تاریخ پرفراز و نشیب و طولانی این کشور باعث شده که آثار تاریخی و باستانی زیادی در آن به یادگار باقی مانده باشد. تنوع فرهنگی و نژادی در این کشور هم بسیار جالب توجه است و فرهنگ و آداب و رسوم متفاوتی را بوجود آورده است.

آشنایی با کشور ویتنام

در قرن 19 میلادی کشور فرانسه، سرزمین ویتنام را تحت مستعمره خود گرفت. بعد از مدتی ویتنام طی جنگ جهانی دوم به اشغال ژاپن درآمد. پس از جنگ دوباره فرانسه زمام امور را در سرزمین ویتنام به دست خود گرفت اما تنها اندکی پس از آن، ویتنام استقلال خود را پس گرفت و اعلام استقلال کرد. پس از استقلال، کشور ویتنام به دو قسمت شمالی و جنوبی تقسیم گردید و نظام کمونیستی در شمال و نظام غیرکمونیستی در جنوب این کشور حاکم شد. در سال 1965 میلادی آمریکا با فرستادن نیروهایی به ویتنام جنوبی به یاری جنوبی ‌ها برای مقابله با شمالی ها درگیر شدند. که در نهایت به جنگ مشهور ویتنام منجر شد. این جنگ ضررهای زیادی به آمریکایی‌ ها وارد کرد و سرانجام پس از 8 سال خاتمه یافت. در سال 1975 میلادی بود که حکومت ویتنام جنوبی سرانجام سرنگون شد و در ویتنام حکومت کمونیستی برقرار شد. کشور ویتنام 4 سال بعد به کامبوج حمله و آن را به اشغال خود در آورد. کامبوج با کمک کشور چین موفق شد ویتنام را از خاک خود عقب برگرداند.

آشنایی با کشور ویتنام

جمهوری سوسیالیستی ویتنام کشوری در جنوب شرقی آسیا قرار دارد. این کشور از شمال با چین، از شمال غرب با لائوس و از جنوب غرب با کامبوج مرز مشترک دارد و همچنین در جنوب این کشور دریای جنوبی چین قرار گرفته است. کشور ویتنام با مساحت 330363 کیلومتر مربع مساحتی که دارد جمعیتی بالغ بر 87 میلیون نفر در آن زندگی می کنند. شهر هانوی پایتخت کشور ویتنام می باشد که در شمال کشور و در کنار روخانه سرخ واقع شده است. مقاما ت ویتنامی مدعی هستند هانوی شهری قدیمی و قدمتی بالای 1000 سال دارد. شهر هانوی، مرکز اداری کشور ویتنام بوده وزارتخانه ها و مرکزیت سایر نهادهای حکومتی در این شهر مستقر هستند اما از لحاظ رده اقتصادی و تجاری در رده دوم بعد از شهر هوچی مین قرار دارد. جمعیت شهر هانوی حدود 4 میلیون نفر تخمین زده شده است. دومین شهر مهم ویتنام، شهر هوشی مین می باشد که در جنوب این کشور واقع است. تا پیش از سقوط حکومت جنوب، سایگون پایتخت حکومت جمهوری ویتنام بوده که با وحدت دو ویتنام و حاکمیت کمونیستی بر سراسر کشور، سایگون به احترام هوشی مین رهبر فقید ویتانم تغییر نام یافت اما مردم ساکن در جنوب هنوز از این شهر با نام سایگون یاد می کنند ضمن آنکه بخش مرکزی شهر هوشی مین نیز کماکان سایگون نامیده می شود.

شهر سایگون مرکز فعالیت های تجاری و اقتصادی ویتنام است و از دیر زمان بخش اعظم فعالیت های تجاری را معطوف بخود ساخته بوده است. ویتنام که یکی از بیشترین رشدهای اقتصادی را در منطقه خود دارد و تلاش می‌کند تا سال 2020 به کشوری توسعه‌ یافته تبدیل شود. کشور ویتنام از سه منطقه شمالی، منطقه مرتفع مرکزی و دلتای رودمکونگ تشکیل شده است. از نظر جغرافیای طبیعی این کشور باریکه طویلی بطول یک هزار مایل از دلتای رود مکونگ در جنوب تا دلتای رود سرخ در شمال امتداد دارد. دو رودخانه اصلی کشور، رود مکونگ و رود سرخ می باشد. رود مکونگ بطول 4 هزار کیلومتر و دلتای آن در جنوب بعنوان بزرگ ترین رود جنوب شرق آسیا و هفتمین رود قاره آسیا می باشد که از کشورهای چین، تایلند و لائوس و کامبوج عبور می کند و به ویتنام وارد می شود.

آشنایی با کشور ویتنام

فرهنگ و زبان مردم ویتنام

مذاهب بودیسم، مسیحیت، کائو دائیسم و هوائیسم در ویتنام پیروانی دارند اما هیچ مذهب رسمی در کشور ویتنام وجود ندارد. البته اکثر مردم در این کشور پیرو بودیسم هستند. زبان ویتنامی عضوی از خانواده زبان های آسترو – آسیایی است اما برخی زبان شناسان معتقدند زبان ویتنامی با وجود برخی شباهت ها به چینی و دیگر گویش های رایج در آسیای جنوب شرقی زبانی تقریبا منحصر به فرد است. زبان ویتنامی مانند زبان چینی زبانی صوتی و آهنگی است و تناوب اصوات بعوض تکلم لغات مفهوم و معنی را القاء می نماید لکن از حیث صرف و نحو، زبان ویتنامی شباهت زیادی به خمر، زبان رسمی کشور کامبوج دارد. جدایی از زبان ویتنامی ، زبان های چینی، خمر، چم و دیگر زبان های محلی و خاص اقلیت های قومی و نژادی در کشور ویتنام رایج می باشند.

آب و هوای کشور ویتنام

کشور ویتنام دارای دو منطقه‌ آب ‌و‌ هوایی استوایی و معتدل می باشد. آب ‌و‌ هوای این کشور تحت تاثیر فصل بارانی یا مانسون است. البته تعداد روزهای آفتابی در ویتنام هم قابل توجه است. این کشور میزبان بارش باران و رطوبت بالا است. نواحی نزدیک به استوا و بخش‌های کوهستانی، آب‌و‌هوای معتدل دارند. در ویتنام دو فصل متمایز وجود دارد. فصل سرد سال که از نوامبر تا آوریل ادامه دارد و فصل گرم سال که از ماه مه تا اکتبر می باشد. اختلاف دما بین این دو فصل در جنوب ویتنام تقریبا غیر قابل توجه است. بهترین زمان برای سفر به کشور ویتنام فصل بهار و پاییز است یعنی از فوریه تا آوریل و آگوست تا اکتبر. در این دو فصل از سال، دمای هوا متعادل ‌تر و میزان بارندگی کمتر است. در فصل بهار، یعنی ماه‌ های مارس و آوریل کم ترین میزان بارندگی در سراسر ویتنام مشاهده می ‌شود و هوا بسیار مطبوع است. البته در نواحی جنوبی، هوا خنک ‌تر می باشد.

آب و هوای کشور ویتنام

جاذبه های دیدنی و تفریح کشور ویتنام

کشور ویتنام ترکیب فوق ‌العاده ‌ای از زیبایی ‌های طبیعی و تنوع فرهنگی می باشد بنابرای جاذبه ‌های طبیعی در کشور ویتنام بسیار منحصر به‌ فرد و متنوع خواهند بود از قله‌ های بلند گرفته تا مزارع پلکانی برنج که با طیف ‌های گوناگونی از رنگ سبز به زیبایی رنگ‌ آمیزی شده‌ اند.

خلیج ها لونگ

یکی از شگفت ‌انگیزترین مناظر دریایی دنیا، خلیج ها لونگ در ویتنام می باشد. این مجموعه به عنوان میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است. هزاران جزیره‌ سنگ آهکی، در این مجموعه و در خلیج بزرگ تونکین کنار هم قرار گرفته ‌اند. این جزایر طی هزاران سال و بر اثر فرسایش باد و آب به شکل قله‌ های دندانه‌ دار و اشکال زیبا شکل گرفته اند. بهترین راه برای تماشای این منظره‌ فوق‌العاده، قایق سواری در خلیج است.

پارک ملی فونگ نها-که بانگ

یکی دیگر از منطقه های گردشگری دنیا برای غارنوردی همین پارک ملی فونگ نها-که بانگ است که در لیست سازمان میراث جهانی یونسکو ثبت شده است. کوه‌ های منحصر به ‌فرد کارستی غارهای بزرگی ایجاد کرده ‌اند. پرطرفدارترین نقطه‌ پارک، غار بهشت است که 31 کیلومتر زیر زمین کشیده شده است.

پارک ملی فونگ نها-که بانگ

دلتای رود مکونگ

در جنوب ویتنام منطقه ای است که رود باشکوه مکونگ راه ورود خود به دریا را آغاز می ‌کند. این دلتا، شبکه‌ ای 60 هزار کیلومتر از آبراه‌ های به هم‌ پیوسته است که در سه استان ویتنام گسترده شده است. در این منطقه‌ دیدنی علاوه بر تماشای زیبایی ‌های طبیعی می‌ توانید از نزدیک زندگی اقوام و قبایل محلی را تجربه کنید و بازارهای شناور را با قایق بگردید. این دلتا یکی از محبوب‌ ترین مناطق گردشگری کشور ویتنام می باشد که مورد توجه بسیاری از گردشگران قرار گرفته است. یکی از مشهورترین شهرهای این منطقه شهر Can Tho است.

منبع: سفریتو راهنمای سفر و مرجع خرید بلیط هواپیما ، رزرو هتل ، خرید تور و مهاجرت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *