مراکش کشور تقابل تمدن و مذهب است و علت غنی بودن فرهنگ، هنر و معماری نیز در این کشور همین است بنابراین برای آشنایی بیشتر با مراکش تا پایان مقاله همراه ما باشید.

آشنایی با کشور مراکش

سال های حکومت های حسن اول، عبدالعزیز و مولای حفیظ است. این دوران در پرتو رقابت قدرتهای بزرگ استعماری، مراکش استقلال خود را حفظ می‌کند. لیکن در سال 1912 میلادی پس از موافقتنامه ‌های الجزیره، فرانسه بخش عظیمی از مراکش را اشغال می‌کند و از این سال به بعد مبارزه علنی مردم علیه سلطه فرانسه تحت رهبری عبدالکریم خطاب آغاز می‌ گردد. در سال 1927 میلادی، محمد بن یوسف به تخت سلطنت می ‌نشیند و بعلت مخالفت با سلطه فرانسویان بدون اینکه خواهان گسستن کامل از فرانسه باشد تبدیل به یک چهره ملی می ‌گردد که در آینده به پدر استقلال مراکش شهرت می ‌یابد. فرانسه که حاضر به پذیرش استقلال مراکش نبود کوشید از برخی گروه‌ها علیه محمد پنجم استفاده نماید که در رأس آنها الجلاوی بود. از این ‌رو به خواسته هواداران الجلاوی که خواستار عزل محد پنجم بودند جواب مثبت داد و محمد پنجم را بهمراه خانواده ‌اش به ماداگاسکار تبعید نمود. تبعید محمد پنجم نقش مثبتی در تحقق استقلال این کشور ایفاد نمود و مردم خواستار بازگشت وی و اعلام استقلال کشور شدند. از طرفی قیام الجزایر علیه فرانسه عاملی در جهت تضعیف حضور فرانسه در مراکش گردید و فرانسه بمنظور جلوگیری از سرایت این قیام بر تمامی منطقه و فشارهای مردمی در داخل بتدریج زمینه را برای پذیرش خواست عمومی مردم مراکش فراهم نمود. در نوامبر 1955 محمد پنجم به کشور بازگشت و در مارس 1956 فرانسه استقلال کشور مراکش را به رسمیت شناخت.

آشنایی با کشور مراکش

کشور مراکش در دورترین نقطه شمال غربی قاره آفریقا قرار دارد. از شمال به دریای مدیترانه و جبل الطارق و از غرب به اقیانوس اطلس منتهی می‌شود. این کشور از شرق با الجزایر و از جنوب با سرزمین مورد اختلاف صحرای غربی مرز مشترک دارد. بر اساس نظر دولت و مردم مراکش که صحرای غربی را به طور تاریخی از آن خود می‌دانند، این کشور در جنوب با موریتانی هم مرز می‌ باشد. پایتخت مراکش، رباط نام دارد. از دیگر شهرهای مهم کشور می‌توان به فاس، کازابلانکا، مراکش، طنجه، مکناس و اگادیر اشاره کرد.

اين کشور در ساحل جنوبی دریای مدیترانه و جنوب تنگه جبل الطارق قرار دارد که توسط آن ارتباط میان دریای مدیترانه و اقیانوس اطلس فراهم می‌شود. از سویی مراکش از جایگاهی راهبردی در میان کشورهای شمال آفریقا برخوردار است چرا که علاوه بر واقع شدن در حوزه جنوبی دریای مدیترانه و جنوب تنگه جبل الطارق و نزدیکترین کشور آفریقایی به اروپا می باشد، این کشور در مجاور اقیانوس اطلس است اندوخته عظیم ماهیان گوناگون در آب های نزدیک به این سرزمین قرار دارند. دسترسی به دریای آزاد و وجود منابع عظیم فسفات و دیگر مواد کانی بر اهمیت مراکش می‌افزاید و چنانچه صحرای غربی را به‌عنوان بخشی از این کشور در نظر بگیریم بر امکانات راهبردی آن افزوده می‌ گردد چرا که صحرای غربی دارای ذخایر نفتی، فسفات و گاز است و ذخایر ماهیان اقیانوس اطلس در آب های مجاور صحرای غربی بسیار غنی است.

آشنایی با کشور مراکش

فرهنگ و زبان مردم مراکش

کشور مراکش در فرایند تاریخی خود همواره از فرهنگی نسبتا غنی و متنوع برخوردار بوده و هر نقطه آن نیز ضمن وابستگی به این میراث فرهنگی، ویژگیهای خاص خود را دارا بوده‌است. جمعیت این کشور از دو قوم سامی عرب و بربر آمازیغ تشکیل شده که علاوه بر نقاط مشترک از جمله دین اسلام، میراث بر فرهنگ خاص خود هستند. بربرهای مراکش در تشکیل و تداوم فرهنگ و تمدن سازی کشور خود بمیزان اعراب شریک بوده‌ اند. از لحاظ تاریخی، مراکش در زمان هارون الرشید از سلطه بغداد خارج شده و تحت تسلط ترکان عثمانی نیز درنیامد. از این ‌رو با حفظ عنصر اسلامی ملی بر فرهنگ مراکشی خود تأکید ورزیده ‌است. مراکش تنها کشور در جهان عرب است که از سوی امپراتوری عثمانی مورد هجوم و تسخیر قرار نگرفت. بطور کلی می‌توان اذعان داشت که مراکش در مسیر تاریخی خود، از تبادلات فرهنگی با بیگانگان جز آنچه را که خودشان خواسته‌اند، سرباز زده‌ اند و هویت فرهنگی خویش را در اولویت اول قرار داده ‌اند. مردم مراکش همواره تلاش نموده‌اند در گذر زمان به سنت های مذهبی ملی خود حتی در پوشیدن لباس سنتی خود، پایبند باشند.

مطابق اصل ششم قانون اساسی مراکش، دین رسمی کشور اسلام است. قانون اساسی در نوع مذهب سکوت اختیار کرده لیکن از دیرباز مذهب مالکی در این کشور مستقر گشته و اکثریت قریب به اتفاق مردم پیرو مکتب فقهی امام مالک هستند. حاکمیت نیز تأکید زیادی بر وحدت مذهبی به‌ عنوان یکی از پایه‌ های وحدت مردم دارد. در مراکش تعداد اندکی مسیحی و یهودی زندگی می‌ کنند. قسمت اعظم یهودیان مراکش حدود 250 هزار نفر می‌ رسند که در زمان ملک حسن دوم به اسرائیل مهاجرت کردند. یهودیان فعلی در شهر کازابلانکا و مراکش مکناس و فاس و طنجه و صویره و رباط و سلا اقامت دارند. بر پایه اصل ششم قانون اساسی، دولت موظف است آزادی انجام امور مذهبی را برای همگان تضمین نماید. زبان ‌های رسمی کشور مراکش شامل زبان ‌های عربی و بربری است.

فرهنگ و زبان مردم مراکش

آب و هوای کشور مراکش

بطور کلی کشور مراکش دارای آب و هوایی معتدل و بارانی است. این کشور در مناطق شمالی تحت تأثیر آب و هوای مدیترانه‌ ای و در مناطق غربی و شمال غرب متاثر از آّب و هوای اقیانوس اطلس است. در مناطق داخلی، مراکش دارای آب و هوای قاره ‌ای بوده و در رشته کوه های اطلس بارش برف و باران بیشتر می ‌شود. مناطق جنوبی مراکش دارای آب و هوای گرم و بیابانی است.

جاذبه های دیدنی و تفریحی کشور مراکش

کشور مراکش منزلگاه جالب ترین و زیباترین مکان های دیدنی در دنیا می باشد که شما را به آشنایی با آنها دعوت می کنیم.

قصر باهیه

این قصر به شما نشان می دهد که در قرن نوزدهم زندگی مردم کشور مراکش به چه سبکی بوده اند. طبق گفته های گذشتگان این قصر را برای اقامت حرم احمد بن موسی ساخته بودند. برخلاف بدنامی او، این قصر نمونه ای عالی از معماری شرقی شناخته می شود. در این قصر فضاهای داخلی تزئینات بسیاری دارند و سقف ها نقاشی شده هستند. حیاط آن به زیبایی کاشی کاری شده است و حدود 8 هکتار باغ زیبا و سرسبز دارد.

باغ ماژورل

تعدادی باغ گیاهشناسی در دهه بیست توسط یک هنرمند فرانسوی به نام ژاک ماژورل طراحی و ساخته شدند. قطعا یکی از زیباترین مکان ها در مراکش برای بازدید، باغ ماژورل است که آرامش دلپذیری به دور از شلوغی و همهمه شهر فراهم می کند و برای عکاسی نیز بسیار مناسب است. طراحی این باغ ها با آبنماهای مختلف و بیش از 300 گونه گیاهی از جمله کاکتوس ها بسیار به زیبایی انجام شده است.

باغ ماژورل

مدرسه علی بن یوسف

این مدرسه قرآنی متعلق به قرن 16 میلادی می باشد و بزرگ ترین مؤسسه اینچنینی در شمال آفریقا محسوب می شود. این مدرسه را می توان به عنوان یکی از زیباترین مدارس دنیا تلقی کرد. ساختمان آن با دقت طراحی شده و جزئیات بکار رفته در حیاط آن به زیبایی در مرمر، گچ و چوب آن حکاکی شده است. بعد از گذشت سال ها دچار فرسودگی هایی شد که پس از بازسازی به عنوان بنای تاریخی به روی عموم بازگشایی شده است.

منبع: سفریتو راهنمای سفر و مرجع خرید بلیط هواپیما ، رزرو هتل ، خرید تور و مهاجرت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *