آشنایی با کشور عمان

عمان کشوری پادشاهی است كه در شرق شبه جزیره عربستان. قرار دارد. عمان از شرق به دریای عرب و از شمال به دریای عمان محدود می شود. این کشور از جنوب با یمن و از غرب با عربستان سعودی و امارت متحده عربی همسایه است. عمان همچنین دارای مرز دریایی با ایران است. نام عمان به خاطر انتساب آن به شخصی بنام عمان است كه او را فرزند قحطان یا از نوادگان ابراهیم (ع) می‌دانند. عمان سال ها قبل از طلوع اسلام به این نام موسوم بوده است. البته در هزاره دوم قبل از میلاد بدین سرزمین نام مگن داده شده كه از معنا و محدوده كاربرد آن اطلاعی در دست نیست. برای برخی قسمت‌ های آن از اسامی دیگری چون ظفار، حضر موت، مسقط و… استفاده می‌ شود كه از آن میان تنها مسقط نام سیاسی و تاریخی مستمری بوده است. به خاطر اهمیت یافتن مسقط كه همراه با تسلط بر جزایر زنگبار بوده است نام دولت و قلمرو آن سلطان‌نشین مسقط زنگبار بوده است. این نام از 1060 هجری قمری تا 1273 هجری قمری رایج بود و با جدا شدن زنگبار نام سلطان ‌نشین مسقط و عمان رواج یافت كه مدت ها عنوان رسمی آن نیز به شمار می ‌آمد. در همان حال نام سلطان‌نشین عمان نیز به كار می‌رفت. در سال 1970 میلادی. این كشور استقلال خود را از انگلیس به دست آورد و نام رسمی پادشاهی عمان را یافت. در عرف بین‌الملل به این كشور عمان می گویند. یکی از سوغات های مشهور کشور عمان خنجر غلاف شده است. نقره عمانی نیز یکی از سوغات های مشهور این کشور است که از آب نقره ساخته می شود. حلوای عمانی یا همان مسقطی نیز از مشهورترین محصولات مسقط است.

کشور پادشاهی عمان دومین کشور بزرگی در شبه جزیره عربستان از ناحیه مساحت می باشد، در حدود 300 هزار کیلومتر مربع مساحت خاک این كشور می ‌باشد. بیشتر خاک های عمان کوهستانی و در جنوب جزیره عربستان واقع شده‌ است. در بیشتر بخش‌ های کشور عمان رشته‌ کوه ‌های بزرگ و سخت‌ گذر حجر که از دشت ‌ها و جلگه های از راس مسندم شروع و از امتداد امارت رأس ‌الخیمه و فجیره و سلطنت عمان می ‌گذرد و بیابان‌ ها و هامون‌ های الجو را، می ‌پوشاند. در مناطق داخلیه عمان نیز کوه های متعددی وجود دارد. بلندترین قله این رشته ‌کوه‌ های بزرگ که از این مناطق عبور می ‌کند کوه حجر نامیده می ‌شود. در وسط این کوه جبل اخضر قرار دارد که ارتفاعش به 3075 متر می ‌رسد. ارتفاعات این کوه رنگ های مختلفی دارد و بشکل مدرج است. این کوه در بین سهل ودشت و تپه‌ ماهورهای بزرگ واقع شده‌ است. محدوده کشور عمان از مغرب امارات متحده عربی و عربستان سعودی، از جنوب کشور یمن، از شمال تنگه هرمز، واز سمت مشرق به دریای عرب محدود می ‌شود، درازی ساحل عمان 1700 کیلومتر می‌ باشد. عمان از مناطق مناسب برای صخره ‌نوردی است. بسیاری از صخره‌ های سرزمین عمان در کف اقیانوس باستانی تتیس که میان ایران و عمان قرار دارد شکل گرفته است. پایتخت این کشور مسقط و مشتمل برچهار استان مسقط، مسندم، ظفار و بریمی است.

فرهنگ و زبان مردم عمان

اصولا درعمان هیچ گونه حزب و تشكلی وجود ندارد كه متاثر از فرهنگ خاصی باشد تا براساس آن جریان فرهنگی اجتماعی به وجودآید.اساسا در این كشور تشكیل هرگونه حزب و انجمن سیاسی و فرهنگی ممنوع است. رادیو و تلویزیون و مطبوعات به عنوان سردمداران ترویج آراء و عقاید تحت كنترل شدید دولت می باشد.این نكته نیز حائز توجه است كه همانند بسیاری از جوامع جهان سوم گرایش به فرهنگ غربی به خصوص در میان جوانان وجود دارد.

بر طبق آمار سال 2010میلادی جمعیت این كشور بالغ بر 4 میلیون نفر است كه دین اكثریت آنان اسلام است. جمعیت عمان را 88 درصد اعراب، 4 درصد بلوچ ها، 3 درصد ایرانی و 2 درصد زنگباری تشكیل می دهند.از لحاظ توزیع مذهبی، حدودا 66 درصد پیرو مذهب اباضیه، 22 درصد پیرو مذهب حنبلی و 12 درصد را شیعیان تشكیل می دهند. دین اسلام و مذهب رسمی اباضی كه شاخه ای از خوارج می باشند. آباضیه تنها فرقه بازمانده از خوارج است كه در كشورهای مختلف اسلامی پیروانی دارد. به طوركلی از اواسط قرن دوم هجری اباضیه، مذهب اكثریت مردم عمان بود. این سرزمین در طول تاریخ شاهد برخورد سلاطین و امامان بوده است كه هر كدام به نوبه خود دوره های موفقیت آمیزی داشته اند. لكن با به قدرت رسیدن سطان قابوس این برخورد ها خاتمه یافته و مسئله امامت اباضیه به فراموشی سپرده شده است. هرچند امروزه از امامت اباضیه صحبتی در میان نیست ولی پیروان این مذهب در عمان همچنان در اكثریت هستند. زبان رسمی کشور عمان عربی است. البته انگلیسی و فارسی نیز زبان رایجی در میان آنان است.

فرهنگ و زبان مردم عمان

آب و هوای کشور عمان

با توجه به موقعیت جغرافیایی عمان، هوای این سرزمین گرم و به ویژه در ساحل دریا، سوزان است. آب و هوا در مناطق شمالی و قسمت هایی ازجنوب، گرم و مرطوب و درسایر نقاط گرم و خشک بوده و در مجموع میزان بارندگی آن کم است. فصل زمستان از نظر دمای هوا، بهترین زمان برای سفر به کشور عمان است و همچنین فستیوال سالانه مسقط در ماه فوریه برگزار می ‌شود.

جاذبه های دیدنی و تفریحی کشور عمان

عمان کشوری است که با جاذبه ‌های گردشگری و توسعه زیر ساخت‌ های صنعت توریسم قصد دارد جای امارات متحده عربی بخصوص دبی را بگیرد.

جاذبه های دیدنی و تفریحی کشور عمان

کویر ربع‌ الخالی

کویر یکی از شاخص‌ ترین جاهای دیدنی عمان است که می‌ توان در آن تفریحات بسیار جذابی را تجربه کرد. در میان مناطق کویری عمان، کویر ربع‌ الخالی بسیار معروف بوده و شن ‌های روان آن محل مناسبی برای تجربه تفریحاتی کویری است. اما باید بدانید که کویر ربع‌ الخالی در حقیقت بزرگترین صحرا شنی جهان به شمار می ‌آید.

غار مجلس الجن

غار مجلس الجن در حقیقت پس از غار کروبرا  در کشور گرجستان دومین غار عمیق در سراسر جهان محسوب می‌شود. اگر به دنیای ماورالطبیعه علاقه مندید باید کمی در مورد نام این غار بیشتر توضیح داد. مردم محلی از سالیانی بسیار دور معتقد هستند که این غار محل گردهمایی و زندگی جن‌ ها بوده و به همین دلیل این نام را برای غار برگزیده‌ اند. البته امروزه گردشگران می ‌توانند سری به داخل غار بزنند.

مسجد سلطان قابوس

یکی از بناهای معاصر در این کشور که در شهر مسقط در سال 2001 ساخته شده است و خیلی زود به یکی از پرطرفدارترین جاذبه های گردشگری این کشور تبدیل شد. مهم ترین جذابیت این مسجد، فرش دستباف ایرانی است که وزن آن 24 تن است و 4 سال زمان صرف بافت آن شده است. این فرش حدود 5000 متر مربع مساحت دارد. لوستر بزرگ و باشکوهی نیز در نمازخانه این مسجد آویخته شده که بسیار زیبا و دیدنی است.

مسجد سلطان قابوس

شهر بیمه

در شهر بیمه خود را مکانی بروید که در گذشته‌ های دور محل برخورد یک شهاب ‌سنگ بوده است. امروزه در این مکان در اثر برخورد این شهاب سنگ استخری طبیعی ایجاد شده که گردشگران برای شنا و تماشای این محیط متفاوت خود را به آن می ‌رسانند. یک استخر طبیعی نه چندان عمیق که در محیطی کاملا خشک قرار گرفته است.

منبع: سفریتو راهنمای سفر و مرجع خرید بلیط هواپیما ، رزرو هتل ، خرید تور و مهاجرت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *