیز برای دریافت اقامت دائم آلمان کار راحت تری در پیش دارند.
تبدیل اقامت به تابعیت آلمان
برای دریافت تابعیت آلمتن شما باید از آزمونی که در کشور برگذار می شود نمره قبولی بگیرید یعنی به 17 سوال از 33 سوال پاسخ درست بدهید.
کسانی که آزمون ندارند شامل چند دسته اند : اول کسانی که با استفاده از ویزای ازدواج وارد آلمان شده اند و یا در این کشور با فرد آلمانی ازدواج کرده اند
و دوم افراد زیر 16 سال فارغ التحصیلان از مدارس آلمانی و افرادی دارای معلولیت نیازی به شرکت در آزمون ندارند.
برای دریافت تابعیت در کشور آلمان توجه داشته باشید که دولت آلمان دو ملیتی بودن افراد را قبول ندارد و کسانی که می خواهند تابعیت آلمان را دریافت کنند باید ملیت قبلی خود را ترک کنند.
افرادی که درخواست اقامت دائم دارند باید با زبان آلمانی در سطح متوسط آشنایی داشته باشند، به قانون اساسی کشور آلمان پایبند باشند و همچنین هیچگونه سابقه کیفری در کارنامه خود نداشته باشند. افراد بعد از 5 سال کار و یا سه سال اقامت دائم در این کشور می توانند درخواست تابعیت این کشور را بدهند.
هزینه های زندگی در آلمان
هزینه های زندگی در آلمان بسته به نوع و سبک زندگی شما و شهری است که برای زندگی انتخاب می کنید. برای مثال هزینه زندگی در برلین که پایتخت آلمان است نسبت به شهر های کوچک تر بالاتر است. در مقایسه ی سه شهر بزرگ و معروف آلمان تطابق میزان در آمد و خرید در شهر هامبورگ نسبت به برلین و مونیخ بیشتر است و قدرت خرید در این شهر بالا تر است اما این هزینه ها به طور تخمینی به صورت ماهانه بین 600 تا 800 یورو است.
برای مهاجرت به آلمان ابتدا ببینید با توجه به شغلی که در نظر گرفته و یا پیدا کرده اید توانایی پرداخت مخارج را دارید و از عهده ی مخارج زندگی در این کشور بر می آیید یا خیر؟ درآمد ماهیانه در آلمان بستگی به نوع تخصص و کار و همچنین تحصیلات شما دارد اما حداقل حقوق در کشور آلمان حدود 9 یورو در ساعت تخمین زده شده است که این مقدار با بالا رفتن تحصیلات افزایش می یابد. با کار روزی حداقل 72 یورو ماهانه حداقل 1800 یورو درآمد خواهید داشت که دو برابر مخارج ماهیانه در بهترین شهر های آلمان است.
منبع: سفریتو راهنمای سفر و مرجع خرید بلیط هواپیما ، رزرو هتل ، خرید تور و مهاجرت