کشور چین را می توان یکی از تاریخی ترین کشورهای دنیا با آثار تاریخی کهنی است که همه ساله گردشگران زیادی را به خود جذب می کند. برای آشنایی با کشور چین و فرهنگ مردمانش با ما همراه باشید.

آشنایی با کشور چین

کشور چین تاریخ کهنی دارد. این سرزمین گاهی به شکل یکپارچه و گاهی به مانند چند کشور جدا از هم بوده‌ است. چینی ها صدها سال قبل از اروپائیان دستگاه چاپ را اختراع کردند و سال ها پیش از اروپائیان بر روی کاغذ می نوشتند. تمدن این کشور یکی از کهن ترین تمدن های جهان را دارد، این تمدن در سواحل حاصلخیز رود زرد که در شما چین جریان دارد، به چشم می خورد. این کشور بیش از 6 هزار سال سیاستی مبنی بر سلطنت مطلقه موروثی داشته است. نخستین دودمان پادشاهی چین دودمان شیا در حدود 2 هزار سال قبل از میلاد مسیح بود و آخرین دودمان پادشاهی این کشور هم چینگ بود که در 1911 میلادی با تشکیل جمهوری چین به رهبری کومینتانگ حزب ملی چین، از بین رفت. در سال 1949 میلادی در جنگ های داخلی، کمونیست ها پیروز جنگ شدند و جمهوری چین را تاسیس کردند. جمهوری چین به رهبری کومین ‌تانگ پایتخت خود را به تایپه در منطقه تایوان منتقل کرد.

کشور چین در ناحیه شرقی آسیا قرار گرفته‌ است. کشور چین با کشورهای روسیه، مغولستان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، افغانستان، پاکستان، هندوستان، نپال، بوتان، برمه، ویتنام، کره شمالی مرز مشترک دارد و از شرق و جنوب نیز با دریای چین شرقی، دریای زرد و دیگر آب های آزاد متصل است. این کشور پهناور مساحتی حدود 9.6 میلیون کیلومتر مربع دارد که بعد از کشور روسیه، دومین کشور پهناور آسیایی به شمار می رود. از نظر مساحت چین سومین یا چهارمین کشور وسیع دنیا به‌ شمار می ‌آید. در این کشور جمعیتی حدود یک میلیارد و 403 میلیون نفر زندگی می کنند. کشور جمهوری خلق چین از 22 استان تشکیل شده‌ است. علاوه بر آن این کشور مدعی مالکیت تایوان به عنوان یکی از استان های خود می باشد. چین کشور تضاد‌هاست و پکن، شانگهای و هنگ‌ کنگ از پیشرفته ترین شهرهای چین محسوب می شوند.

آشنایی با کشور چین

در نواحی شرق چین به دلیل جریان رود زرد و اتصال با دریا دشت های آبرفتی و حاصلخیز پهناوری وجود دارد که افراد زیادی در این منطقه زندگی می کنند، همچنین در بخش خای شمالی این کشور فلات مغولستان قرار گرفته اند. تپه‌ها و رشته‌ کوه‌ های کم ‌ارتفاع جنوب چین فرا گررفته است. مرتفع‌ ترین نقطه دنیا یعنی قله اورست به ارتفاع 8848 متر مرز چین و نپال است و پست ‌ترین نقطه چین که سومین نقطه پست دنیا محسوب می شود در بستر دریاچه خشک آدینگ می باشد. این کشور بیش از 34.687 گونه جانوری و گیاهی دارد، به همین علت رتبه سوم تنوع زیستی دنیا را بعد از برزیل و کلمبیا از آن خود کرده است. حدود 551 نوع پستاندار، 1221 گونه پرونده، 424 گونه خزنده و 333 نوع دوزیست در این کشور زندگی می کنند. کشور چین در هر چهار زمینه رتبه نخست دنیا را در بین کشورهای غیر استوایی دارد اما این حیات وحش متاسفانه در فشار جمعیت انسانی قرار دارد.

فرهنگ و زبان مردم چین

زبان مردم این کشور زبان چینی است. اکثر زبان هایی که مردم چین استفاده می کنند به خانواده زبان های چینی – تبتی تعلق دارد. ، حدود 70 درصد از جمعیت چین به زبان ماندارین صحبت می کنند، مردم شانگهای به زبان وو حرف می زنند و یا کانتون، مین، گان و هاکا اصلی ترین گویش های زبان چینی محسوب می شوند. قبل از قرن بیستم میلادی چینی کلاسیک زبان نگارش و مکاتبات اداری در سراسر این کشور رایج بود و ده ها میلیون نفر در چین از این زبان نگارش واحد جهت مکاتبات استفاده می کردند و به عنوان عنصری کلیدی در همبستگی ملی چینی ها ایفای نقش می کرد اما از اوایل قرن بیستم خطی استاندارد و ملی در سراسر چین به کار گرفته شد، که آنرا بر اساس زبان ساندارین پایه گذاری نموده بودند. مغولی، اویغوری، تبتی، ژوانگ (تایلندی) و کره ای از زبان هایی هستند که علاوه بر زبان چینی در کشور چین استفاده می شود. بودیسم مهم ترین دین در چین است.

چین کشوری با فرهنگی غنی است و کمتر کشوری در دنیا یافت می‌ شود که دارای چنین فرهنگی باشد. عمده فرهنگ چین برگرفته از آموزه های کنفوسیوس است. این کشور درزمینه های خوشنویسی، نقاشی و شعر همواره در میان کشور های صاحب سبک است. فرهنگ چینی به گونه ‌ای فرهنگ رشد کرده که با تنوعی عظیم از پوشش و آداب میان شهرها و استان ‌های گوناگون کشور چین همراه می باشد. فرهنگ چین که یکی از کهن ترین فرهنگ ‌ها در جهان به شمار می ‌رود، شامل ادبیات، موسیقی، هنرهای تجسمی، هنرهای رزمی، هنر آشپزی و غیره می‌شود که در منطقه گسترده ‌ای از چین و در میان مردمان چینی اجرا می ‌شود. قمار در فرهنگ چین به شدت جا باز کرده است به طوریکه سود قمارخانه ‌های ماکائو بیش از 38 میلیاد دلار می رسد.

فرهنگ و زبان مردم چین

فرودگاه های کشور چین

فرودگاه بین المللی شانگهای پیودونگ، فرودگاه ین المللی دکسینگ پکن، فرودگاه بین‌المللی هنگ کنگ و فرودگاه بین المللی بایون گوانجو از مهمترین فرودگاه های کشور چین هستند. فرودگاه ین المللی دکسینگ پکن در 29 کیلومتری جنوب پکن واقع شده است، این فرودگاه بزرگ ترین فرودگاه بین المللی جهان شناخته شده است و بزرگترین ترمینال های هوایی دنیا را از آن خود کرده است. برای ورود به این کشور نیاز به ویزای چین دارید.

آب و هوای کشور چین

کشور چین به علن وسعتی که دارد دارای آب و هوای متنوعی می باشد. اما به طور کلی کشور چین دارای آب و هوای اقلیمی و فصلی است. اکثر بخش های کشور، معتدل و برخی مناطق جنوبی آن گرمسیری و یا نیمه گرمسیری و البته قسمت‌ های شمالی آن بسیار سرد هستند. بنابراین فصل پاییز و بهار بهترین زمان سفر به کشور چین خواهد چون در این زمان آب و هوای مطلوبی جریان دارد.

آب و هوای کشور چین

جاذبه های دیدنی و تفریحی کشور چین

چین تاریخ و تمدن بسیار طولانی دارد و یکی از مهم ترین مقاصد گردشگری در دنیا محسوب می شود که انواع مناظر طبیعی، تاریخی، سنتی و مدرن را با هم دارد.

دیوار بزرگ چین

یکی از مشهورترین مکان های دیدنی پکن، دیوار چین است. این دیوار به طول 6700 کیلومتر، از میان صحراها، چمنزارها، ‏کوه ها و فلات ها، از غرب تا شرق کشور چین عبور کرده است. در گذشته این دیوار به عنوان دیواری دفاعی ساخته شده بود تا به عنوان اثری نفوذ ناپذیر، برای جلوگیری از یورش قبیله های وحشی به شهرها مورد استفاده قرار بگیرد.

شهر ممنوعه

شهر ممنوعه جاذبه ‌ای معروف در پکن است که از زمان دودمان مینگ تا چینگ شهر امپراطوری محسوب میشد. در حال حاضر قصر به موزه ‌ای تبدیل شده که شامل مصنوعات زیادی از هر دو امپراطوری است. این موزه بهترین مکان برای آشنایی با فرهنگ چین است.

شهر ممنوعه

قصر پوتالا

این قصر در تبت قرار دارد و امروزه به موزه تبدیل شده است، تا سال 1995 محل زندگی دالایی لاما بوده است. تالار‌‌ها، معابد و حیاط‌ ها همه از سنگ و چوب ساخته شده‌ اند. اینجا ساختمانی جذاب و تاریخی است که با دیدن آن به اهمیت دالایی لاما در تاریخ تبت پی می ‌برید.

رودخانه لی

این رودخانه یکی از 10 مکان برتر در فهرست نشنال جئوگرافیک است. این رودخانه با طول 272 متر پر از مکان‌ های دیدنی و جذاب می باشد.

منبع: سفریتو راهنمای سفر و مرجع خرید بلیط هواپیما ، رزرو هتل ، خرید تور و مهاجرت

ثبت امتیاز
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *