آشنایی با کشور قزاقستان

جمهوری قزاقستان چهارمین جمهوری در بین جمهوری های مستقل مشترک المنافع از لحاظ فراوانی جمعیت می باشد. این جمهوری ملیت های گوناگونی را در خود جای داده است. بر اساس آخرین سرشماری، جمعیت قزاقستان 19 میلیون نفر می باشد. همچنین باوسعت 2.717.300 کیلومتر مربع، هشتمین کشور جهان و دومین جمهوری از جمهوری های شوروی سابق به حساب می آید. پایتخت آن، ‌آلماتی است که بزرگ ترین و پرجمعیت ترین شهر قزاقستان محسوب می شود. ولی چند سالی است که پایتخت به شهر آستانه انتقال یافته که در شمال کشور و در مناطق عمدتا روس نشین قرار دارد. با این حال، پایتخت فرهنگی قزاقستان همچنان شهر آلماتی است. شهر آستانه به عنوان پایتخت و شهرهای آلماتی، کاراگاندا، چیمکنت، سمی پالاتنیسک، ترکستان و بندر آکتائو از مهمترین شهرهای این جمهوری هستند.

آشنایی با کشور قزاقستان

کشور قزاقستان متشکل است از تختال کم ارتفاع وسیعی در وسط آسیای میانه. در غرب جلگه های مجاور دریای خزرتا کمتر از سطح دریا ارتفاع دارد. ارتفاعات شامل رشته تپه هایی در شمال وسلسله کوهستانی شامل تین شان در جنوب و شرق است . قله خان تنگری با 6.398 متر ارتفاع بلندترین نقطه‌ کشور است . کشور قزاقستان چندین دریاچه‌ نمک دارد، از جمله دریاچه‌ آرال که به دلیل استفاده‌ بیش از اندازه از آب رودهای منتهی به آن در حال کوچک شدن است . بیابان ها شامل صحرای قیزیل قوم در شمال کشور، قره قوم در مرکز و بارسوکی در شمال است. رود مهم این کشور سیر دریا نام دارد که 3.019 کیلومتر طول دارد. سوغاتی های معروف در قزاقستان عبارتند از نمد, ابریشم, حکاکی روی چوب, صنعت چرم وظرف های سرامیکی هستند. پایگاه فضایی در بایکونور در قزاقستان از قدیمی ترین پایگاه فشایی در جهان است و اولین انسان فشانورد از این پایگاه به فضا سفر کرده است.

فرهنگ و زبان مردم قزاقستان

ویژگی چند قومیتی قزاقستان در هنر و فرهنگ این کشور بازتاب یافته است. فعالیت‌ های فرهنگی و هنری قزاقستان را می ‌توان در دو دسته گسترده سنتی و غربی دسته بندی کرد. فرهنگ و هنر سنتی که با نوع زندگی ساکنان عمدتا قزاق و البته کره‌ای ‌ها و اویغورها و اقوام کوچک تر این سرزمین مرتبط است، همانند شعرها، آهنگ ‌ها و … که با سازهای سنتی آنان اجرا می ‌شود، همچون فرش ‌ها و پارچه‌ های دست بافت و صنایع دستی گوناگون که در طول قرن‌ ها در این سرزمین به حیات خود ادامه داده و پیشرفت کرده اند. گروه غربی شامل انواع هنرهایی می‌گردد که روس‌ ها از ابتدای قرن بیستم به منطقه آوردند. مانند تئاتر، موسیقی کلاسیک و … سینما، تلویزیون و ادبیات روسی می ‌گردند. البته همه این انواع فرهنگی و هنری در میان قزاق‌ها به مقبولیت کامل دست نیافتند. اما در نتیجه سیاست های حکومت بلشویکی اتحاد شوروی، قزاقستان در دهه‌ های گذشته پذیرای جمعیت بزرگی از روس‌ها و اقوام غیر قزاق بوده است، به گونه‌ای که قزاق ‌ها در سرزمین خودشان به یک اقلیت بدل شدند.

فرهنگ و زبان مردم قزاقستان

زبان های رایج در این جمهوری، قزاقی و روسی است که البته فضای عمومی کشور بیشتر در اختیار زبان روسی است. زبان قزاقی از گروه زبان های ترکی ست که بسیاری از واژگان آن از زبان های دیگر مثل: عربی، فارسی، مغولی و روسی اخذ گرفته شده است. در نوشتار نیز، قزاقان با حروف سیریلیک و لاتین می نویسند. زبان قزاقی که زبان مردم قزاق و زبان ملی این کشور است، زبانی است از زیرگروه شرقی زبان ‌های ترکی ‌تبار که خود زیر شاخه ای از زبان های آلتای است. از نزدیک ترین زبان ها به قزاقی، زبان کشور همسایه قرقیزی است. زبان روسی با توجه به سابقه ی تاریخی و حضور گسترده خود همچنان موقعیت زبان رسمی را حفظ کرده‌است. زبان های اوکراینی، تاتاری، قرقیزی، اویغوری، ازبکی، باشقیری، فارسی تاجیکی، آلمانی، کره‌ ای، ترکمنی، ارمنی و مغولی تنها تعدادی از مهمترین زبانهایی هستند که بزرگ ترین اقلیت‌ های قومی این کشور به آنها سخن می ‌گویند. البته بسیاری از اقلیت‌ های قومی قزاقستان برای داشتن زبان مشترک به جز روسی، زبان قزاقی را هم می ‌دانند. آموزش زبان انگلیسی به عنوان زبان بین ‌المللی در سال های اخیر افزایش یافته است.

مردم قزاق مسلمان حنفی مذهب هستند. آنها خیلی دیر مسلمان شدند و حتی پس از قبول اسلام‌، ‌عقاید و شعائر بت پرستی در میان آنان رواج داشت. اسلام توسط روحانیون تاتار به این سرزمین راه یافت و جالب آنکه روس ها موافق این رویکرد (مسلمان شدن قزاق ها) بودند. قزاقستان، کشوری لائیک است و مبنای قوانین در آنجا بر پایه ی شریعت نیست، ولی به اعتبار اکثریت مسلمان جامعه، نهادهای رسمی دینی به مسائل و دغدغه های دینی مردم می پردازند.

فرهنگ و زبان مردم قزاقستان

آب و هوای کشور قزاقستان

بیشتر وسعت قزاقستان را جلگه های بدون درخت تشکیل می دهند که در زمستان بسیار سرد و در تابستان ها بسیار گرم هستند و به همین علت جمعیت کمی در آن زندگی می کنند. با این وجود در بسیاری از مناطق این کشور شاهد آب و هواهای متفاوتی خواهید بود، از مناطق نیمه گرمسیری در حاشیه دریای خزر تا ارتفاعاتی بر فراز ابرها و بیابان هایی بی آب و علف، همه و همه در این سرزمین قابل مشاهده هستند.

جاذبه های دیدنی و تفریحی کشور قزاقستان

قزاقستان دارای مناطق گردشگری زیبا و عجیبی است که در این بخش به معرفی آن ها می پردازیم.

دریاچه کیندی

دریاچه کیندی در شمال شهر الماتی قرا گرفته است که 400 متر عمق دارد و جوان ترین دریاچه دنیا می باشد که عمر ان کمتر از یک قرن است. ویژگی جالب درباره این دریاچه وجود جنگلی در عمق این دریاچه است که به صورت وارونه در ته این دریاچه قرار گرفته است که بر اثر زلزله ای که در سال 1911 میلادی رخ داده است دراین دریاچه ایجاد شده است. ریشه درختان در دریاچه کیندی قرار دارد اما به گونه ای سر از دریاچه بیرون امده اند که گویی دکل کشتی های غرق شده هستند. ظاهر دریاچه در زمستان و تابستان با هم فرق دارد که در زمستان سطح ان کاملا یخ زده می شود و در تابستان از درختان سرسبز به درون اب گرم این دریاچه سبب شده تا گردشگران زیادی به این منطقه برای بازدید بیایند.

دریاچه کیندی

دره توپ های سنگی

دره توپ های سنگی که در قزاقستان غربی و نزدیکی شهر شتپه قرار گرفته است یکی از پدیده های زمین شناختی عجیب و نادر است و تا جایی که چشم کار می کند پر از توپ ها سنگی بزرگ است. جالب است که بدانید مساحت دره توپ ها از مساحت کشور انگلستان هم بیشتر است. عجیب ترین دلیل این دره اندازه توپ های کروی است که در سراسر دنیا بسیار نادر هستند. دره توپ ها در زبان قزاقی به معنی توریش است. ساختارهای این ها سنگی و گرد به شکل توپ هستند. این توپ ها از ته نشین شده مواد معدنی و رسوبی و در نهایت بر اثر فشردن این توپ ها سخت شده اند و شکل کروی گرفته اند.

سالن کنسرت مرکزی

سالن کنسرت مرکزی در کشور قزاقستان که از مجلل ترین نوع خود در جهان است در سال 2009 توسط رئیس جمهور قزاقستان و طراحی معمار مشهور ایتالیایی مانفردی نیکولتی افتتاح شده است. طرح مانفردی در مسابقه طراحی بین المللی به عنوان طرح برتر انتخاب شد و طرح این سالن به صورت گلبرگ یک گل است که درون خود را از شرایط سخت اب و هواییی محافظت می کنند.

منبع: سفریتو راهنمای سفر و مرجع خرید بلیط هواپیما ، رزرو هتل ، خرید تور و مهاجرت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *