اماکن تاریخی دیدنی در کشور تونس بسیار زیاد هستند، به همین دلیل است که کشور تونس به عنوان نگین آفریقا در دنیا شهرت دارد.

آشنایی با کشور تونس

قدمت کشور تونس تقریبا به دوران پیش تولد حضرت مسیح باز می گردد. مردمانی از سوی شرق 8 هزار سال پیش به این سمت این سرزمین کوچ کردند که شناخته شده ترین آنها کاپسی ها بودند. با کاوش های باستان شناسانه ای که بر روی فسیل باقی مانده از آنها انجام شده، نشان می دهد که این مردمان تا هزاره پنجم پیش از میلاد مسیح در جنوب تونس زندگی می کردند. در سده نوزدهم فرانسه و بریتانیا، شروع به دخالت در امور این کشور کردند. فرانسه برابر پیمان باردو که در سال 1881 میلادی بسته شد، تونس را مستعمره خود نمود. با آغاز جنگ جهانی دوم، ارتش آلمان برای تقویت پایگاه متحدین در شمال آفریقا، در تونس نیرو پیاده کرد. نیروهای ارتش آلمان از تونس عقب‌نشینی کردند و تونس به کنترل متفقین درآمد. کشور تونس طی پیمان پاریس که در سال 1956 میلادی امضاء شد، استقلال خود را به دست آورد.

آشنایی با کشور تونس

کشور تونس در شمال آفریقا و در جنوب غربی دریایی مدیترانه واقع شده است. این کشور از شرق و جنوب با لیبی از غرب با الجزایر و از جنوب با سواحل دریای مدیترانه مرز مشترک دارد و همچنین تونس دارای مرز آبی با کشورهای ایتالیا و مالت می باشد. مساحت این کشور 1630610 کیلومترمربع می باشد و حدود 12 میلیون نفر جمعیت دارد. پایتخت این کشور شهر تونس نیز می باشد. پایتخت کشور تونس ترکیبی دیدنی از بازارهای رنگارنگ و پرهیاهوی شرقی، محله ‌های قدیمی با حال و هوای قرون ‌وسطا و محله ‌های مدرن است. بخش مرکزی شهر که مدینه نام دارد، حدود 1500 سال پیش ساخته شده است. صفاقس، سوسه، نابل، مهدیه، باجه، قیروان، قفصه، و بنزرت از جمله مهم ترین شهرهای کشور تونس هستند. از جزیره های مهم تونس می توان به زمبره، قرقنه و جربه اشاره نمود. کشور تونس دارای 24 استان می باشد که شامل آریانه، باجه، بن عروس، بنزرت، قابص، قفسه، جندوبه، قیروان، قصرین، قبلی، کاف، مهدیه، منوبه،‌ مدنین، مونستیر، نابل، صفاقس، سیدی بوزید، سیلیانه، سوسه، تطاوین، توزر، تونس و زغوان می شود. امروزه اقتصاد کشور تونس تا حدود زیادی با صنعت کشاورزی، معادن، گردشگری و صادرات کالاهای صنعتی می چرخد. کشور تونس دارای اقتصادی متنوع و رو به رشدی می باشد. صنایع اصلی این کشور شامل صنایع نفت، فرآوری مشتقات فسفات و سنگ آهن، منسوجات، کفش و فرآوری محصولات کشاورزی، ساخت قطعات ماشین آلات صنعتی و تولید انواع نوشیدنی ها است.

فرهنگ و زبان مردم تونس

مردم تونس بسیار خونگرم و مهمان نواز هستند. معماری این کشور تلفیقی از معماری اسلامی، عربی و در برخی از مناطق فرانسوی هست، زیرا این کشور مدت زیادی در استعمار کشور فرانسه قرار داشته است. بررسی‌های ژنتیکی نشان می‌دهد که این مردم از دیدگاه نژادی همگن نیستند و آمیزه‌ ای از تیره ‌های گوناگون ‌اند که در طول تاریخ پر فراز و نشیب این کشور، از آسیا و اروپا به شمال آفریقا کوچ کرده ‌اند. مردمان کرانه‌ های شمالی تونس به سبب مهاجرپذیر بودن این سامان، آمیزه‌ای از بربرها، فنیقی ‌ها و کارتاژی‌ ها، رومیان و عرب ‌ها هستند. این در حالی است که مردمان بخش‌ های مرکزی و جنوبی تونس بیشتر تبار بربر دارند. زبان مردم تونس، زبان عربی است. البته به ترتیب، زبان های فرانسه، انگلیسی و تا حدی ایتالیایی نیز در امور اقتصادی مورد استفاده قرار می گیرد. دین رسمی تونس، اسلام و مذهب تونسی ها عمدتا سنی مالکی هستند. در این کشور 98 درصد مردم مسلمان، کمتر از یک در صد از جمعیت مردم مسیحی و کمتر از یک درصد یهودی و بقیه معتقدین به ادیان دیگر می باشند.

فرهنگ و زبان مردم تونس

آب و هوای کشور تونس

تونس دارای آب و هوای عمدتا گرم و خشک در مرکز و جنوب و آب و هوای معتدل و نسبتا مرطوب در سواحل دریای مدیترانه است. بخش های داخلی تونس از بیابان‌ های سنگلاخی و بخش جنوبی آن نیز پوشیده از شنزار است، اما نواحی شمالی تونس که همجوار با دریای مدیترانه است، نسبتا حاصلخیز و پوشیده از جنگل است. تونس همچنین دارای چند دریاچه فصلی زمستانی است که طی تابستان‌، خشک و پوشیده از نمک هستند. تونس همچنین دارای چند دریاچه فصلی زمستانی است که در تابستان خشک و پوشیده از نمک هستند. این کشور با توجه به تاثیر مطلوب دریای مدیترانه و ارتفاع کوه های شمالی از آب و هوای معتدل دریایی برخوردار می باشد و خوش آب و هواترین کشور در شمال آفریقا می باشد.

جاذبه های دیدنی و تفریحی کشور تونس

کشور تونس از دیرباز محل تلاقی تمدن‌ های گوناگون بوده و هنوز هم در گوشه و کنار آن آثار متعددی از این تمدن‌ ها و یا ترکیبی از آن ‌ها به چشم می آید.

آمفی تئاتر ال جم

این بنای زیبای رومی، یکی از بهترین نمونه های معماری تئاتر در دنیا است که در زمان حکومت رومی ها در این کشور ساخته شد. در اینجا می توانید درست مثل گلادیاتورها در دالان های این بنا راه بروید، یا به سمت بالا و صندلی تماشاچی ها بروید و میدان اصلی و صحنه نمایش این تئاتر را از بالا ببینید.

آمفی تئاتر ال جم

جزیره جربا

اگر به دنبال یک مقصد ساحلی با مناظر شگفت انگیز هستید، جزیره جربا بهترین انتخاب است. در بخش قدیمی جزیره اصلی شهرک هومت سوک، بیشتر افراد سفید پوست را می بینید که در آن اقامت دارند. از آنجایی که این منطقه با مغازه ها و فروشگاه های مختلفی احاطه شده است، برای کسانی که می خواهند تفریحات غیر ساحلی را تجربه کنند مقصد خوبی به شمار می آید. سواحل آرامش بخش این جزیره با مناظری طبیعی و نخل های خرما، سفری لذت بخش را به شما هدیه می کنند.

سیدی بو سعید

این روستای کوچک و هنرمندانه، روستایی صخره ای با ساختمان های کوچک و زیبا است که درست مثل یک اثر هنری به نظر می آید. تعجبی ندارد که این روستا برای دهه ها از مناطق پرطرفدار در بین هنرمندان بوده است. ساختمان های سفید، رنگ های آبی چشم نواز و پنجره های آهنی، نمونه کامل معماری خاص تونسی هستند که در این جزیره زیبا می توانید شاهد آن باشید.

موزه ملی باردو

مشهورترین مجموعه موزاییک جهان در این کاخ مجلل شهر تونس قرار دارد. موزه باردو، در کنار موزه مصر قاهره، یکی از دو موزه شمال آفریقا است که تجربه ‌ای درجه یک در اختیار بازدیدکننده قرار می ‌دهند. در هر یک از اتاق‌های داخل این کاخ، نمونه‌هایی ظریف و باشکوه و همچنان درخشان و سرزنده از هنر نقاشی روی موزاییک به نمایش درآمده‌ اند. این موزاییک‌ ها، در حفاری‌ های انجام‌ شده در اماکن مختلف کشور تونس، کشف شده‌ اند. اما کل این مجموعه نیز خود گنجینه‌ ای است که کاملا ارزش آن را دارد که کل بعد از ظهرتان را به بازدید از آن اختصاص دهید.

موزه ملی باردو

کارتاژ

بقایای کارتاژ باستانی، این شهر افسانه ‌ای ثروتمند دریایی فنیقی، در پهنه خلیج تونس پراکنده شده است. ستون های ویران شده و سر ستون ‌های مرمری با منظره‌ای بسیار زیبا از مدیترانه احاطه شده ‌اند. مدیترانه برای این شهر یک منبع ثروت مهم و اساسی بود. شاید این بقایای باستانی در مقایسه با سایر محوطه‌ های تاریخی آفریقای شمالی حرفی برای گفتن نداشته باشند، اما قطعا این به معنی گذشتن از آن نیست. اگر به اینجا رفتید تماشای مناظر فوق ‌العاده بالای تپه را از دست ندهید.

منبع: سفریتو راهنمای سفر و مرجع خرید بلیط هواپیما ، رزرو هتل ، خرید تور و مهاجرت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *