ویزای بلژیک

اگر تصمیم داشته باشید در مورد ویزای بلژیک و انواع آن اطلاعاتی به دست بیاورید با ما در این مقاله همراه باشید. ما در این مقاله تلاش کرده ایم تمام اطلاعاتی که  برای اخذ ویزای بلژیک و سفر به این کشور لازم است بدانید گردآوری کنیم.

ویزای بلژیک

ویزا برگه ای است که به گذرنامه یا پاسپورت ضمیمه می شود و نشان دهنده ی موافقت یکی از نمایندگان کشور مقصد برای ورود فرد به کشورش می باشد.در صورت داشتن ویزا ورود فرد متقاضی به کشور بیگانه راحت و بدون مشکل خواهد بود.

  1. تفاوت ویزا و پاسپورت چیست؟

به طور کلی پاسپورت یا گذرنامه اعتباری 5 ساله دارد و به معنای شناسنامه ی هویت فرد می باشد و از جانب کشوری که فرد متقاضی در آن زندگی می کند صادر می شود و اعتبار و هویت فرد را نشان می دهد در صورتی که ویزا توسط کشور مقصد صادر می شود و برگه ای است که اجازه ی ورود فرد را به کشور بیگانه می دهد. اعتبار ویزا موقتی بوده و توسط کشور مقصد تعیین می شود. در هنگام بازگشت فرد به کشور خودش همراه داشتن ویزا الزامی نیست.

تفاوت ویزا و پاسپورت چیست؟

ویزای کشورهای عضو شینگن 

کشورهای  بلژیک، دانمارک، فنلاند وچند کشور دیگر عضو محدوده ی شینگن هستند به عبارت دیگر فردی که ویزای شینگن داشته باشد می تواند به راحتی به سایر کشورهای عضو شینگن سفر کند.

سه منطقه ای که ایرانی ها می توانند ویزای آن را در اروپا بگیرند عبارت اند از:

  1. بریتانیا
  2. کشورهای اتحادیه و اروپای شرقی
  3. 26 کشوری که عضو محدوده ی شینگن هستند (4 کشور عضو انجمن تجارت آزاد اروپا و 22 کشور عضو اتحادیه اروپا هستند).

افرادی که خارج از محدوده ی شینگن هستند برای سفر به این محدوده نیاز به ویزای شینگن دارند.

معرفی انواع ویزای بلژیک

هدفی که فرد از سفر به کشور بلژیک دارد تعیین کننده ی نوع ویزای مورد نیاز شخص خواهد بود از این نظر ویزا به چند دسته تقسیم می شود ویزای ازدواج، توریستی، کاری، پزشکی و اقامتی از جمله ویزاهای پرطرفدارکشور بلژیک هستند. شخص متقاضی موظف است تاریخ سفر خودش را طبق تاریخ شروع و مدت زمان مجاز برای اقامت تنظیم کند.

ویزا را می توان بر حسب تعداد دفعات مجاز برای ورود به سه دسته تقسیم کرد:

  • ویزای یک بار ورود : با داشتن این ویزا فرد تنها یک بار اجازه ی ورود به کشور بلژیک و کشورهای اروپایی عضو محدوده ی شینگن را دارد و در صورت خروج از کشور حتی در صورت باقی ماندن مدت اعتبار ویزا دیگر اجازه ی ورود به کشور مقصد را نخواهد داشت.
  • ویزای دوبار ورود: با داشتن این ویزا شخص مجاز خواهد بود دو بار وارد کشور مقصد شود.
  • ویزای چند بار ورود: در ویزای چند بار ورود آن چه مهم به نظر می رسد زمان است که محدودیت دارد و مدت زمان اعتبار آن به صورت 90 روزه در هر 6 ماه است و به محض ورود به کشورهای عضو پیمان شینگن محاسبه می شود.

همچنین انواع ویزاها بر اساس ویزای شینگن می توان به دو دسته تقسیم کرد:

  • ویزای معتبر در منطقه محدود شده (VLT) : با داشتن این ویزا می توان به کشوری که برای آن ویزا دریافت کرده اید یا کشورهای عضو محدوده ی شینگن سفر کرد. اهمیت این نوع از ویزا این است که در شرایط اضطراری می توان از آن استفاده کرد. در واقع با این ویزا به عنوان پناهندگی بدون ارائه ی مدارک معتبر می توان به کشورهای عضو شینگن وارد شد.
  • ویزای عادی شینگن (USV): این ویزا به مدت 90 روز در هر دوره ی شش ماهه اعتبار دارد و تاریخ آن ها از زمان ورود فرد به کشورهای عضو شینگن آغاز می شود بر اساس هدفی که فرد از سفر دارد به سه گروه A و B وC تقسیم می شوند.
  • ویزای نوع A : این ویزا تنها در فرودگاه های کشورهای عضو شینگن اعتبار دارد و برای تغییر مقصد فرد در فرودگاه انجام می شود.
  • ویزای نوع B: این ویزا به فرد اجازه می دهد از خاک یکی از کشورهای عضو پیمان شینگن به مدت 5 روز عبور کند.
  • ویزای نوع C: این ویزا کوتاه مدت است و به فرد اجازه می دهد در کشورهای عضو شینگن اقامت داشته باشد.
  • ویزای ملی:این ویزا مناسب دانشجویان و تاجران می باشد این ویزا به نام نوعD نام گذاری شده است که به دو صورت یک بار ورود (برای افرادی که به دلیل خاصی مثل بیماری قصد سفر دارند) و چند بار ورود(با داشتن این ویزا می توان به سایر کشورهای عضو شینگن سفر کرد) صادر می شود.

معرفی انواع ویزای بلژیک

مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای بلژیک 

  1. گردش مالی سه ماه اخیر حساب بانکی فرد
  2. کپی تمامی صفحات شناسنامه
  3. عکس 4*3 جدید با زمینه ی سفید
  4. رضایت نامه ی محضری در صورتی که فرزند می خواهد بدون حضور والدینش سفر کند
  5. حداقل حساب بانکی شخص متقاضی باید 40 میلیون تومان باشد
  6. ارائه ی کپی مدارک کارگزینی برای افرادی که شغل دولتی دارند
  7. ارائه ی جواز کسب برای کسبه و افراد بازاری
  8. تمامی مدارک باید به زبان انگلیسی ترجمه شوند
  9. تعیین محل اقامت یا رزرو بلیت و هتل که بر عهده ی شخص متقاضی است
  10. دعوت نامه (در صورتی که فرد متقاضی توسط شرکت بلژیکی دعوت شده باشد)
  11. پرداخت مبلغ 60 یورو به عنوان هزینه ی صندوق سفارت
  12. ارائه ی کپی سند مالکیت
  13. فرد متقاضی برای ارائه ی مدارک و انگشت نگاری باید شخصا در سفارت حاضر شود.
  14. اصل گذرنامه با اعتبار شش ماهه
  15. در صورت دانشجو بودن شخص موظف به ارائه ی کارت دانشجویی و در صورتی که شخص متقاضی استاد دانشگاه است باید کارت عضویت هیئت علمی را ارائه دهد.

دلایل مهم رد شدن ویزای بلژیک 

ممکن است یکی از دلایل ذیل منجر به رد شدن ویزای شما در وقت سفارت بلژیک شده باشد.

  1. هدف مشخصی از سفر به کشور مقصد نداشته باشید.
  2. مدارکی که برای اثبات تمکن مالی خود ارائه داده اید مورد تایید قرار نگرفته است.
  3. تحویل مدارک جعلی به سفارت
  4. نداشتن گواهی ازدواج
  5. مخدوش و از بین رفتن صفحات پاسپورت
  6. نداشتن مدارک رزرو هتل و محل اقامت شخص
  7. نفرستادن دعوت نامه از سمت میزبان

تمامی این موارد صحت ویزای شینگن را رد می کند.

هزینه ویزای بلژیک

هزینه ی ویزای بلند مدت بلژیک که برای اقامت بلند مدت صادر می شود 180 یورو و برای ویزای کوتاه مدت که به مدت 90 روز قابل استفاده است باید حدود 60 یورو پرداخت شود.

هزینه ویزای بلژیک

ویزای بلژیک از نوع کاری

شهر بروکسل که پایتخت کشور بلژیک است از لحاظ موقعیت شغلی در رتبه ی خوبی قرار دارد و به دلیل اینکه ویزای کاری بلژیک بعد از سه سال به راحتی قابل تبدیل به اقامت دائم است افراد زیادی تمایل به اخذ این ویزا دارند روش های دریافت ویزای کاری بلژیک:

  1. دریافت دعوت نامه از کارفرمای بلژیکی
  2. یافتن شغل مناسب بعد از دریافت ویزای جست و جوی کاری

در روش اول بعد از اینکه کارفرما دو بار متوالی به مدت زمان سه ماه آگهی استخدام کاری را منتشر کرد و فرد مورد نظر یافت نشد کارفرما با کسب اجازه از سازمان مهاجرت می تواند دعوت نامه ی کاری صادر کند.

در روش دوم فرد در ابتدا برای دریافت ویزای جست و جوی کاری بلژیک اقدام می کند و بعد از شش ماه با پیدا کردن کار می تواند این ویزا را به ویزای کاری تبدیل کند.

ویزای بلژیک از نوع تحصیلی

افراد زیادی تمایل به ادامه ی تحصیل در این کشور دارند از آن جا که بلژیک قلب اروپا به حساب می آید می تواند فرصت خوبی برای مهاجران  فراهم کند.

زبان مردم بلژیک هلندی، فرانسوی و آلمانی می باشد ولی رایج ترین زبان بین مردم این کشور زبان انگلیسی است.

چرا تحصیل در بلژیک با اهمیت است:

  • به طور کلی بلژیک یکی از تاریخی ترین و جذاب ترین کشورهای اروپایی به حساب می آید و تحصیل در این کشور می تواند بسیار لذت بخش باشد.
  • بهره مندی از برنامه های MBA و EMBA
  • در این کشور می شود به زبان انگلیسی تحصیل کرد و همزمان سه زبان دیگر را هم یاد گرفت.
  • هزینه های تحصیل در بلژیک پایین است.

مدارک لازم برای دریافت ویزای تحصیلی بلژیک عبارت است از:

  1. اصل و کپی ریز نمرات سال آخر دبیرستان و مدرک دیپلم
  2. ارائه ی برگه ی عدم سوء پیشینه
  3. ارائه ی برگه ی گواهی سلامت از بیمارستان
  4. گذرنامه با حداقل یک سال اعتبار

ویزای بلژیک از نوع تحصیلی

اخذ پذیرش از دانشگاه های بلژیک

اپلای در زبان فارسی به معنی پذیرش تحصیلی از سوی دانشگاه های خارج از کشور می باشد شما باید ابتدا در یکی از دانشگاه ها یا موسسات تحصیلی بلژیک ثبت نام کرده و بعد از پرداخت هزینه های مورد نظر اپلای تحصیلی بلژیک  که به معنای گرفتن اطلاعات از سفارت بلژیک در کشور فرد متقاضی می باشد صورت می گیرد و شما از جانب آن ها راهنمایی می شوید که آیا اخذ ویزای دانشجویی لازم است یا خیر تمامی این اطلاعات بستگی به سفارت خانه ای که به آن مراجعه می کنید خواهد داشت.

ویزای بلژیک از نوع توریستی

اگر تعطیلاتی پیش رو دارید و می خواهید به سفری رویایی بروید، بلژیک را به عنوان مقصد خود انتخاب کنید .بلژیک از نظر گردشگری و مناطق تفریحی جذابیت های زیادی دارد.

ویزاهای توریستی این کشور در اواسط اکتبر و آوریل طرفداران زیادی دارد.

مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای بلژیک عبارتند از:

  1. کپی تمامی مدارک شخصی (شناسنامه ، میزان درآمد، برگه ی تاییدیه ی پزشکی مبنی بر سلامت شخص متقاضی)
  2. شخصی که ویزای توریستی بلژیک را اخذ می کند برای سفر به سایر کشورهای عضو پیمان شینگن محدودیتی نخواهد داشت.
  3. متاهل و یا مجرد بودن شخص متقاضی(اگر فرد به صورت انفرادی تقاضای اخذ ویزا داشته باشد دریافت آن راحت تر است)
  4. خانم هایی که خانه دار هستند باید گواهی اشتغال همسر را ارائه دهند.
  5. ارائه ی مدارک اشتغال به تحصیل برای محصلین
  6. ارائه ی گواهی اشتغال به کار در صورت شاغل بودن فرد متقاضی
  7. در صورتی که فرد مالک است باید مدارک مالکیت خود را ارائه دهد.
  8. ویزاهای توریستی بلژیک به صورت یک بار ورود و یا چند بار ورود صادر می شوند.

*آیا فرد متقاضی با داشتن ویزای توریستی بلژیک با ورود به این کشور می تواند اقامت دائم بگیرد؟

اگر فرد متقاضی بعد از ورود به کشور بلژیک برای اخذ اقامت دائم اقدام کند اقامت وی به صورت پناهندگی خواهد بود و اگر فرد در مدت اقامت خود در این کشور بتواند شغلی مناسب پیدا کند می تواند بعد از بازگشت برای اخذ ویزای کاری اقدام کند.

ویزای بلژیک از نوع توریستی

ویزای بلژیک از نوع ازدواج

فرد متقاضی ویزای ازدواج می تواند با شخصی که تابع کشور بلژیک است و یا در این کشور اقامت دائم دارد ازدواج کرده و تابع کشور بلژیک شود.البته شرط ازدواج در این کشور این است که فرد متقاضی و شخصی که قصد دارد با او ازدواج کند اقامت کشور بلژیک را داشته باشند و حدود سه ماه از صدور آن گذشته باشد. فردی که سن  زیر 18 سال دارد باید از دادگاه یا والدین خود اجازه داشته باشد.

ویزای بلژیک از نوع پزشکی

از آن جا که کشور بلژیک در گروه کشورهای عضو پیمان شینگن قرار دارد می توان با داشتن ویزای پزشکی سایر کشورهای دیگر به بلژیک سفر کرد البته باید مدارکی که نشان دهنده ی اثبات بیماری فرد متقاضی می باشد ارائه دهید.

در سفارت خانه چه می کنند؟

سفارت خانه مکانی کاملا محرمانه است و در فارسی به معنای وساطت و میانجی گری می باشد سفارت برای انجام کارهای مربوط به یک کشور در کشوری دیگر احداث شده و تمامی مدارک و اسناد در این مکان نگهداری می شوند.

عوامل اقتصادی ،فرهنگی،تاریخی، مسائل سیاسی ، سیستم مالیاتی متعادل و امنیت همگی جزء دلایلی است که موجب پرطرفدار شدن کشور بلژیک می شود و برای همین افراد زیادی تصمیم به مهاجرت به این کشور را می گیرند. بلژیک در شمار کشورهای مهم عضو پیمان شنگن می باشد به همین دلیل برای سفر به بلژیک داشتنن ویزای شنگن اجباری است.

ساعات کاری سفارت بلژیک

برای اخذ ویزای بلژیک می توانید همه روزه به جز روزهای شنبه از ساعت 8 تا 16:30 به سفارت خانه ی بلژیک مراجعه کنید.

به خاطر داشته باشید روزهای پنج شنبه مخصوص امور تجاری بوده و برای امور طلاق، ازدواج و دانشجویی می توانید روزهای چهارشنبه از ساعت 14 الی 16 به سفارت مراجعه کنید.

تعیین وقت سفارت برای مصاحبه 

فرد متقاضی برای دریافت وقت ویزا باید به آدرس visaonweb.diplomatie.be  مراجعه کرده و فرم درخواست خود را تکمیل کند توجه داشته باشید که در فرم ثبت شده نمی توان تغییری ایجاد کرد و حتما باید نام درج شده در فرم با نام فردی که از سفارت وقت گرفته هم خوانی داشته باشد. بهتر است از فرم آنلاینی که به صورت اینترنتی تکمیل کرده اید کپی داشته باشید.

در صورتی که فرد در شرایط اضطراری مثل بیماری و یا فوت اقوام یا جلسه ی مهمی قرار گرفت می تواند ایمیلی به آدرس visa.tehran@diplobel.fed.be  ارسال کند.

منبع: سفریتو راهنمای سفر و مرجع خرید بلیط هواپیما ، رزرو هتل ، خرید تور و مهاجرت

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.