اکثر شهرهای پاکستان دارای آثار تاریخی زیبایی هستند که سبب جذب توریست می شوند. برای آشنایی بیشتر با این کشور تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
آشنایی با کشور پاکستان
تاریخ کشور پاكستان مطابق با تاریخ شبه قاره و هندوستان همراه است. آثار تاریخی و قدیمی بسیاری از قرن سوم قبل از میلاد مسیح كشف شده است. آثار به دست آمده از معماری های گذشته کشور پاكستان نشان از تاثیر فرهنگ و معماری ایران می باشد. داریوش اول در سال 512 مناطق پنجاب و سند را فتح کرد و به عنوان بیستمین ولایت امپراطوری بزرگ خود معرفی نمود. سلطان محمود غزنوی و نادرشاه افشار بارها این منطقه را فتح و تحت تصرف و تسخیر خود قرار دادند. در آن زمان زبان فارسی به عنوان زبان رسمی شبه قاره بود كه هشتصد سال مورد استفاده قرار گرفت و آثار زیاد ادبی و عرفانی، هنری توسط شاعران و نویسندگان، عارفان، هنرمندان بهوجود آمد. بعد از آن انگلیسی ها از طریق كمپانی هند شرقی و سپس برای مدت دو قرن بر این سرزمین سلطه داشتند. پاكستان به لحاظ استراتژیک در نقطه ای از آسیا و در مسیر اتصال چین به مدیترانه و هند به آسیای مركزی قرار دارد و در مدت هزاران سال این سرزمین محل تلاقی ذوب و جوشش فرهنگ های گوناگون، بازرگانان و گردشگران و زائران بوده است.
جمهوری اسلامی پاكستان کشوری در جنوب آسیا قرار دارد. پایتخت این کشور، شهر اسلام آباد است. پاکستان از شمال با افغانستان و چین، از شمال غربی با افغانستان، از شمال شرقی و شرق با هند و از غرب با ایران مرز مشترک دارد و البته پاکستان از جنوب و جنوب غربی نیز به دریای عمان متصل می شود. مساحت پاکستان 803943 کیلومتر مربع است. از نظر جغرافیایی می توان پاكستان را به سه بخش عمده تقسیم کرد که این سه بخش عبارت است از منطقه كوهستانی شمالی كه محل تقاطع سه رشته كوه عظیم جهان یعنی هندوكش، قراقروم و هیمالیا بوده، بخش دوم فلات بزرگ بلوچستان كه در جنوب غربی به طور پراكنده گسترش یافته است. بخش سوم دشت های پنجاب و سند در اطراف رود سند می باشد. در جنوب پاکستان بندر بزرگی به نام بندر کراچی وجود دارد که باعث شده است تا پاكستان از امكانات لازم جهت دسترسی به آبهای آزاد برخوردار باشد. البته اقیانوس هند موثرترین عامل در تسهیل ارتباطات این كشور با سایر كشورها به شمار می آید. پاکستان، از لحاظ منابع طبیعی كشور چندان غنی به شمار نمی آید زیرا به جز برخورداری از گاز طبیعی، در سایر منابع بسیار فقیر است. از لحاظ وضعیت زیست محیطی نیز این كشور موقعیت مناسبی ندارد. منابع آبی آن به دلیل ضعف سیستم فاضلاب، به پساب های شهری، صنعتی و كشاورزی به شدت آلوده شده است. افزون بر این، این كشور در سال های اخیر با پدیده فرسایش خاک و بیابان زایی نیز مواجه شده است.
فرهنگ و زبان مردم پاکستان
پس از استقلال این كشور زبان رسمی و ملی پاکستان، زبان اردو اعلام شد. اما تاكنون این زبان در برخی از مقاطع آموزشی و اداری همچنان جایگزین زبان انگلیسی نشده است. زبان آموزشی در مقاطع ابتدایی و متوسطه زبان اردو و زبان علمی و دانشگاهی زبان انگلیسی می باشد. زبان اردو تركیبی از زبان های فارسی، عربی، تركی، انگلیسی وسانسكریت است. در حال حاضر 32 زبان، لهجه وگویش در كشور پاكستان رایج است.
کشور پاكستان در ابتدا بر مبنای اكثریت مسلمان تشكیل شد. پاکستان اولین جمهوری اسلامی را تشكیل داد و سعی نمود تا بر مبنای دین اسلام عمل كند. كشور پاكستان به نام دین اسلام و به عنوان كشوری خاص مسلمانان شبه قاره تأسیس شد و از همان ابتدا نام و نشان اسلامی را برای خود حفظ كرده است. درواقع حدود 98 درصد از جمعیت پاکستان را مسلمانان تشكیل می دهند كه از میان آنها 75 درصد اهل سنت می باشند و اكثرا از مذهب حنفی و اندکی شافعی هستند. سایر گروه های دینی شامل مسیحیان و هندوها جمعیت را تشكیل می دهند. بنابر قانون اساسی، رئیس جمهور و نخست وزیر پاکستان باید مسلمان باشند اما همه اقلیت های مذهبی به نسبت تعدادشان در شورای ملی پاكستان دارای نماینده هستند.
در کشور پاکستان چهار قوم بزرگ و مهم به نام های پنجابی، بلوچ، سندی، وپاتان وجود دارد که جزو ملت پاکستان کحس.ب می شوند. قوم دیگری نیز به نام بنگالی دراین کشور زندگی می کنند که درسال 1971 با استقلال بنگلادش، از پاکستان جدا شده است. قوم پاتان یا پشتون در مناطق مرزی ایران، پاکستان وافغانستان زندگی می کنند و از آنها به نام مردمانی رشید، متعصب و راستگو یاد می شود. از قوم های ذکر شده، پنجابی ها بیش ازنیمی از جمعیت کشور پاکستان را تشکیل می دهند و به همین دلیل در مناصب مهم دولتی این کشور قرار گرفته اند.
فرودگاه های کشور کشور پاکستان
کشور پاکستان فرودگاه های بسیاری در شهرهای خود دارد اما در پایتخت بزرگ ترین و مجهز ترین فرودگاه بین المللی احداث شده است که توجه مسافران را به خود جلب کرده است. فرودگاه بین المللی اسلامآباد بزرگ ترین فرودگاه پاکستان به حساب می آید که بر اساس معیارهای بین المللی ساخته شده است. این فرودگاه مجهز به رادار، سیستم سوختگیری و تجهیزات جدید برای فرود انواع هواپیماهای مسافربری است. طراحی فرودگاه اسلام آباد به گونه ای است که به طور هم زمان 28 هواپیما می توانند از باندهای آن استفاده و مسافرگیری کنند.
آب و هوای کشور پاکستان
آب و هواى کشور پاکستان خشک است. این کشور دارای 4 فصل می باشد که از ابتداى سال میلادى شروع می شود. هوا در فصل زمستان نسبتا سرد است که از آذر ماه تا اسفند شامل می شود، فصل تابستان هوای داغ و خشک جریان دارد (از فروردین تا تیر)، فصل بادها و بارانهاى موسمى جنوب غربى از مرداد ماه تا آخر شهریور می باشد و فصل بادهاى موسمى شمال شرقى از مهر تا آبان ماه محسوب می شود.
جاذبه های دیدنی و تفریحی کشور پاکستان
گونههای مختلف مناظر و آب و هوا در پاکستان به این ناحیه اجازه می دهد تا از گونه های مختلف حیوانات و پرندگان وحشی برخوردار باشد. کشور پاكستان از جاذبه های متنوع گردشگری بهره می برد به همین دلیل سالانه میزبان گردشگران بسیاری است.
دره نیلوم
این دره از شمال تا شمال غربی منطقه آزاد کشمیر را فرا گرفته است که 144 کیلومتر طول دارد. نیلوم به دلیل گیاهان سرسبز و شاداب، چشمه ها، رودخانه، دریاچه و تپه های درهم و برهمش همیشه مورد توجه گردشگران طبیعت بوده است.
پارک ملی دئوسای
این پارک ملی با نام سرزمین غول ها شناخته شده است. این پارک ملی از حیات وحش متنوعی برخوردار است. از روباه قرمز تبتی گرفته تا موش خرماهای طلایی، این حیوانات پس از گذشت زمستان سرد در این منطقه به چشم می آیند.
یخچال طبیعی بالتورو
این یخچال طبیعی در منطقه بلتستان واقع گردیده است. یخچال طبیعی بالتورو حدود 70 کیلومتر طول دارد که یکی از طولانی ترین یخچال های طبیعی در جهان به حساب می آید. این یخچال توسط کوهستان های عظیم احاطه شده است.
دریاچه ی سیف الملوک
این دریاچه در مناطق شمالی دره کاغان در منطقه ای به نام نران واقع شده است. این دریاچه از یک داستان عاشقانه نام گرفته است که این اثر از شاعر معروف صوفی میان محمد بخش می باشد. مردم محلی معتقدند زیبایی دریاچه به خاطر وجود پریانی است که در قرص کامل ماه به درون دریاچه می آیند.
منبع: سفریتو راهنمای سفر و مرجع خرید بلیط هواپیما ، رزرو هتل ، خرید تور و مهاجرت