کویت کشوری کوچکی است کـه صاحب با ارزش ترین پول جهان می باشد. همه مردم این کشور در رفاه کامل بـه سر می برند و البته اکثر شهروندان کشور کویت مهاجرانی هستند کـه تابع قوانین کویت شده اند و بعنوان یک شهروند کویتی زندگی می ‌کنند.

آشنایی با کشور کویت

تاریخ پایه گذاری کشور کویت به شیخ براک بن غریر آل حمید شیخ قبیله بنی خالد و فرمانروای امارت احساء بازمی گردد که در پایان سال 1110 هجری، دژی را با نام کویت برای انباشت آذوقه و همچنین انبار کردن جنگ افزار ساخت که پس از آن نام کویت از آن گرفته شد و سپس این سرزمین در زمان شیخ سعدون بن محمد آل حمید به خاندان آل صباح بخشیده شد. بازرگانان این کشور در قدیم بیشتر به دست ایرانیان به ویژه مردم بوشهر و خوزستان انجام می شد. در آغاز رشد نیز چند درصد خانوار بهبهانی از هر صنف در این بندر ساکن شدند. نخستین بار منابع نفتی در دهه 30 میلادی در کشور کویت کشف شد. این کشور تا سال های زیادی تحت استعمار انگلیس بود. در سال 1991 میلادی کشور عراق کویت را اشغال کرد و چاه‌ های نفت آن را آتش زد و به این ترتیب آغازگر جنگی شد که آمریکا نیز وارد آن شد. این جنگ سبب شد برای مدتی صادرات نفت از کویت متوقف شود. تنها طی یک روز از این جنگ پنج تا شش میلیون بشکه نفت در آتش سوخت. این جنگ سرانجام باعث شد نیروهای عراقی عقب ‌نشینی کنند اما تاثیری که بر افزایش قیمت نفت گذاشت، تا مدت‌ ها باقی ماند.

آشنایی با کشور کویت

کویت، کشوری کوچک در منطقه خاورمیانه و در حاشیه خلیج فارس است. کشور کویت 17818 کیلومتر مربع مساحت دارد که در شمال شبه جزیره عربستان و شمال غرب خلیج فارس واقع شده است. کویت از شمال با عراق، از جنوب با عربستان سعودی و از مشرق با آب ‌های خلیج فارس مرز مشترک دارد. کویت سرزمینی است مسطح و بیابانی که سطح آن را ماسه پوشانده است. این وضعیت با شیب تدریجی از بیشترین ارتفاع یعنی 300 متر در دورترین ناحیه غربی از سوی السالمی و الشقایا تا ساحل غربی خلیج فارس امتداد دارد. در کویت عوارض طبیعی چون کوه ها و رودها وجود ندارد. پایتخت و بزرگ ترین شهر این کشور هم نام خودش، شهر کویت نام دارد. این شهر که گرم ترین شهر جهان می باشد حرارت بی رحمانه اش می تواند کشنده باشد. از این رو در ماه های ژوئن تا آگوست دولت کشور قانون ممنوعیت کار خارج از منزل را بین ساعات 11 صبح تا 4 اعمال می کند. معمولا مردم برای تفریح به مراکز خرید و یا پارک آبی مراجعه می کنند. این شهر، مرکز سیاسی، فرهنگی و اقتصادی این کشور محسوب می شود و زیبایی های بسیاری را در خود جای داده است. کویت یک شهر جهانی به شمار می رود و شهر جهانی به شهرهایی گفته می شود که نقشی اساسی در نظام اقتصاد جهانی دارند.

کشور کویت با وجود وسعت کم یکی از بزرگ ترین کشورهای تولیدکننده نفت جهان است. عایدات نفتی مهم ترین مؤلفه درآمدهای کشور کویت بشمار می ‌رود. ذخایر نفتی این کشور 70 میلیارد بشکه تخمین زده می‌ شود که بیش از سه برابر ذخایر نفتی ایالات متحده آمریکا و 10 درصد از کل ذخایر نفتی جهان است. کویت پنجمین کشور غنی از لحاظ ذخایر نفتی اسـت و آنقدر سرمایه دارد کـه توانسته بـه خوبی از پس مخارج و هزینه های مهاجران بر آید. با اینکـه کویت از نظر اقتصادی وضعیت خوبی دارد اما بازهم می توان گفت کاملا بـه صادرات نفتش وابسته اسـت و حدود 85 درصد درآمدش از این راه می باشد. همین موضوعات باعث شده کـه در کویت قیمت گاز از آب هم ارزان تر باشد. چندین سال پیاپی اسـت کـه دینار کویتی باارزش ترین ارز جهان اسـت و بـه آسانی هم این عنوان را حفظ کرده است. البته این کشور همیشه اقتصادی متعادل و مستحکمی نداشته اما چند سالی می شود کـه از ابرقدرت های اقتصادی در منطقه خاورمیانه و حتی جهان اسـت. شاهین یا فالکون، همان پرنده خوش سیما کـه خیلی از ایرانی ها هم بـه آن علاقه مند هستند در کویت طرفداران زیادی دارد و بـه عبارتی دیگر پرنده ملی آنها اسـت.

آشنایی با کشور کویت

فرهنگ و زبان مردم کویت

تنها یک سوم جمعیت این کشور کوچک را کویتی ها تشکیل می دهند. در کشور کویت حدود 6 میلیون نفر جمعیت زندگی می کنند کـه از این مقدار تنها یک سوم کویتی و بقیه مهاجرانی هستند کـه بـه امید پیدا کردن زندگی بهتر بـه این کشور می ‌آیند. مردم کویت از نژاد زرد و از تیره آریایی و سامی بوده و میان آنها سایر نژادهای عرب مانند عدنی ها نیز یافت می شود. فضای آزاد فرهنگی کویت، این کشور را دروازه فرهنگی خلیج فارس قرار داده است. شاید در بین کشورهای عربی، بعد از لبنان، کویت از آزادترین عرصه های فرهنگی برخوردار باشد. قدر مسلم آن است که وضعیت فرهنگی کویت نسبت به سایر کشورهای حوزه خلیج فارس، متمایز بوده و سطح مباحث و عرصه های فرهنگی در این کشور بالاتر و قوی تر از کشورهای عربی اطراف خود است.

اکثر مردم این کشور مسلمان هستند. اسلام، دین رایج در کویت بوده و تقریبا همه مردم این کشور مسلمان هستند. در ماده دوم قانون اساسی کویت آمده است، دین کشور کویت اسلام است و شریعت اسلامی منبع اصلی برای قانون گذاری است. بطور کلی حکومت کویت سعی در اجرای احکام اسلامی دارد و علاوه بر فعالیت های دولتی، مراکز اسلامی مردمی نیز در این کشور فعال هستند. کشور کویت در پرداخت وام ها برای کشورهای اسلامی نسبت به دیگر کشورها امتیاز قائل شد که این امر می تواند بازتابی از هویت اسلامی و منافع فرهنگی کویت باشد. زبان رسمی در این کشور، زبان عربی است اما زبان انگلیسی نیز به صورت گسترده استفاده می ‌شود.

آب و هوای کشور کویت

کشور کویت به طور کلی آب و هوای گرم و خشکی دارد. این کشور تابستان های بسیار گرمی دارد و شاهد دماهای بسیار بالایی است. زمستان نسبتا سرد بوده و تقریبا تمام 100 میلی متر میزان بارندگی سالیانه طی فصل خنک تر زمستان می بارد. اختلاف بسیار زیاد درجه حرارت شب و روز در کویت مشهود است.

آب و هوای کشور کویت

جاذبه های دیدنی و تفریحی کشور کویت

معماری مدرن و منحصر به فرد این کشور، کویت را یک کشور معروف ساخته است که شامل برج های بلند و شگفت انگیز می شود. علاوه بر منحصر به فرد بودن این برج ها، برج های آبی با طرح های کلاسیک نیز هم ساخته شده است.

کاخ سیف

کاخ سیف به عنوان خانه خانواده سلطنتی جاذبه شگفت انگیزی برای گردشگران است. کاخ سیف یک نمایش فوق العاده از معماری اسلامی است که  آن کاشی کاری منحصر به فرد خود را دارد. آثار هنری آن ذهن بازدیدکنندگان را مشغول می کند. بهترین ویژگی برج ساعت آن است که توسط کاشی های آبی شگفت آور ساخته شده است و سقف ها از طلای خالص پوشیده شده است.

کاخ سیف

مسجد جامع بزرگ

این مسجد بزرگ یکی از گنجینه های جهان است. این مسجد بزرگ ترین مسجد و همچنین مسجد حکومتی کویت است. مسجد جامع افتخار دارد که جشن ها و مراسم رسمی دینی در آن برگزار شود. مساحت این مسجد حدودا 46 هزار متر مربع را پوشش می دهد. مسجد جامع یک نمونه عالی از سبک معماری اسلامی است. علاوه براین، طراحی ساختاری فارسی نیز در آن وجود دارد. مسلمانان از سراسر جهان بیشتر در ماه رمضان به اینجا می آیند.

منبع: سفریتو راهنمای سفر و مرجع خرید بلیط هواپیما ، رزرو هتل ، خرید تور و مهاجرت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *