در قسمت شمال غربی دریاچه سوان ، در یک شبه جزیره صخره ای باریک ، یکی از برجسته ترین نمونه های معماری قرون وسطی ارمنی، صومعه سواناوانک قرار دارد. با انتخاب تور ارمنستان از این کشور شگفت انگیز دیدن نمایید.

در زمان های قدیم ، شبه جزیره، جزیره ای مستقل بود. آن با 3 کیلومتر آب شفاف و پر از ماهی که توسط صومعه صید می شد از ساحل جدا شد. راهبان برای اولین بار در اواخر قرن هشتم به آنجا رسیدند و یک نمازخانه کوچک و چند اتاق ساختند. موقعیت جزیره چنان راحت بود که انجمن برادری و اخوت رهبانی در حال رشد اقدام به ساختن یک صومعه در آنجا کرد. ابتدا یک طاقچه را در صخره ایجاد کردند و بلوک های بزرگ سنگی بر روی آن گذاشتند. خیلی زود برج دیده بانی در دیوار ساخته شد و دروازه کوچکی جزیره را محاصره کرد. بعداً سه کلیسا ، اتاق و سایر سازه ها ساخته شدند.

بقایای صومعه ی های تاریخی در محوطه صومعه سواناوانک

بقایای صومعه ی های تاریخی در محوطه صومعه سواناوانک

بقایای صومعه ای که در قرن نهم ساخته شده است ، تنها شامل دو معبد – سورب اراکلوتس و سورب آواتاتسین است که در میان بسیاری از خاچکارها ایستاده است. ساختمان های کلیسا از سنگ روزندار سیاه ساخته شده است ، که احتمالاً نام آن را به صومعه سواناوانک، “صومعه سیاه”، داده اند . کلیساها بناهای صلیب شکل هستند. آنها از نظر سنگ تراشی خود متمایز شده و دارای سنگ های بریده شده در ترکیب با طاق ها و طاقچه ها و قوسهای مشابه هستند.

در داخل کلیسای اصلی باقی مانده ، یک خاچکار جالب قرار دارد. این خاچکار نه تنها یکی از انگشت شمار خاکچارهایی است که تصویرهای عیسی مسیح را دارد ، بلکه کنده کاری پیچیده و مفصلی دارد (با وجود سختی سنگ). تصویر مسیح تصویرهای مغول را کاملاً مشخص می کند ، زیرا این سبک را بازگو می کند که در قرن های 12 تا 13 متداول بود. در آن زمان ، ارتش های مغول وارد ارمنستان می شدند ، اما اگر می دیدند كه تصاویر چهره های مقدس شبیه مغول ها است ، كلیساها را تخریب نمی کردند. بقیه طرح ها داستان هایی از کتاب مقدس را روایت می کنند ، و نقوش تابلو فرش ها را نشان می دهند.

صومعه سواناوانک

جنگ و نبرد در صومعه

در اواخر قرن 9 میلادی ، صومعه میدان نبرد بزرگی بین پادشاه ارمنستان اِشوت و ارتشهای عربی بود ، که هدف آنها تسخیر این سرزمین ها بود. آشوت و گروهان بسیار كوچک او ، به یاری گروهی از راهبان ، برای چند ماه قهرمانانه از صومعه دفاع كردند و اجازه ندادند كه دشمنان به این جزیره برسند. سپس اشوت در نبردی آشکار با اعراب جنگید و آنها را شکست داد. این جزیره با صومعه سیاه بارها توسط مهاجمان دیگر مورد حمله قرار گرفت: گروه های تامرلین ، پارسیان و دیگران. راهبان در یورش ها می جنگیدند و در صومعه زندگی می کردند. در قرن شانزدهم و هفدهم ، سواناوانک دیوارهای خود را از دست داد. این صومعه در سال 1930 ، هنگامی که آخرین راهب جزیره را ترک کرد ، تعطیل شد. یکی از پیشنهاد های جذاب ما به مشتریان جهت سفر خاطره انگیز تور ایروان می باشد.

امروزه دو معبد سیاه ساوان مانند دو نگهبان این دریاچه باستانی متروکه هستند. منظره آنجا به شکلی باشکوه است: کوه ها از هر طرف دریاچه را احاطه کرده اند و قله های برفی تقریباً در کل محیط دیده می شوند و در پشت افق ناپدید می شوند. و در پشت افق فضای آبی باز آبی تیره پوشانده شده در مه و دامنه های سرسبز کوه  وجود دارد که قله های آن حتی در تابستان پوشیده از برف است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *