قلعه وان بر بالای کوه‌های ساحل شرقی دریاچه وان در ترکیه قرار گرفته است که امروزه به جز مخروبه‌ای با ستونهای عظیم و دیوارهای سربه فلک کشیده هنوز برای بقاء در ستیز است.

قلعه وان کجاست؟ چرا در سفر به وان باید از این مکان دیدن کنیم؟

قدمت و تاریخچه قلعه وان این دژ باستانی

قدمت این قلعه عظیم سنگی به قرن نهم تا هفتم قبل از میلاد بازمی گردد، قلعه ای باستانی که توسط پادشاهی باستانی اوراتو بر فراز کوه های ساحل شرقی دریاچه وان ساخته شد و مشرف بر خرابه های توشپا، پایتخت باستانی اوراتو در طول قرن نهم می باشد.

مطالب مرتبط : قیمت تور وان

در طول قدرت پادشاهی اوراتو ساختارهای مشابه متعددی در سراسر قلمرو آنها ساخته شدند. این قلعه در طول تاریخش توسط قدرت هایی بزرگ نظیر مادها، هخامنشیان، ارمنی ها، اشکانیان، رومی ها، ساسانیان، بیزانس ها، عرب ها، سلجوقیان، صفویان، افشاریان، عثمانی ها و روس ها اداره می شد.

قلعه ای باستانی که در غرب وان و در شرق دریاچه وان قرار گرفته و امروزه یکی از با ارزش ترین بناهای تاریخی این منطقه به شمار می رود. قسمت های پایینی دیواره های قلعه از سنگ بازالت بدون ملات و بقیه قسمت های آن از آجرهای گِلی ساخته شده اند.

چرا به این قلعه جذابترین مکان تاریخی شهر قلعه وان گفته می شود؟

چرا به این قلعه جذابترین مکان تاریخی شهر وان گفته می شود؟

در شهر وان هیچ جاذبه ای، چشمگیرتر از قلعه وان نیست، جاییکه به عنوان یک مقصد گردشگری محبوب با ارائه چشم اندازی دلربا به شهر مورد توجه بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی قرار می گیرد. این قلعه در فاصله 3 کیلومتری تا مرکز شهر قرار گرفته و مکانی بسیار مناسب برای برپایی پیک نیک به شمار می رود.

مطالب مرتبط : مهاجرت به ترکیه

قلعه ای که امروزه تنها خرابه هایی همراه با ستون هایی بزرگ و دیوارهای سربه فلک کشیده از آن به یادگار مانده اند. در ارتفاع 20 متری بر فراز صخره ای در نزدیکی قلعه وان شاهد کتیبه ای ارزشمند خواهید بود، کتیبه ای که در ابتدا توسط داریوش بزرگ طراحی شد اما تکمیل نگردید و در زمان خشایار شاه پسر داریوش به اتمام رسید. تنها کتیبه هخامنشی در خارج از ایران که به سه زبان پارسی باستان، اکدی و عیلامی نوشته شده است.

موقعیت جغرافیایی قلعه وان

موقعیت جغرافیایی قلعه وان

این قلعه به لطف قرار گرفتنش در ارتفاعات تپه ای چشم اندازی دیدنی را به زیر پاهایتان می آورد، چشم انداری از خرابه های بازمانده توشپا همراه با بناهای درهم شکسته. شهری کهن با قدمت 3000 ساله که البته ساختار امروزی اش مربوط به شهر قدیمی وان می باشد که در طول جنگ جهانی اول نابود شدند.

قدم زدن در اطراف این خرابه ها و بازمانده ها قطعا لذت بخش خواهد بود اما برای جلوگیری از بروز خطرات احتمالی پیشنهاد می شود حتما به کمک یک راهنما در این منطقه به گشت و گذار بپردازید.

در این منطقه جاذبه های دیگری نیز به چشم می خورد، جاذبه ای نظیر مسجد جامع سلجوک (Seljuk Ulu Cami) که تنها یک مناره آجری از آن باقی مانده و یا مجتمع خسرو پاشا (Hüsrev Paşa Külliyesi) با قدمتی مربوط به سال 1567.

بنایی که مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته و دارای دیوارهای آجری همراه با تزئینات شکسته می باشد.

قلعه وان ترکیه برای حفاظت و دیدبانی

قلعه وان ترکیه برای حفاظت و دیدبانی

اورارتو که به عنوان پادشاهی وان شناخته می شود، یک ملت باستانی بود که بخشی از دوران مدرن ترکیه، ارمنستان و ایران را در بر می گرفت. دریاچه وان نقطه عطف مهمی برای تمدن بوده است؛ این حوضه که هم اکنون از جاهای دیدنی وان ترکیه است، زمانی پایتخت بود و بعد از آن به عنوان Tushpa شناخته شد.

در زمان مادها، هخامنشیان، ساسانی ها و سلجوقیان که این منطقه جزء ایران محسوب می شد، این اقوام نیز از قلعه وان که آن را بین قرن هفتم تا نهم پیش از میلاد ساختند، جهت حفاظت و دیده بانی استفاده کردند و آن را مشرف بر توشپا بنا نهادند. ساختمان باستانی این دژ توسط غواصان در طی حفاری که توسط دانشگاه وان یوزونکی ییل انجام گرفت، کشف شد.

از کشف این قلعه که قدمت آن 3000 سال تخمین زده شده به عنوان یک معجزه یاد شده می شود. قلعه اربونی یکی دیگر از سازه های دولت بزرگ اوراتور است که امروزه یکی از اماکن تاریخی کشور ارمنستان است.

مطالب مرتبط: تور ترکیه

مشخصات قلعه وان

پادشاهی اورارتو چه بود؟ نخستین اشاره به اورارتوها به اوایل قرن بیست و یکم قبل از میلاد می رسد؛ در قرن نوزدهم پیش از میلاد، کشور رونق گرفت و یک منطقه 200،000 مایل مربعی را در خاورمیانه را اشغال کرد. طبق گزارش نشنال جئوگرافیک (National Geographic) سطح این حوضه در طول اشغال اورارتین صدها متر کمتر از امروز بوده است. سال ها بعد سطح آب بالا آمد و دژ به زیر آب رفت.

پس از کشف قلعه تاریخی وان، دژی که سال ها زیر آب بود، تقریبا یک دهه است که کارشناسان این دریاچه را در جستجوی گنجینه های پنهان، آن را بررسی می کنند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *