شهر دبی حقیقتا درهیچ جای جهان نظیر ندارد. این شهر با داشتن جزایر نخل، مایل ها سواحل شنی سفید رنگ و تعدادی از بلندترین آسمان خراش های جهان، واحه صحرایی باشکوه و یکی از مراکز فعال امارات می باشد. جهت آشنایی بیشتر با این شهر تا پایان مقاله همراه ما باشید.

آشنایی با شهر دبی

کشور امارات متحده عربی بعد استقلال از بریتانیا در 2 دسامبر 1971 میلادی از هفت ایالت به نام های ابوظبی، عجمان، فجیره، شارجه، دبی، راس الخیمه و ام القوین تشکیل شده است و ابوظبی مرکز فعالیت های امارات می باشد، اما شهر دبی از همه معروف تر و توریستی تر است. پایتخت و بزرگ ترین شهر شیخ نشین این کشور شهر ابوظبی است. امارات یکی از بزرگ ترین ذخایر نفتی دنیا را در اختیار دارد و تولید ناخالص سرانه آن در حد ثروتمندترین کشورهای اروپای غربی است. دبی تا قبل از سال 1833 میلادی روستایی از توابع شیخ های ابوظبی بوده است، در سال 1833 شیخ مکتوم بن بطی آل مکتوم به همراه 800 نفر از خویشاوندان و وابستگان وهمراهان خود، از امارت ابوظبی به دبی مهاجرت کردند واز آن تاریخ دوران حکمرانی قبیله آل مکتوم، وتأسیس امارت دبی شروع می شود. قبل از این تاریخ دبی روستای کوچکی بیش نبود با ساکنینی که از راه ماهیگیری، استخراج مروارید و کشاورزی امرار معاش می کردند. برای سفر به این شهر نیاز به دریافت ویزای دبی دارید.

آشنایی با شهر دبی

دبی در جنوب کشور ایران و در حاشیه خلیج فارس قرار دارد و جزئی از کشور امارات متحده عربی به حساب می آید. این شهر از سمت شمال شرقی با شارجه، از جنوب با ابوظبی و از جنوبی شرقی با سلطان ‌نشین عمان همسایه است. شهر دبی یا دوبی بیشترین جمعیت را در میان این هفت امارت در خود جای داده است و این شهر با مساحتی بالغ بر 4.114 کیلومتر مربع دومین امارت بزرگ بعد از ابوظبی محسوب می شود و حدود 3.010.261 نفر در آنجا زندگی می کنند. خور دبی 15 کیلومتر طول و 500 متر عرض دارد. خور دبی این شهر را به دو بخش شرقی به نام دیره و غربی به نام بر دبی تقسیم کرده است که این دوبخش بوسیله 2 پل و یک تونل زیر گذر به هم مرتبط می شوند. بخش دیره نیز شامل منطقه القرهود در نزدیکی فرودگاه و منطقه تازه توسعه یافته مدریف می باشد. این شهر در اطراف این خور گسترش یافته است ولی اکنون شهر در امتداد خط ساحلی و در جهت جنوب غربی به سمت ابوظبی در حال گسترش می باشد. جاده ای که دبی را به ابوظبی و جبل علی وصل می نماید، جاده شیخ زاید نام دارد. یک بزرگراه هشت بانده که در دو طرف آن، آسمان خراش های فراوانی به چشم می آیند. قرار گرفتن دبی در چهارراه اروپا ، آسیا، آفریقا سبب شده است که شهری سهل الوصول باشد. تأسیسات و پیشرفت های زیاد در صنایع و فعالیت های مختلف در دبی باعث شده تا توجهات جهانی را در تمام زمینه ها جلب کند. از لحاظ اقتصادی درآمد نفت دبی تنها 6 درصد از تولید ناخالص داخلی را تشکیل می دهد و اکثر درآمد امارت دبی از منطقه آزاد جبل علی، فروش ملک به اتباع خارجی در مناطق آزاد، اعطای اقامت، صدور مجدد کالا، ترانزیت مسافر و کالا و همچنین قسمت بزرگی نیز از گردشگری و دیگر خدمات مالی و تجاری تشکیل می گردد.

فرهنگ و زبان مردم دبی

زبان رسمی دبی، عربی است اما زبان انگلیسی، هندی، اردو، مالایی و تمیل نیز بصورت گسترده صحبت می شود. آزادی ادیان برای همه وجود دارد، و کلیساهای مسیحی سالهاست که در دبی وجود دارد اما اسلام، مذهب و دین رسمی می باشد. با این حال تعداد زیادی هندی و سیک و مسیحی در دبی زندگی می کنند. گروه های غیر مسلمان می توانند خانه ها و عبادت های خودشان را داشته باشند. درحالیکه دولت امارات متحده مجوز قانونی به گروه های مذهبی نمی دهد، ممکن است برخی از امارت ها استقلال داخلی به برخی از مذاهب بدهند. دبی نیز تنها امارتی است که معابد هندو و گوردوارا دارد. گروه های غیر مسلمان، کمک های نقدی را تنها می توانند از بین خود جمع آوری کرده و یا از خارج دریافت کنند و می توانند در ملا عام دینشان را تبلیغ کنند. اما از دین برگشتن یا توزیع نشریات مذهبی به شدت خلاف قانون بوده و علاوه بر جریمه نقدی و پیگرد قانونی، به خاطر رفتار توهین آمیز به آئین اسلام، فرد مجرم را از کشور اخراج می کنند.

در دبی علاوه بر عرب ها اقوام مختلف دیگری مانند هندی ها، چینی ها، فیلیپینی ها و ایرانی ها زندگی می کنند. از فرهنگ دبی باید گفت که در ماه رمضان غذا خوردن، نوشیدن یا سیگار در ملاء عام در طول ساعات روز ممنوع می باشد. الکل در هتل و رستوران ها و کافه باشگاه قابل سرو است اما در خارج از هتل ها رستوران ها اجازه سرو به مشروبات الکلی نمی دهند. عکاسی از زنان یا تاسیسات نظامی ممنوع است چون در این شهر عکس گرفتن ازنان مسلمان توهین می دانند. همچنین بهتر است قبل از عکاسی از مردان از آنها اجازه گرفته شود.

فرهنگ و زبان مردم دبی

فرودگاه های شهر دبی

فرودگاه بین المللی دبی در 4 کیلومتری شهر دبی واقع شده است. این فرودگاه قطب اصلی شرکت های هواپیمایی امارات و فلای دبی است و گنجایش جابجایی 75 میلیون مسافر در سال را دارد. فرودگاه دبی دارای 3 ترمینال لوکس است که پروازهای شرکت های ایرانی از ترمینال 1 و 2 وپروازهای هواپیمایی امارات از ترمینال 3 صورت می گیرد. هواپیمایی امارات بزرگ ترین ومجهزترین هواپیمای دنیا به شمار می رود. بیش از 80 خط هوایی به فرودگاه بین المللی دبی رفت و آمد دارد به همین علت به یکی از شلوغ ترین فرودگاه های دنیا تبدیل شده است.

آب و هوای شهر دبی

شهر دبی آب و هوای گرمسیری بیابانی دارد و تابستان های به شدت گرم و مرطوبی در این شهر مشاهده می شود، بیشتر روزهای سال در دبی آفتابی می باشد. بنابراین بهترین زمان سفر به این شهر پاییز و زمستان است چراکه از شدت گرما کاسته می شود و هوای مطلوبی خواهد داشت.

آب و هوای شهر دبی

جاذبه های دیدنی و تفریحی شهر دبی

دبی، یکی از پرطرفدارترین مقاصد توریستی در منطقه و جهان است. سرزمینی با بیابان های بی پایان، کوه های ناهموار و شهرهای مدرن می باشد. در دبی آفتاب همیشه در دسترس است و این شهر صحرایی امروزه به یک واحه عربی تبدیل شده است.

برج خلیفه

این برج 828 متر ارتفاع دارد که با 163 طبقه بلندترین ساختمان دنیا شناخته شده است. این برج دو برابر برج میلاد تهران می باشد. برج خلیفه دبی، مراکز خرید و تفریحی و همچنین عرشه ای برای تماشای مناظر اطراف دارد که در طبقه 124 ام قرار دارد.

برج خلیفه

سافاری بیابانی

دبی بیابان‌ های حفاظت ‌شده‌ زیادی دارد که شامل تپه ‌های کویری و شنی با انواع گونه‌ های گیاهی، پرندگان، خزندگان و پستاندارانی مثل غزال عربی است. برای دیدن این مناطق، تورهایی وجود دارد که می توانید در آن ها شرکت کنید آنها شما را همراه یک راننده و ماشین شاسی بلند به دل بیابان می‌ فرستند تا لذت رانندگی در شن و بالا و پایین رفتن از تپه‌ ها را از نزدیک تجربه کنید. این تورها در سه زمان صبح، عصر و نیمه شب برگزار می ‌شوند.

پیست اسکی

در مرکز خرید امارات یک پیست اسکی بزرگ و پوشیده از برف ساخته شده است که سومین پیست اسکی سرپوشیده‌ بزرگ جهان محسووب می شود. پیست اسکی دبی با دیوارهای شیشه ‌ای، مجسمه‌ های یخی، تپه‌ سورتمه ‌سواری، زمین بازی کودک و مسیر 400 متری مخصوص اسکی شبیه یک سرزمین عجایب برفی است.

منبع: سفریتو راهنمای سفر و مرجع خرید بلیط هواپیما ، رزرو هتل ، خرید تور و مهاجرت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *