راه های مهاجرت به نروژ
شاید با ما موافق باشید که برای موفقیت در مراحل مختلف زندگی خوب است جسارت تغییرات مهم و به موقع داشته باشیم. در بعضی موارد مردم برای تغییر در زندگی خود و رسیدن به اهدافشان، کوچ کردن به سرزمینهای دیگر را انتخاب می کنند. اگر در پی رفاه، آسایش و امنیت در زندگی میگردید و به دنبال مقصدی برای مهاجرت هستید کشور نروژ را مد نظر قرار دهید. در نروژ از راههای مختلفی برای مهاجرت تعیین شده است. در جستجوی راه های مهاجرت به نروژ میتوان به مهاجرت از طریق ازدواج، مهاجرت از طریق تحصیل مهاجرت و از طریق کارآفرینی اشاره کرد.
[aparat id=’Sodp9′]
تعریفی از مهاجرت
به تغییر محل سکونت انسان که اغلب به صورت حرکتی جمعی و گسترده و خارج از محدوده محل زندگی انسان صورت میگیرد به عنوان مهاجرت یاد میشود. در بعضی از موارد و در خوش بینانه ترین صورت، مهاجرت را میتواند قدمی برای دستیابی به موفقیت دانست. این تغییر بزرگ در زندگی اجتماعی و فردی انسانها، قطعاً مشکلاتی را به همراه خواهد داشت ولی انگیزههای قوی و امید به آیندهای روشن و جسارت، کوشش و مقاومت میتواند بسیاری از مشکلات و کمبودها و محدودیتها را شکست دهد.
مهاجرت و چالش های پیش روی مهاجران
تغییر در معنای عام آن مفهوم مثبتی است ولی برخی تغییرات مسلسل وار به همه قسمت های زندگی شخصی و اجتماعی شخص تاثیر می گذارد و شما را با مخاطرات زیادی روبرو می کند.
مهاجرت به کشوری دیگر تحولات بسیاری را در زندگی به دنبال دارد و صد البته کار سادهای نیست و نیاز به آماده سازی و مقدماتی دارد که در قدم نخست کسب اطلاعات مفید و مورد نیاز است. اطلاعات مفید به خصوص در زمینه های مهاجرت بسیار سازنده و پیش برنده است. با این حال متاسفانه هنوز افرادی هستند که بدون داشتن اطلاعات به روز و هدف مشخص، قدم در این راه میگذارند. دسته ای از مهاجرین با شناخت کم از روش های مهاجرت، دست به روشهای غیرقانونی میزنند و به امید دستیابی سریع به آینده بهتر، روش های خطرناکی را در پیش میگیرند. آنها پس از طی مسیرهای غیرقانونی در مییابند که سخت در اشتباه بودهاند و اگرچه در کشور خود مشکلاتی داشتهاند، در کشور جدید نیز باید خود را آماده رویارویی با مشکلات و سختی هایی جدید و بزرگتر کنند. بسیاری تصور میکنند تنها مشکلی که با آن مواجه خواهند بود نحوه گرفتن ویزاست و نسبت به سایر مسائل بی توجه هستند. از این رو قبل از اقدام به مهاجرت بهتر است سعی کنید تصویر بزرگی از چالشهای پیش رو به دست بیاورید.
ویژگیهای شخصیتی افراد برای مهاجرت اهمیت
دسته ای از افرادی که دست به مهاجرت میزنند، اگرچه از روشهای قانونی بهره میگیرند ولی با دانش و آگاهی کافی به سمت مهاجرت نمی روند. گروهی پیش از هر اقدامی در حال آماده سازی و کسب اطلاعات هستند و مهاجرت را آگاهانه هدف قرار می دهند؛ پیشنهاد می شود پیش از اقدام به مهاجرت هدف از مهاجرت را به درستی برای خودتان تعریف کنید تا معیاری برای موفقیت داشته باشید. اگر با این هدف گذاری، هنوز مهاجرت برایتان به اندازه کافی ارزشمند بود، آن وقت برای مهاجرت اقدام کنید. آنچه باید در پیش رویتان قرار گیرد این است که مهاجرت فقط وسیلهای است برای رساندن شما به اهدافتان، نه اینکه به تنهایی ارزشمند باشد.
از طرف دیگر، به دلیل این که مهاجرت با نتایجی چون تغییر محل زندگی، تغییر شغل، دوری از خانه، شهر،دوستان و تمام تاریخ و جغرافیای ذهن و زندگی شما و دوری از خانواده و معمولا عدم امنیت مالی همراه است قطعاً نگرانیها و استرسهای بسیار زیادی را نیز همراه خواهد داشت.
می شود گفت در بسیاری از موارد افرادی که تصمیم به مهاجرت گرفته اند دارای ویژگیهای شخصیتی خاصی چون بهره هوشی و جسارت بالا و ریسک پذیری و اخلاق ویژه هستند. البته این فرض به آن معنی نیست که افرادی که مهاجرت نمی کنند دارای این صفات نیستند، منظور از این مقایسه و تاکید آن این است که مهاجران در بین این دسته از افراد جامعه بیشتر یافت میشوند. بدیهی است که افراد شاخص اغلب دارای جایگاه خاصی هم در جامعه خودشان هستند،هر چند جامعه آنان شاید شامل چند ده نفر باشد ولی همان تعداد انسان خوب در طول زمان توانسته اند محیطی دلچسب و بی نظیر را برای فرد فراهم آورند که گاهی با هیچ چیز قابل جای گذاری نیستند، و البته تمام آن جامعه را با مهاجرت، از دست خواهند داد؛ افرادی که به چنین جایگاه شایسته ای در جهان پیرامون خود دست پیدا می کنند فرقی نمی کند در کدام نقطه از زمین حضور داشته باشند، ولی عواطف انسانی را نباید دست کم گرفت. بخصوص در سال های ابتدایی استرس ناشی از آن همراه با تغییر محل زندگی، تغییر در سبک زندگی، از دست دادن موقعیت شغلی و اجتماعی و دوری از دوستان و اشنایان شاید موجب بروز استرس در افراد شوند که البته میزان آن بستگی به شدت وابستگی و خلقیات فردی دارد. هر قدر دلبستگیهای مادی، عاطفی، کاری و خانوادگی بیشتر باشد، میزان استرس بیشتر خواهد بود پس تا جایی که می توانید شرایط را واقعی ببینید و فرصت را برای بروز قدرت شخصیتتان مغتنم بشمارید.
تحقیقات نشان میدهد، آنهایی که قبل از مهاجرت شرایط مادی و اجتماعی خوبی نداشتهاند، پس از مهاجرت میزان رضایتمندی بالاتری کسب کردهاند. از این نکته میتوان به دلایل مهاجرت در سنین پایین پی برد.
از عمدهترین دلایل مهاجرت
- دستیابی به زندگی بهتر مانند خدمات آموزشی و بهداشتی بهتر و بیشتر
- رهایی از برخی فشارها، از جمله فشار اقتصادی و کمبودها
- آزادی سیاسی و آزادی مذهبی
- کیفیت تحصیل
- یافتن شغل مناسب و ارتقای موقعیت کاری
- جنگ
- و حتی میتوان به عامل تغییرات اقلیمی و سوانح طبیعی ماند خشکسالی و … و هزاران دلایل دیگر که برای مردمان هر منطقه و هر شخص متفاوت خواهد بود، اشاره کرد.
در طول تاریخ، مهاجرت بنابر شرایط موجود در آن روزگار، میتوانست دلایل مختلفی داشته باشد اما عمدهترین دلیل مهاجرت مربوط به ویژگیهای رفتاری انسانها است زیرا که آدمی در هر زمان، به دنبال بهبود شرایط زندگی خود از لحاظ مادی و معنوی بوده است. از لحاظ معنوی انسانها به دنبال آرامش در زندگی هستند و امنیت جانی، مالی، شغلی، مسکن و … اما از لحاظ مادی انسانها بیشتر به دنبال پیشرفت در کار، رفاه اقتصادی و در نتیجه کسب ثروت و ایجاد امنیت و رفاه طولانی مدت هستند.
مهمترین عوامل گرایش ایرانیان برای مهاجرت به کشورهای توسعه یافته به ویژه نروژ چیست؟
بعد از خلاصه کردن و ادغام دلایل کم اهمیت زمینه ساز مهاجرت به دو گزینه می رسیم. یکی را می توانیم عامل جذب کننده و دیگری را عامل دفع کننده بدانیم. این دو دلیل از دلایل عمده مهاجرت ایرانیان به شمار میروند:
عوامل جذب کننده که به کشور مقصد اختصاص دارند، باعث جذب مهاجر میشوند. استانداردهای بالای زندگی کشورهای توسعه یافته، رفاه اجتماعی رو به رشد، شغل بهتر، کیفیت بالای تحصیلات و کسب دانش و در کنار همه ی آنها دلایل خانوادگی و یا شخصی میتوانند از عوامل جذب کننده برای گرایش روز افزون ایرانیان برای مهاجرت به نروژ و سایر کشورهای جهان باشند. محرومیتهای اجتماعی، عدم امکان تحصیل و کیفیت پایین علمی تحصیل، سطح نازل رفاه و نبود شرایط اجتماعی دلخواه در کنار فقر و دستمزد پایین، از علل دفع کننده است که مربوط به کشورهای مبدأ هستند که کمتر توسعه یافته اند یا عقب مانده اند در مسیر پیشرفت کشورهای دیگر دنیا.
حالا می شود دریافت که قواعد جذب و کشش مهاجران به سوی کشورهای پیشرفته بر چه اساسیست. کشورهای اروپا و آمریکایی به دلیل داشتن عوامل جذب کننده مقصد بسیاری از ایرانیان بوده و خواهند بود. کشورهایی که جذب کننده هستند و سیاستهای جذب مهاجر را نیز اتخاذ کردهاند و به صورت جدی و ادامه دار دنبال افراد متخصص و نخبه و سرمایه گذار از کشورهای مبدا هستند؛ بدیهی است که امروزه جذب مهاجران متخصص و سرمایه داران به قویتر شدن پایههای کشورهای مقصد از لحاظ تولید علم و ثروت کمک بسزایی میکند.
انواع مهاجرت
وقتی تصمیم به مهاجرت گرفتید تمام شرایط و اهداف و نیازهای کشور مقصد را ارزیابی کنید و سپس یکی از راههای قانونی و مناسب با شرایط خودتان را انتخاب کرده و برای رسیدن به نقطه هدف، برنامه ریزی کنید.
از راههای مهاجرت به نروژ : مهاجرت از طریق ازدواج، مهاجرت از طریق تحصیل، مهاجرت از طریق خرید ملک، مهاجرت از طریق کارآفرینی و مهاجرت از طریق تخصص یا کار میتوان اشاره کرد.
انتخاب کشور مقصد
بهتر است در ابتدای پروسه تصمیم گیری برای مهاجرت از خودتان بپرسید دلیل و هدف واقعی شما از مهاجرت چیست؟ واقعا از مهاجرت به دنبال رسیدن به چه چیزی هستید؟ در مسیر سخت مهاجرت تا چه اندازه می توانید خود را با شرایط وفق دهید؟ پرسیدن این دست پرسش ها همه ی زوایا و نتایج تصمیمی که گرفته اید را برایتان روشن می کند و می توانید پله های بعدی را ببینید و از مخاطرات بی جهت اجتناب کنید. با پیدا کردن پاسخ نیازهای خود را بهتر بشناسید و مقصد مناسبی را که با شرایط شما سازگار است را انتخاب کنید. انتخاب کشور مقصد به چند فاکتور مهم بستگی دارد. امکانات موجود در کشور مقصد مهم است که تا چه اندازه نیازهای شما را رفع می کند که در کشور مبدا رفع نشده است. مقصدی مناسب است که در آنجا توانایی سازگاری فرهنگی را داشته باشید. حتی وضعیت آب و هوایی و جغرافیای کشور مقصد می تواند در آینده شما تاثیرگذار باشد پس به خوبی آنها را مقایسه و ارزیابی کنید و چیزی را از قلم نیندازید.
در این نوشته به طور اختصاصی به نکاتی می پردازیم که برای مهاجرت به نروژ مهم و تاثیر گذار هستند. اطلاعاتی که بتوانند به تصمیم گیری درست شما کمک کنند مد نظر ماست.
آشنایی با کشور نروژ
اگر قصد مهاجرت به نروژ و اخذ اقامت آن، از راههایی مثل ازدواج، تحصیل، خرید ملک، مهاجرت، کارافرینی و یا کار در کشور نروژ را دارید، برای آشنایی ذهنی به اطلاعاتی در مورد آن کشور و مسائل مهم آن نیاز پیدا خواهید کرد.
آب و هوا و طبیعت نروژ
از مواردی که درمورد مهاجرت به نروژ باید بدانید آب و هوای خاص نروژ است. اقلیم و آب و هوای نروژ سرد و در مناطق شمالی آن قطبی است. قسمتهای شمالی، درست مطابق با مناطق قطبی تابستانهایی با طول روزهای طولانی دارند. در این قسمت های نروژ خورشید نیمه شب غروب میکند اما شب نمیشود و در زمستان خورشید طلوع نمیکند؛ بنابراین نواحی شمالی کشور نروژ بسیار سرد و یخبندانی است. اما قسمت جنوبی نروژ آب و هوای معتدلتری دارند و زمستانهایشان به مانند سایر کشورهای اروپایی است البته کمی سردتر. در نروژ فصل بهار از ماه می شروع میشود و مدت آن کوتاه است و زیاد قابل لمس و طولانی نیست. تابستان نروژ معتدل است و آب و هوای دل انگیزی دارد و بارش مداوم باران در طول سال در نروژ از جاذبه های آن کشور برای ایرانیان است. حتما در رابطه با شفق مطالب زیادی شنیده و تصاویری دیده اید.پدیده زیبایی که در زمستان ایجاد شده و در نروژ قابل مشاهده است بنام شفق قطبی، نورهای رنگی هستند که در آسمان حرکت میکنند، این پدیده کشور نروژ را به یکی از خاصترین و هیجان انگیز ترین کشورهای دنیا تبدیل کرده است.
نروژ با داشتن رشته کوه های بسیار و مرتفع کشوری کوهستانی است. جنگلها، قسمت اعظم کوهستان را پوشانده اند. قسمت های عمدهای از اراضی نروژ حتی در منطقه کوهستانی پوشیده از جنگل های انبوه است. چوب مرغوب این جنگلها منبع درآمد عظیمی برای کشور نروژ به شمار میآید.
مردم نروژ را بهتر بشناسیم
قبل از مهاجرت به نروژ بهتر است تا می توانید شناخت بهتری از مردم این کشور پیدا کنید. نروژ نزدیک به پنج میلیون نفر جمعیت را در مساحت وسیع خود جای داده است که به دلیل کم تراکم ترین کشور قاره اروپاست. بیشترین تراکم جمعیت را در قسمت های گرم تر و سواحل نروژ می شود دید. سیاست های مذهبی آزادانه ای در نروژ حاکم است و پیروان تمام مذاهب کاملا آزاد و برابر در نروژ زندگی می کنند. طبق تاکید قانون اساسی نروژ تمام اقوام و افراد حق دارند آزادانه فرائض دینی خود را انجام دهند.
به همین صورت برابری حقوق مردان و زنان نیز در نروژ رعایت می شود و بر آن تاکید دارند. شاخصی به نام توسعه انسانی در نروژ در بالاترین سطح ممکن قرار دارد و ازین جهت مردم نروژ را شادترین مردم دنیا تلقی می کنند. آنچه در این مردم می شود جدای از آمار دید آن است که بسیار آرام، صبور و مهربان هستند. روحیات حاکم بر مردم نروژ به گونه ایست که آرامش در بین مردم این کشور بسیار مورد توجه است و این امر نروژ را به کشوری امن و با ثبات روانی و شادی آور برای مردمان تبدیل کرده است. در پی این آرامش می شود دید که آمار جرم و جنایت بسیار پایین و در کم ترین حد ممکن قرار دارند که با وضعیت خوب شادی و نشاط در نروژ این نتیجه طبیعی و اجتناب ناپذیر به نظر می رسید. تقریبا همه شهروندان نروژی صاحبخانه و مالک هستند. مردم نروژ نرخ بیکاری حداقل و درآمد حداکثری دارند.
وضعیت اقتصادی مردم نروژ به قدری مناسب است که آنها بیش از قبل علاقمند به چند فرزندی هستند. اغلب نروژیها تا سنین بالا ورزشکارند و با نشاط در ساعت منظم شبانه روز به ورزش می پردازند و بیشتر آن ها اسکی میکنند؛ به همین دلیل کودکانشان ورزش کردن را از سنین خیلی پایین میآموزند.
از ورزشهایی که در میان نروژیها بیشترین طرفدار را دارد و از آن ها لذت می برند، ماهیگیری، فوتبال، شنا، پیادهروی و قایقسواری هستند.
بنابراین چند شاخصی که اشاره شد نروژ توانسته است در 4 مبحث بالاترین رتبه های جهانی را داشته باشد.
نروژی ها در: امنیت درآمد، وضعیت سلامت همگانی، حفاظت و توجه به محیط زیست و تواناییهای شهروندی بالاترین رتبه را در میان کشورهای دیگر در دنیا بدست آورده اند.
اقتصاد نروژ
می توان گفت که اقتصاد نروژ یک سیستم اقتصادی ترکیبی توسعه یافته است. سرانه تولید ناخالص نروژ 66937 دلار در سال 2014 گزارش شده بود که این به معنی برابری قدرت خرید است. اقتصاد نروژ در تمام دورانش در حال رشد مداوم، مؤثر و باثبات بوده است. از تأمین کنندههای اقتصاد نروژ، مالیات بر درآمد است که این درآمد و مکانیزم جمع آوری و خرج آن باعث هماهنگی و یکدست شدن درآمدها شده است. نرخ تورم در کشور 3/2 درصد است و هیچ فردی زیر خط فقر در نروژ وجود ندارد.
هزینه های زندگی در نروژ
برای مهاجرت به نروژ باید درمورد هزینههای زندگی در نروژ اطلاعات دقیقی به دست آورید تا به خوبی بتوانید مخارج خود را تامین کنید. تصویر زیر اطلاعاتی را در رابطه با مخارج زندگی در نروژ در اختیارتان قرار میدهد.
واحد پول کشور نروژ، کرون است. در نروژ به دلیل کیفیت بالای زندگی و خدماتی که دولت ارائه میدهد هزینههای زندگی بسیار بالاست ؛ بنابراین اگرقصد مهاجرت به نروژ را دارید مجبورید با بهترین روش ها بودجه و هزینههای زندگی خود را برنامه ریزی کنید. وقتی برای بار اول وارد نروژ میشوید باید مقدار کافی پول همراه خود داشته باشید تا در روزهای اول اقامتتان بتوانید مخارج خود را تأمین کنند.
پس از معرفی کوتاهی که از کشور نروژ کردیم وارد بحث اصلی، یعنی مهاجرت به نروژ و انواع راههای آن و راهکارهایی برای هر چه تسهیل کردن مهاجرت به نروژ شویم.
مهاجرت به نروژ
به دلایل بسیار زیاد مهاجرت به نروژ رؤیایی است که خیلی از مردم کره زمین در سر دارند. کشور نروژ به دلیل دارا بودن فرصتهای شغلی بسیار، امنیت شغلی و درآمد بالا، صلح پذیر بودن و دور بودن از درگیریهای سیاسی و سطح علمی بالا و رشد و ثبات اقتصادی و امتیازاتی که سرمایه گذاران خارجی در نروژ دارند و سرمایه گذاری های عظیم خارجی، کشوری جذاب برای مهاجرت از سراسر دنیا است. در مورد ایرانیان باید گفت علاوه بر موارد بالا، به دلیل رایگان بودن دانشگاهها، خواهان مهاجرت به نروژ هستند.
افراد مختلف با توجه به اهداف و شرایطی که دارند میتوانند یکی از راههای مهاجرت به نروژ از جمله، مهاجرت از طریق ازدواج، مهاجرت از طریق تحصیل، مهاجرت از طریق خرید ملک، مهاجرت از طریق کارافرینی، مهاجرت از طریق تخصص یا کار را انتخاب کرده و با برنامه ریزی مناسب پروسه مهاجرتشان را پیش ببرند.
مهاجرت به نروژ با روش ویزای تحصیلی
یکی از راههای پرطرفدار جهت مهاجرت به نروژ، اقدام از طریق تحصیل است. برای اقدام برای ویزای تحصیلی باید مدرک تمکن مالی ارائه دهید که ثابت می کند شما توانایی تأمین هزینههای خود، زمانی که در نروژ هستید را دارید.
مطمئن باشید کشور نروژ یکی از با کیفیتترین سیستمهای آموزشی در تمام دنیا را دارد. برخی خانوادهها که با کیفیت سیستم علمی و آموزشی نروژ به خوبی آشنا هستند تمایل دارند فرزندانشان تحصیلاتشان را حتی از دوره دبیرستان در نروژ شروع کنند.
- برای تحصیل در دبیرستانهای نروژ، باید به زبان نروژی مسلط باشید
- و گرفتن مدرک زبان نروژی حداقل سطح .B2
با آن که دانشگاه های نروژ جزء برترین دانشگاههای دنیا هستند و سطح علمی بسیار بالایی دارند ولی تحصیل در نروژ رایگان است.
هر ساله دانشجویان زیادی از سراسر دنیا به خاطر دانشگاه های رایگان در نروژ به این کشور جذب می شوند که در بینشان تعداد زیادی دانشجوی ایرانی نیز قرار دارند.
همچنین به علت وجود متقاضیان زیاد تحصیل برای کسب راه برای گرفتن پذیرش در دانشگاه های نروژ بسیار سخت است با آن که انتخاب دانشجویان براساس شایستگی های آنان و سطح علمی دانشجویان صورت می گیرد.
در نروژ تحصیل در مقطع کارشناسی در بیشتر رشته ها به زبان نروژی صورت میگیرد بنابراین تسلط به زبان نروژی و ارائه مدرک زبان قبل از ورود به دانشگاه ضروری است. از آنجایی که در ایران زبان نروژی آموزش داده نمیشود، دانشگاه های نروژ این امکان را برای آن دسته از ایرانیانی که مدرک زبان ندارند فراهم میکند و یک سال قبل از شروع دانشگاه می توانند دورههای زبان را در نروژ می گذرانند. البته طبق قوانین دانشگاه هیچ شهریه اضافی برای پذیرش دانشجویان ایرانی دریافت نمیکنند اما هزینههای دورههای زبان بر عهده دانشجویان ایرانی است.
دانشجویان در مقطع کارشناسی می توانند کار پاره وقت در هفته 10 ساعت انجام دهند تا بتوانند بخشی از هزینههای زندگی را پوشش دهند. بهتر است برای دانشجویان کارشناسی خارجی احتمال گرفتن بورس تحصیلی بسیار کم است.
با توجه به تمام شرایط مهاجرت به نروژ از طریق تحصیل در سنین پایین کمی دشوار است اما در مقاطع کارشناسی و بالاتر احتمال مهاجرت به نروژ بیشتر میشود.
در مورد مهاجرت تحصیلی معمولا گرفتن پذیرش در مقاطع بالاتر، آسانتر است. همچنین رشتههای مقطع کارشناسی ارشد و دکترا بیشتر به زبان انگلیسی تدریس می شوند. قبل از ورود به دانشگاه، فرد ملزم به ارائه مدرک زبان انگلیسی آیلتس حداقل 6 یا تافل حداقل 80 است. در نروژ دانشگاهها یک بار در سال اقدام به پذیرش دانشجوی خارجی میکنند و شروع ترم تحصیلی هر سال پاییز است. برای ارسال درخواست دانشجویان از ژانویه تا آوریل فرصت دارند.
دانشجویان کارشناسی ارشد، در هر هفته مجوز 20 ساعت کار دارند. همچنین در مقطع کارشناسی ارشد بورسهای تحصیلی، کمک تحصیلی و وامهای دانشجویی برای تسهیل تحصیل در اختیار دانشجویان قرار می گیرند.
برای گرفتن اقامت در نروژ تحصیل رایگان راهی بهتر از سایر روش های مهاجرت و زندگی است زیرا علاوه بر مزیت های تحصیل، فارغ التحصیلان به مدت یک سال فرصت جستجو برای کار در نروژ دارند، که در صورت یافتن شغل، ویزای تحصیلی آنان به ویزای کار تغییر مییابد و در صورت عدم موفقیت، دانشجو باید به کشور بازگردد.
در نروژ تحصیل در مقطع دکترا بسیار راحت است. در همهٔ کشورهای اروپایی، دانشجویی در مقطع دکترا به عنوان شغل به حساب میآید که از دانشگاه ها حقوق دریافت میکنند. میزان حقوق دانشجویی در نروژ، مبلغی حدود 22000 کرون در ماه است. و بالاخره بهترین مزایای تحصیل در مقطع دکترا، اعطا اقامت دائم کشور نروژ پس از تحصیل، استفاده از بیمه درمانی، امکان تحصیل رایگان برای همسر و فرزندان شخص متقاضی، باز کردن حساب بانکی، انجام کار در حین تحصیل و دریافت ویزای شینگن برای متقاضی و همراهان وی است.
مهاجرت به نروژ از طریق تخصص یا کار
از دیگر راههای مهاجرت به نروژ، یافتن کار در نروژ است. کشور نروژ بیشتر از بسیاری از کشورها خواهان جذب افراد متخصص است. دریافت ویزای کار نروژ به راحتی نیست و نیاز به دعوت نامه از یک کارفرمای معتبر دارد. برای مهاجرت به نروژ از طریق کار، اول باید کار مناسبی پیدا کنید.
برای دریافت دعوت نامه از کارفرما محدودیت هایی نیز وجود دارند. مثلا کارفرما در صورتی مجاز به جذب نیروی کاری خارجی است که سه ماه آگهی برای استخدام را در نروژ و سه ماه در محدوده شینگن درج کرده باشد، اگر برای آن کار کسی کاندید نشده باشد، سپس می تواند نیروی خارجی استخدام کند.
با وجود این نوع قوانین کاری، حضور در نروژ فرصت یافتن کار را بسیار افزایش میدهد. بدین منظور، ویزای دیگری به نام job seeker وجود دارد که به فرد امکان میدهد شش ماه در نروژ به دنبال کار بگردد اما هیچ گونه اجازه کاری در آن مدت به شخص داده نمیشود. کسانی که موفق به دریافت این ویزا کار شوند، مدتی بعد نیز میتوانند اعضای خانواده درجه اول را به خود ملحق کنند که آنها نیز از اجازه کار و تحصیل برخوردار خواهند بود.
طبق قانون دیگری شخصی که به طور مداوم به مدت پنج سال در نروژ اقامت داشته باشد و به طور قانونی اجازه کار و زندگی داشته باشد و همچنین مالیات و بیمه خود را پرداخت کرده باشد و هیچ گونه جرمی را انجام نداده باشد، پس از گذراندن امتحان زبان نروژی و یک امتحان دیگر که مربوط به دانستنیهای فرد از کشور نروژ و جامعه است، میتواند اقامت دائم نروژ را کسب کند و پس از هفت سال تابعیت نروژ را دریافت کند.
مهاجرت به نروژ از طریق ازدواج چگونه است؟
یکی از راههای مهاجرت به نروژ، ازدواج با یکی از تبعههای نروژ است. در مورد ازدواج با یک فرد نروژی فرقی نمیکند که زن یا مرد باشد. فرد خارجی با ازدواج با شهروند نروژی، زن یا مرد میتواند اقامت دائم و بعد از چند سال تابعیت نروژ را نیز کسب کند. در سال های اخیر به دلیل افزایش ازدواجهای سوری برای کسب اقامت و تابعیت، دولتها به سمت مقررات سختتری برای ازدواجهای بین المللی پیش رفته اند تا از واقعی بودن ازدواج اطمینان حاصل کنند.
از شروط اولیه نروژ برای قبول و ثبت ازدواج این است که ابتدا طرفین باید به مدت 2 سال با یکدیگر آشنا شده و حضوری یکدیگر را ملاقات کرده باشند، یعنی مدارکی موجود بوده و ارائه شود که این آشنایی را اثبات کند. اگر طرفین از نظر قانونی هیچ مانعی نداشته باشند، شهروند نروژی برای نامزدش تقاضای ویزا خانوادگی میکند که مدت این ویزا 90 روز است و فرد خارجی با ویزا خانوادگی وارد خاک نروژ میشود که طرفین باید در این مدت ازدواج خود را ثبت رسمی کنند. پس از ثبت ازدواج در نروژ، ویزای اقامت به مدت 2 سال به شخص خارجی داده میشود، اگر در مدت 2 سال زندگی مشترک آن ها ادامه داشته باشد و صحت و واقعی بودن ازدواج بر دولت نروژ اثبات شود، اقامت دائم برای فرد خارجی صادر میگردد.
شهروند نروژی باید مدارکی را برای اثبات توانایی اداره زندگی ارائه دهد.برای دریافت اقامت دائم برای همسرش، ارائه مدارک دارا بودن مسکن و درآمد کافی الزامیست. پس از گذشت 7 سال از ازدواج، همه ی حقوق تابعیت به زوج داده می شود و به فرد خارجی تابعیت نروژی اعطا میشود.
مهاجرت به نروژ از طریق خرید ملک چگونه است؟
راه دیگر برای مهاجرت به نروژ، خرید ملک در کشور نروژ است. مهاجرت با خرید ملک از پرخطرترین روش های مهاجرت به نروژ است. خطرهای زیادی در همه ی کشورها نسبت به خرید ملک و گرفتن مهاجرت وجود دارد. پس قبل از هر کاری در زمینه ی خرید ملک باید از مقررات کشور نروژ مبنی بر اینکه آیا مهاجرت به نروژ با خرید ملک در آنجا امکان پذیر است، اطمینان حاصل کرد و اینکه شخص و خانواده وی امکان دریافت اقامت را با خرید ملک به دست میآورند، تحقیق به عمل آورد. همچنین اطلاعاتی لازم است درمورد اینکه حداقل ارزش ملک در چه حد باشد تا مشمول دریافت اقامت قرار گیرد. همچنین قبل از خرید ملک در کشور نروژ بهتر است تحقیقات جامعی در خصوص محل و منطقه و قیمت ارز و بازار مسکن و همچنین موقعیت ملک مورد نظر در کشور نروژ به عمل آورد و برای خرید ملک در کشور نروژ با وکلای آشنا و حرفه ای به قوانین مهاجرت کشور نروژ مشورت کرد.
این موضوع را بدانید که ملک خریداری شده طبق قوانین مهاجرت اروپا باید 5 سال در اختیار فرد باشد و فروخته نشود تا امکان دریافت اقامت دائم را به دست آورد. این نکته را در نظر داشته باشید که امکان بروز مشکل در صورت فروختن ملک در مدت گرفتن اقامت برای فرد وجود دارد. پس اگر این روش از مهاجرت به نروژ را انتخاب کردید، ابتدا از قوانین و مقررات نروژ اطلاعات لازم و به روز به دست آورید.
مهاجرت به نروژ از طریق کار آفرینی
و بالاخره آخرین راه که برای مهاجرت به نروژ معرفی میشود، مهاجرت از طریق کارآفرینی یا سرمایه گذاری در نروژ است. نروژ با داشتن امکانات ویژه و مزیت هایی که در اختیار سرمایه گذاران و کارافرینان خارجی قرار میدهد و همچنین با دارا بودن یکی از برترین اقتصادهای دنیا، برای سرمایه گذاران گزینه مناسبی است.
می شود گفت که این راه مهاجرت به نروژ، ویژه افراد ثروتمند است. برای آنهایی که به دنبال یک کشور امن و باثبات برای سرمایه گذاری و کار آفرینی و گرفتن اقامت خود و خانواده شان از این راه هستند راه خوبی وجود دارد. آن ها می توانند از راه کار آفرینی در نروژ، شرکت ثبت کنند. افراد باید جهت ثبت شرکت در نروژ هدفشان را به طور کامل برای دولت نروژ مشخص نمایند. اعلام هدف از شرکت و طرح اقتصادی که ارائه می دهید از مهمترین موضوعاتی است که باید مشخص کنید.
پیش از این فقط شروع کار و فعالیت کار آفرینی و اعلام آن به نروژ برای گرفتن اقامت کافی بود اما به تازگی شروع فعالیت نیز برای نروژ بسیار مهم می باشد.
در اقدام از طریق کار آفرینی باید بطور واضح طرح اقتصادی، میزان سرمایه، سوددهی سالیانه و دیگر موارد بیان شود و همچنین برای تعدادی از شهروندان نروژی توسط این شرکت تولید کار شود تا این کارافرینی به طور رسمی تأیید شود.
رعایت برابری حقوق در همه سطوح از اهداف و ویژگیهای نروژ محسوب می شود و در کار و فعالیت های اجتماعی بهتر است که این مورد را به خوبی رعایت کنید تا علاوه بر لذتی که از این کار می برید موجبات خوشحالی دیگران را نیز فراهم کنید. با رعایت شرط برابری در نروژ فاصله رتبهٔ شغلی بین افراد بسیار کم شده است. شرکتها زیادی با کارکرد های متفاوت در کشور نروژ وجود دارند: شرکت ها با مسئولیت محدود، انجمنها، شرکت فردی، شرکت سهامی، شرکت عمومی محدود، انجمنهای تعاونی و …
در خصوص نام گذاری باید توجه کرد که نام شرکتتان باید کاملاً از قبل مشخص شده باشد و جدید باشد به این معنی که از نامهای شرکتهای قبلی گرفته نشده باشد تا برند و نام آنان بعدا دچار مشکل نشود.
افراد کار آفرین در نروژ، میتوانند همسر و فرزندان را همراه ببرند و در صورت کسب اقامت دائم، طبعا خانواده او نیز دارای اقامت دائم نروژ خواهند شد.
روش دیگر سرمایه گذاری، خرید اوراق قرضه دولتی است که این روش نیز به دو صورت ممکن است. سرمایه یا به صورت غیر قابل برگشت است و یا سرمایه قابل برگشت است که با توجه به نوع بیزنس پس از سپری شدن مدت زمان سپرده گذاری این دو نام به کار برده می شود. در روش اول سرمایه قابل بازگشت، فرد مبلغی را که دولت معین کرده است را به مدت 5 سال سپرده میکند و بلافاصله اقامت دائم به فرد داده میشود و پس از 5 سال اصل سرمایه بدون سود به فرد بازگردانده میشود. در حالت دوم غیرقابل بازگشت، فرد مبلغ معینی را به دولت میپردازد. در هر دو روش، در همان ابتدا اقامت دائم و مادامالعمر نروژ داده می شود.
روش دوم سرمایه گذاری برای مهاجرت به نروژ در بین خرید ملک و سرمایه گذاری و کارافرینی، نسبت به روش اول یعنی ثبت شرکت، احتمال موفقیت و کارآیی بیشتری دارد.
ایرانیان عزیز راههای قانونی را به طور قابل فهم برای مهاجرت به نروژ در این مقاله توضیح دادیم. برنامه ریزی بلند مدت و روحیه و پشتکار قوی داشته باشید. کشور نروژ مانند همه کشور های حوزه اسکاندیناوی سطح زندگی و کار بسیار بالایی دارد و چندان علاقه مند به جذب مهاجر از تمام اقشار نیست پس بدانید مهاجرت به نروژ کار آسانی نیست و افرادی فرصت برای مهاجرت به نروژ دارندکه از تخصص و تحصیلات بالاتر برخوردار باشند. هر ساله دولتها قوانین سختگیرانه تری را برای مهاجران اتخاذ میکنند؛ با توجه به میزان رشد نرخ مهاجرت به نروژ و دیگر کشورها این قوانین در حال تغییرند، بنابراین جهت مهاجرت به نروژ، از قوانین نروژ اطلاعات به روز بدست آورید.
با تمامی مشکلات و چالشهایی که مهاجرت میتواند برای فرد و خانواده داشته باشد، امریست هیجان انگیز. کشور نروژ یک مکان خاص و فوق العاده برای زندگی است.
منبع: سفریتو راهنمای سفر و مرجع خرید بلیط هواپیما ، رزرو هتل ، خرید تور و مهاجرت