شهر استانبول مهد تمدن و فرهنگ کشور ترکیه می باشد. این شهر تاریخی بزرگ‌ ترین شهر کشور ترکیه است. در این شهر جاذبه‌های گردشگری و تفریحی بسیاری وجود دارد که باعث شده اند استانبول سالانه میزبان گردشگران خارجی بسیاری از سراسر دنیا می باشد.

آشنایی با شهر استانبول

تاریخچه استانبول به 3 بخش اصلی تقسیم می شود. بخش اول مربوط به دوره امپراتوری روم شرقی می شود. در سال 330 میلادی تنگه بسفر موقعیت تجاری خوبی داشت، از این رو امپراتوری روم شرقی قسطنطنیه یا همان استانبول امروزی را پایتخت خود معرفی کرد. او با این کار کنترل مسیر آبی بین آسیا و اروپا را تحت کنترل خود گرفت. در آن زمان شهر قسطنطنیه بزرگ ترین شهر اروپایی به شمار می رفت و پیروان ارتدکسی کلیسای بزرگی به نام ایاصوفیه ساختند. این شهر سال های زیادی تحت استعمار امپراتوری روم شرقی بود تا اینکه در سال 1453 سلطان محمد امپراتوری عثمانی در مدت 53 روز قسطنطنیه را تصرف کرد سپس این شهر پایتخت امپراتوری عثمانی ها شد. سلطان محمد کلیسای ایاصوفیه را به مسجد ایاصوفیه تغییر داد و این آغاز دوره دوم تاریخ شهر استانبول بود.

در سال 1459، سلطان محمد هزینه زیادی را صرف رفاه مردم کرد و دستور ساخت مدارس، مساجد و آشپزخانه های عمومی را داد و مهاجران یونانی که از قسطنطنیه اخراج کرده بودند را دوباره به آنها اجازه ورود داد، این کارها باعث شد که شهر قسطنطنیه دوباره به شکوه و عظمت گذشته خود بازگردد. بخش سوم تاریخ استانبول، درست پس از جنگ ترکیه و یونان در سال 1922 بود که همه چیز تغییر کرد. جمهوری جدید ترکیه باعث شد بسیاری از یونانی ها به کشور خودشان بازگردانده شدند و شهر استانبول از پایتخت بودن خارج شد. در سال 1923 آتاتورک نخستین رئیس جمهور ترکیه معرفی شد و پایتخت را رسما از استانبول به آنکارا منتقل کرد و نام قسطنطنیه به استانبول تغییر یافت.

آشنایی با شهر استانبول

شهر استانبول بزرگ ترین و مهمترین شهر در کشور ترکیه از لحاظ وسعت و اقتصاد و فرهنگ محسوب می شود. استانبول در کنار تنگه بسفر و دریای مرمر واقع شده است. در واقع این شهر پلی بین قاره آسیا و اروپا می باشد. مساحت شهر استانبول 1539 کیلومتر مربع بوده که حدود 13 میلیون نفر جمعیت دارد. این شهر پرجمعیت ترین شهر ترکیه می باشد. اکثر مردم ساکن در استانبول مسلمان هستند و از این رو این شهر در سال 2015 پایتخت جوانان مسلمان را از آن خود کرد. شهر استانبول شریان های اقتصادی و صنعتی کشور ترکیه است. امروزه اکثر مراکز صنعتی و تولیدی ترکیه در این شهر انجام می شود و همچنین صنعت گردشگری استانبول در رشد اقتصاد ترکیه تاثیر چشم گیری دارد.

فرودگاه های شهر استانبول

استانبول با توجه به موقعیت اقتصادی و توریستی که دارد در حال حاضر 2 فرودگاه بین المللی فعال دارد که عبارتند از: فرودگاه بین المللی آتاتورک، فرودگاه بین المللی صبیحه گوکچن.

فرودگاه بین المللی آتاتورک اصلی ترین و پر رفت و آمدترین فرودگاه بین المللی شهر استانبول است. فردوگاه آتاتورک در فاصله 24 کیلومتری از مرکز شهر استانبول قرار دارد. این فرودگاه در سال 1924 میلادی ساخته و شروع به فعالیت کرده است. فرودگاه بین المللی آتاتورک به طور میانگین سالانه 60 میلیون مسافر را جابجا می کند و رتبه 11 پرترددترین فرودگاه بین المللی در سراسر جهان را به خود اختصاص داده است. این فرودگاه دارای دو ترمینال بوده که ترمینال 1 آن برای پروازهای داخلی استفاده می شود و ترمینال دوم آن که بزرگتر از قبلی بوده برای پروازهای خارحجی و بین المللی استفاده می شود. این ترمینال بسیار بزرگ است و هواپیماهای غول پیکری مانند بوئينگ 777-ER نیز به راحتی می توانند از راهروهای ترمینال مسافرگیری کنند.

فرودگاه های شهر استانبول

فرودگاه بین المللی صبیحه گوکچن پس از فرودگاه آتاتورک دومین فرودگاه بین المللی شهر استانبول است که به افتخار نخستین بانوی خلبان ترکیه صبیحه گوکچن نامگذاری شد. فرودگاه صبیحه گوکچن در 35 کیلومتری استانبول واقع شده و در سال 2007 افتتاح گردید. تا قبل از آن فرودگاه آتاتورک تنها فرودگاه شهر استانبول بود.  فرودگاه صبیحه گوکچن در سپتامبر سال 2010 از طرف کنگره جهانی خطوط هوایی ارزان قیمت در لندن عنوان بهترین فرودگاه جهان را از آن خود کرد. این فرودگاه سالانه حدود 28 میلیون مسافر را جابجا می کند.

آب و هوای شهر استانبول

استانبول با توجه به موقعیت جغرافیایی اش آب و هوای متفاوتی دارد. در این شهر انواع آب و هوای مدیترانه‌ای، اقیانوسی و گرمسیری مرطوب دیده می شود. گرم‌ ترین ماه سال در استانبول ماه جولای بوده و فوریه از سردترین ماه های سال محسوب می شود. بهترین زمان سفر به شهر استانبول فصل‌ بهار و پاییز یعنی از آوریل تا ماه می و از سپتامبر تا اواسط نوامبر می باشد. در این استانبول آب و هوای معتدلی دارد.

آب و هوای شهر استانبول

سیستم حمل و نقل شهر استانبول

استانبول، شهری مدرن و بزرگ است و از سیستم حمل و نقل کارآمدی برخوردار است. از این رو دسترسی به نقاط مختلف شهر استانبول خیلی راحت و سریع خواهد بود. در سفر به استانبول می توانید از وسایل مختلفی مانند مترو، تراموا، اتوبوس، تاکسی های زرد، تاکسی های آنلاین و انواع قایق و کشتی استفاده کنید و در سطح شهر جابجا شوید. اما محبوب ترین وسیله حمل و نقل در استانبول ترامواها هستند زیرا آنها از وسط خیابان ها بر روی ریل های زمینی عبور می کنند و در اکثر مکان های دیدنی استانبول ایستگاه دارد.

جاذبه های گردشگری و تفریحی شهر استانبول

تاریخ و تمدن باستانی شهر استانبول سبب به وجود آمدن آثار تاریخی متعددی از دوران مختلف شده که جاذبه های متنوع و دیدنی را برای شهر استانبول پدید آورده است.

مسجد ایاصوفیه

این مسجد نماد شهر استانبول است و پربازدید ترین مسجد دیدنی ترکیه به شمار می رود. این مسجد از دوران امپراتوری روم شرقی باقی مانده و آثار تاریخی بسیاری در آن نگه داری می شود. وقتی از معماری این مسجد تاریخی بازدید می کنید موزاییک مریم مقدس باقی مانده از قرن یازدهم در بالای دروازه خروجی اصلی به زیبایی می درخشد. در بیرون مسجد مقبره 5 پادشاه قرار دارد. در نزدیکی مسجد ایاصوفیه گالری تصاویر استوره های ترکیه، چشمه احمد سوم، فواره خرم سلطان، مخزن ریحانا، حمام خرم سلطان واقع شده اند.

مسجد ایاصوفیه

قصر توپکاپی

یکی از اماکن  دیدنی مهم که در طول سفر به استانبول حتما باید از آن بازدید کرد کاخ توپکاپی می باشد، این کاخ تاریخی زیبا که در محل تلاقی تنگه بسفر، خلیج شاخ طلایی و دریای مرمره واقع شده است امروزه به نمایشگاه دیدنی کریستال، نقره و ظروف چینی تاریخی دوره امپراطوری عثمانی تبدیل شده است. در سمت راست کاخ توپکاپی سلطان سلیمان درختان سرو قرار گرفته و مطبخ های کاخ نیز در همین سمت جای گرفته‌، در قسمت چپ کاخ حرمسرا قرار دارد. موزه های باستان شناسی استانبول، پارک گولان، مسجد ایاصوفیا، موزه حجاری ایرن در نزدیکی این کاخ قرار دارند.

مسجد سلطان احمد

مسجد سلطان احمد در قدیمی ترین محله استانبول واقع شده است. این مسجد به علت رنگ کاشی‌ های آبی و خیره کننده اش، به مسجد آبی شهرت دارد. این مسجد باشکوه دارای شش مناره بوده و یکی از بناهای تاریخی با معماری عثمانی به شمار می رود. این مسجد هر ساله میزبان گردشگران بسیاری از سراسر دنیا است.

کلیسای آب انبار

باسیلکا سیسترن استانبول ترکیه که به نام قصرغرق شده شهرت دارد. این آب انبار به منظور تامین آب برای مردم در قرن سوم ساخته شده است که گنجایش 80 هزار متر مکعب آب را دارد. با دیدن سازه های باستانی و ستون های مرمری آن حتما حیرت زده خواهید شد.

منبع: سفریتو راهنمای سفر و مرجع خرید بلیط هواپیما ، رزرو هتل ، خرید تور و مهاجرت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *