ویزای سوئیس

کشور سوئیس یکی از کشورهای عضو پیمان شینگن است و متقاضیان برای ورود به این کشور باید ویزای شینگن را دریافت کنند این کشور یکی از قطب های توریستی اروپا به حساب می آید و سالیانه افراد زیادی برای سفر به این کشور تقاضای اخذ ویزای سوئیس را به سفارت خانه ی این کشور ارائه می دهند.

انواع ویزای شینگن سوئیس

برای سفر به کشور سوئیس باید اقدام به اخذ ویزای شینگن سوئیس کنید در واقع مجموعه ای از چند کشور که سوئیس هم یکی از آن هاست یک سری قوانین در مورد تردد در مرزها و فعالیت مسافرتی خود وضع کرده اند و پیمان شینگن را بین خود امضا کرده اند و طبق این پیمان تمام شهروندانی که خارج از محدوده ی کشورهای شینگن هستند برای ورود و اقامت در سوئیس باید اقدام به دریافت ویزای شینگن سوئیس کنند و با داشتن این ویزا می توانند به سایر مناطق عضو این پیمان سفر کنند به طور کلی ویزای شینگن سوئیس به سه دسته تقسیم می شود که در ادامه ی مقاله به توضیح درباره ی هر یک می پردازیم.

1.      ویزای ملی

2.     ویزای اعتباری منطقه محدود

3.     ویزای اتحادیه شینگن

انواع ویزای شینگن سوئیس

ویزای شینگن سوئیس (USV)

با داشتن ویزای اتحادیه ی شینگن (Uniform Schengen Visas)می توانید به کشور سوئیس یا دیگر کشورهای عضو اتحادیه سفر کنید مدت اعتبار این ویرا 90 روز می باشد و می توانید هر 6 ماه یک بار آن را تمدید کنید.

ویزای اتحادیه شینگن سوئیس به سه دسته ی زیر تقسیم می شود:

1.      ویزای نوع A سوئیس

2.     ویزای نوع B سوئیس

3.     ویزای نوع C سوئیس

ویزای سوئیس از نوع A

با داشتن ویزای A سوئیس شما اجازه ی خروج از فرودگاه را نخواهید داشت و تنها می توانید در یکی از فرودگاه های عضو پیمان شینگن توقف کرده و با تعویض خط هواپیمایی به دیگر کشورهای عضو محدوده ی شینگن سفر کنید.

ویزای سوئیس از نوع B

این ویزا ویزای ترانزیت محسوب می شود و تفاوت آن با ویزای A در این است که گردشگران می توانند در بازه ی زمانی حداکثر 5 روز از سوئیس و دیگر کشورهای عضو شینگن خارج شوند و به کشورهای خارج از این محدوده سفر کنند.

ویزای سوئیس از نوع C

این ویزا به عبارتی یک مجوز کوتاه مدت برای ورود و اقامت در سوئیس و سایر کشورهای عضو پیمان شینگن می باشد که به سه دسته تقسیم می شود:

1.   ویزای یک بار ورود سوئیس (Single-entry)

2.   ویزای دو بار ورود سوئیس (Double-entry)

3.     ویزای چند بار ورود سوئیس (Multiple-entry)

ویزای یک بار ورود سوئیس

با داشتن این ویزا تنها می توانید یک بار به کشورهای عضو شینگن سفر کنید و در صورت ترک کشور مذکور ویزای سوئیس شما باطل خواهد شد و تمدید نمی شود.

ویزای دو بار ورود سوئیس

این ویزا مانند ویزای سینگل است و مسافران می توانند در مدت زمان مشخص دوبار به کشور عضو اتحادیه شینگن سفر کند.

شرایط اخذ ویزای سوئیس از نوع Double-entry مانند ویزای بک بار ورود است اما این امکان را به گردشگران می دهد که در یک بازه زمانی مشخص، دو بار به این کشور عضو اتحادیه شینگن سفر کنند.

ویزای چند بار ورود سوئیس

این ویزا یکی از پرکاربردنرین ویزاهای سوئیس است و با داشتن این ویزا می توانید علاوه بر سفر به کشور سوئیس به سایر کشورهای عضو اتحادیه ی شینگن سفر کنید مدت زمان این ویزا 90 روز می باشد و می توانید هر 6 ماه یکبار آن را تمدید کنید.

ویزای اعتباری منطقه محدوده سوئیس (LTV)

با دریافت این نوع ویزا شما قادر خواهید بود در مدت زمان اعتبار ویزای خود به سوئیس و سایر مناطق عضو اتحادیه ی شینگن سفر کنید.

ویزای اعتباری منطقه محدوده (Limited Territorial Validity Visas )با داشتن این ویزا می توانید به سوئیس و مناطق خاصی از محدوده ی شینگن سفر کنید این ویزا به شما اجازه ی ورود و اقامت در برخی کشورهای تعیین شده می دهد و خارج از آن محدوده اجازه ی ورود نخواهید داشت. این ویزا برای پناهندگان مناسب است.

ویزای ملی سوئیس (NV)

افرادی که تصمیم دارند برای تحصیل و کار به کشور سوئیس سفر کنند ابتدا باید اقدام به اخذ ویزای ملی سوئیس کنند.

ویزای نوع D یا national visas برای افرادی که می خواهند با اهداف خاصی مثل کنفرانس های علمی به سوئیس سفر کنند مناسب است.

این ویزا با توجه به شرایط و هدف شما به صورت یک بار ورود یا چند بار ورود صادر می شود و به شما اجازه می دهد بدون دریافت ویزای سایر کشورهای عضو محدوده ی شینگن به راحتی به آن ها سفر کنید.

 افرادی که شرایط ذیل را دارا باشند می توانند اقدام به اخذ ویزای ملی سوئیس کنند:

  1. دانشجویانی که برای انجام پروژه های تحقیقاتی کوتاه مدت (حداکثر یکساله) می خواهند به سوئیس سفر کنند.
  2. اگر فردی به دلیل وضعیت پزشکی قادر به ترک محدوده ی شینگن نباشد به او ویزای ملی تعلق می گیرد.
  3. هنرمندان و ورزشکارانی که می خواهند برای مسابقه و جشنواره های بین المللی به کشورهای عضو شینگن سفر کنند.
  4. دانشجویانی که برای تحصیل در یکی از مقاطع تحصیلی به سوئیس یا سایر کشورهای عضو شینگن سفر می کنند مدت زمان این ویزا یک ساله می باشد و برای اقامت بیشتر می توانید ویزای خود را  تمدید کنید.
  5. در صورتی که برای پژوهش های علمی و آموزشی تصمیم داشته باشید به کشور سوئیس یا سایر کشورهای عضو شینگن سفر کنید باید اقدام به دریافت ویزای ملی سوئیس کنید.

ویزای ملی سوئیس (NV)

ویزای سوئیس از نوع تحصیلی

اگر تصمیم دارید برای تحصیل به کشور سوئیس سفر کنید ابتدا باید در یکی از دانشگاه های سوئیس ثبت نام کرده و بعد از دریافت گواهی ثبت نام اقدام به دریافت ویزای این کشور کنید.

دانشجویان با دریافت ویزای تحصیلی این کشور می توانند علاوه بر تحصیل به صورت پاره وقت به کار مشغول شوند. توجه به این نکته لازم است که شما نمی توانید با دریافت ویزای توریستی با وارد شدن به کشور سوئیس ویزای خود را به تحصیلی تغییر دهید. همچنین والدین فرزندانی که در سوئیس مشغول تحصیل هستند می توانند از طریق اخذ ویزای توریستی به دیدار فرزند خود در این کشور بروند.

ویزای سوئیس از نوع ازدواج

ازدواج با فردی که شهروند کشور سوئیس است یکی از روش های گرفتن اقامت و تابعیت این کشور می باشد. برای دریافت ویزای ازدواج سوئیس باید ابتدا فرم های مربوطه را به دقت تکمیل کنید ممکن است مدت اخذ ویزای ازدواج سوئیس با دیگر کشورها متفاوت باشد.

شرایط صدور ویزای ازدواج سوئیس

  • هر دو فرد باید مجرد باشند
  • فرد باید بالای 18 سال باشد
  • همراه داشتن کارت شناسایی یا پاسپورت در هنگام عقد
  • شخص متقاضی برای ازدواج با شهروند سوئیسی باید اقامت سوئیس را داشته باشد.
  • مراسم عقد باید به طور رسمی انجام شود.
  • قرارداد ازدواج باید در حضور مامور ثبت احوال انجام شود.

مدارک لازم برای اخذ ویزای ازدواج 

1.      ارائه ی شناسنامه و کارت ملی

2.     دو قطعه عکس جدید با زمینه ی سفید

3.     پر کردن فرم درخواست ویزا

4.     گواهی بازنشستگی

5.     ارائه ی سند مالکیت

6.     پاسپورت با حداقل 3 ماه اعتبار

7.      مدارکی که نشان دهنده ی رزرو بلیط و هواپیما باشد.

8.     خانم های خانه دار باید اصل و ترجمه ی مدارک شغلی و مالی همسر را ارائه دهند.

9.     در صورت داشتن دعوت نامه باید اصل آن را به سفارت تحویل دهید.

10.گردش 6 ماه آخر حساب بانکی و نامه تمکن مالی شخص متقاضی

11.  ارائه ی پروانه کسب یا کارت بازرگانی برای آن دسته از افرادی که شغل آزاد دارند.

12. گواهی اشتغال به تحصیل ،اجازه ی مدیر مدرسه برای افراد زیر 18 سال

13. در صورتی که می خواهید به کشورهای شینگن سفر کنید ارائه ی کپی ویزا به همراه مهرهای ورود و خروج الزامی است.

14. گواهی اشتغال به کار که مواردی مانند میزان حقوق ، تاریخ استخدام و سمت در آن درج شده است به همراه فیش حقوقی.

15. خریداری بیمه مسافرتی با حداقل اعتبار 30000 یورو در صورتی که شخص متقاضی در طول سفر دچار مشکلی شود.

 مدارک لازم برای اخذ ویزای ازدواج 

نحوه ی ارائه ی دعوت‌نامه به سفارت

اگر برای دریافت ویزای کاری ، تحصیلی ، توریستی یا … کشور سوئیس از سوی دوستان یا رئیس کمپانی سوئیسی دعوت نامه ای دریافت کرده اید باید همراه با سایر مدارک خود به سفارت خانه ی سوئیس تحویل دهید توجه داشته باشید که دعوت نامه ی شما باید شرایط ذیل را داشته باشد:

  1. فرد دعوت کننده (خویشاوندان متقاضی یا کمپانی سوئیسی) باید ثابت کند با شخص متقاضی در ارتباط بوده است.
  2. در صورتی که دعوت نامه ای از جانب مدیر شرکت سوئیسی فرستاده می شود باید امضای مدیر پای دعوت نامه باشد.
  3. تاریخ تنظیم شده در دعوت نامه
  4. جزئیات شخص دعوت کننده شامل نام و نام خانواگی، نشانی و تابعیت باید به سفارت تحویل داده شود.
  5. اگر دعوت کننده محلی را برای اسکان شخص متقاضی در نظر دارد باید مدارک لازم برای اثبات این موضوع را ارائه دهد.
  6. فرد دعوت کننده باید شخص متقاضی را بعد از ورود به کشور سوئیس از لحاظ مالی تامین کند.

مراحل دریافت ویزای سوئیس

1.      برای دریافت ویزای کشور سوئیس ابتدا باید برای تعیین وقت مصاحبه با سفارت سوئیس تماس بگیرید.

2.     فرم درخواست ویزا را از طریق سایت دانلود کرده و با دقت  تکمیل کنید.

3.     تمامی مدارک را به زبان آلمانی، انگلیسی، ایتالیایی یا فرانسوی ترجمه کنید.

4.     مراجعه به سفارت برای مصاحبه و ارائه ی مدارک

 مراحل دریافت ویزای سوئیس

ذکر چند نکته برای دریافت ویزای سوئیس

  •        توصیه می شود فرد متقاضی 90 روز قبل از سفر اقدام به دریافت وقت سفارت سوئیس کند.
  •       تمامی مراحل اخذ ویزای سوئیس باید به صورت حضوری و با مراجعه ی فرد متقاضی به سفارت کشور سوئیس انجام شود.
  •       صدور ویزای شینگن سوئیس حداقل 10 روز زمان می برد برای همین بهتر است یک ماه زودتر از زمان سفر اقدام به فرستادن درخواست           ویزای این کشور کنید.
  •      افراد بالای 12 سال باید شخصا برای درخواست خود در سفارت این کشور حاضر شوند به دلیل اینکه سفارت خانه ی این کشور از سال          2012 سیستم ثبت اطلاعات بیومتریک را راه اندازی کرده است.

آدرس سفارت سوئیس در ایران

آدرس سفارت: تهران ، الهیه خیابان شریفی منش کوچه یاسمن پلاک 2

تلفن : ۲۲۰۰۸۳۳۳ (۰۲۱)

کد پستی: ۶۳۷۵۱-۱۹۶۴۹

فکس: ۲۲۰۰۶۰۰۲ (۰۲۱)

صندوق پستی: ۴۶۸۳-۱۹۳۹۵

ایمیل : teh.visa@eda.admin.ch

وب سایت : www.eda.admin.ch

ساعات کاری سفارت : یک شنبه تا پنج شنبه از ساعت 8 صبح تا 11:30 ظهر

ساعات کاری سفارت برای تحویل پاسپورت: یکشنبه تا پنج شنبه 13:30 تا 14 بعد از ظهر

هزینه اخذ ویزای سوئیس

هزینه ی ویزای سوئیس برای سنین مختلف به شرح ذیل خواهد بود:

برای کودکان زیر 6 سال رایگان است.

برای کودکان ببین 6 تا 12 سال 35 یورو می باشد.

برای افراد بالای 12 سال به ازای هر نفر تقریبا 60 یورو می باشد.

شما تنها با پرداخت 60 یورو علاوه بر دریافت ویزای کشور سوئیس می توانید به سایر کشورهای عضو شینگن (بلژیک، یونان، استونی، ایسلند، مالت، مجارستان، دانمارک، اتریش، جمهوری چک، فرانسه، اسپانیا، سوئد، ایتالیا، اسلواکی، نروژ، هلند، فنلاند، لوکزامبورگ، پرتغال، اسلوونی، لیتوانی، لتونی، آلمان و لهستان) سفر کنید.

هزینه اخذ ویزای سوئیس

دریافت ویزای کاری سوئیس

برای دریافت ویزای کاری کشور سوئیس در ابتدا باید از طرف کارفرمای سوئیس دعوت نامه ای که مورد تایید اداره ی مهاجرت این کشور است برای شما ارسال شود و بعد اصل و فکس دعوت نامه به همراه سایر مدارک را برای اخذ ویزا به سفارت سوئیس تحویل دهید. شما موظف هستید در مدت زمان 14 روز درخواست خود را به مقامات محلی در محل زندگی خود ارائه دهید. بعد از دریافت ویزای کاری به شما به مدت یک سال اجازه ی اقامت در این کشور داده می شود و در صورت نیاز می توانید به مدت 3 و 5 ساله ویزای خود را تمدید کنید و بعد از 10 سال می توانید اقامت دائم این کشور را دریافت کنید.

از جمله شرایط دریافت ویزای کاری و استخدامی کشور سوئیس:

  •     حداقل مدرک متقاضی باید لیسانس باشد.
  •      سن متقاضی باید بین 22 تا 39 سال باشد.
  •      مدارکی که نشان می دهد متقاضی به زبان انگلیسی مسلط است.
  •       داشتن تجربه
  •      قرار داد منعقد شده بین کارفرما و فرد متقاضی
  •      حداقل دریافتی 3500 فرانک

منبع: سفریتو راهنمای سفر و مرجع خرید بلیط هواپیما ، رزرو هتل ، خرید تور و مهاجرت

[تعداد: 0    میانگین: 0/5]

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.