به طور کلی بورسیه زمانی لذت بخش است که هزینه های تحصیل از سوی دولت مقصد پوشش داده شود و شاید این موضوع سبب می شود که بورسیه اینقدر ارزشمند تلقی شود. در نظر داشته باشید که بورسیه تحصیلی آلمان در واقع شرایطی است که برای دانشجویان خارجی فراهم می شود که در مقاطع تحصیلی مختلف در آلمان تحصیل کنند. شرایطی که برای بورسیه برقرار شده است براساس امتیاز فرد متقاضی رغم می خورد.

شرایط دریافت بورسیه تحصیلی آلمان

برای دریافت بورسیه تحصیلی آلمان گرایش دانشجویان رشته های فنی و مهندسی جهت دریافت بورس آلمان افزایش یافته است. شرکت های نوپایی هستند که از طرف دانشگاه ها به دانشجویان معرفی می شوند تا بتوانند به کمک آن ها، علاوه بر کسب تجربه توسط دانشجویان به صنعت و اقتصاد کشور آلمان نیز کمک کنند.

انواع بورسیه تحصیلی آلمان

بطورکلی بورسیه تحصیلی آلمان در انواع مختلفی وجود دارد بنابراین برای اخذ بورس آلمان باید یک زمینه علمی بالایی وجود داشته باشند، به همین خاطر افرادی که متقاضی اخذ بورسیه و اخذ ویزای آلمان هستند در زمینه نوشتن مقالات که برای کشور مفید است کوشا باشند. این مقالات به آنها برای دریافت بورسیه کمک می کند.

بورسیه تحصیلی آلمان در مقطع کارشناسی

اغلب دانشجویان ترجیح می دهند که در مقطع ارشد در آلمان تحصیل کنند، اما به هر حال بورسیه تحصیلی آلمان در مقطع کارشناسی نیز از دسته قوانین بورسیه محسوب می شود. در این کشور یک سری از دانشگاه های آلمان فراخوان هایی می دهند که افراد می توانند با استفاده از آن در مقطع کارشناسی تحصیل کنند. برای اقدام جهت کسب بورسیه تحصیلی آلمان در مقطع لیسانس باید ابتدا مدرک دیپلم خود را گرفته و در جهت تکمیل زبان آلمانی خود اقدام کنید. از آن جایی که دوره ی چهارساله لیسانس در آلمان به زبان آلمانی تدریس می شود بهتر است تا در ایران شروع به فراگیری زبان آلمانی کنید و حداقل سطح b1 و یا b2 را کسب کنید.

بورسیه تحصیلی آلمان در مقطع کارشناسی ارشد

کشور آلمان دارای معتبرترین دانشگاه ها در سطح اروپا می باشد به همین دلیل افزایش گرایش دانشجویان به اخذ بورسیه تحصیلی آلمان افزایش یافته است.. دوران کارشناسی ارشد در آلمان به مدت 2 سال برگزار می شود. بورس در مقطع کارشناسی ارشد عموما رایگان است و البته گاه نیز به صورت نیمه بورسیه نیز دنبال می شود و فرد متقاضی باید خود هزینه های موجود را پرداخت کند. برای ورود به این مقطع نیاز به آزمون خاصی نبوده و همینطور وجود مقاله و طرح تخصصی نیز بسیار محدود است.

اگر فرد دوره کارشناسی را در دانشگاه غیر دولتی نیز تحصیل کرده باشد داشتن سوابق تحصیل بالا از دسته مواردی است که باید قطعا در پرونده شما قرار گرفته باشد و بدون داشتن معدل و شرایط تحصیل بالا ورود شما به بورسیه تحصیلی آلمان محدود است. لازم به ذکر است که تفاوتی ندارد تا شما فارغ التحصیل از دانشگاه سراسری یا آزاد باشید و از طریق هر کدام می توانید اقدام کنید. دانشجویان کارشناسی ارشد می توانند با انجام کار دانشجویی با محدوده زمانی تقریباً 20 ساعت در هفته با توجه به میانگین درآمد بدست آمده در یک ماه، هزینه های زندگی دانشجویی خود را پوشش دهند.

بورس تحصیلی آلمان در مقطع دکترا

تحصیل در مقطع دکترا در کشور آلمان رایگان است به همین دلیل افراد زیادی از سراسر دنیا و حتی از اتحادیه اروپا نیز علاقه مند به تحصیل در مقطع دکترا در کشور آلمان باشند. طول دوران تحصیل در مقطع دکترا در آلمان بین 3 الی 4 سال است. ظرفیت بورس آلمان مقطع دکترا بسیار محدود است و الویت با افرادی است که مقطع کارشناسی ارشد را در این دانشگاه گذرانده اند. دانشجوی دکترا مانند تمامی مقاطع دیگر حق دارد که در طول تحصیل به کار نیز مشغول شود و البته 3 ساعت در روز می توانید به فعالیت مشغول شوید و کار شما در قالب پاره وقت خواهد بود.

یکی از قوانین مهم بورس در مقطع دکترا معدل فرد متقاضی است. معدلی که از سوی دانشگاه های مختلف آلمان تعیین می شود متغیر است اما شما با معدل کمتر از 15 از دوره کارشناسی ارشد نباشد. پس از فارغ التحصیل شدن در مقطع دکترا می توانید به مدت یک سال در این کشور اقامت داشته باشید و به دنبال کار باشید. در صورتی که کار پیدا کردید و به مدت 3 سال مشغول به کار بودید می توانید اقامت دائم این کشور را اخذ کنید. افراد متاهل پس از بورسیه تحصیلی آلمان در مقطع دکترا می توانند برای مهاجرت همسر و فرزندان زیر 18 سال خود نیز اقدام کنند.

شرایط دریافت بورسیه آلمان برای افراد نخبه

بورسیه به افرادی تعلق میگیرد که هم نمرات درسی بالای داشته باشند و هم از نظر روابط اجتماعی بالای برخوردار باشند. اگر دو شرط لازم را داشته باشید شما برای مصاحبه انتخاب و در اولین جلسه ای که برگزار میشود شما باید در خصوص یک موضوع به مدت 20 دقیقه صحبت کنید بعد از آن با دو نفر از افرادی که بورسیه بودن مصاحبه خواهید داشت که معمولا سوالاتی در خصوص هدف شما چیست و اینده رو چطور میبینید و … بعد از تایید شدن به مصاحبه دیگری دعوت میشوید که در آن باید در مورد یک موضوع به مدت 20 دقیقه صحبت کنید و بعد از ان با دو نفر از متخصصین ان موضوع جلسه خواهید داشت تمامی این مصاحبه ها به زبان المانی خواهد بود بعد از دوهفته به شما اطلاع خواهند داد که نتیجه شما مثبت یا منفی بوده است.

مدارک مورد نیاز جهت احذ بورس تحصیلی آلمان

هر سال تعداد متقاضیان بورسیه تحصیلی آلمان افزایش می یابد و به مراتب می توان گفت شرایط اخذ بورسیه از این کشور سخت و سخت تر شده است. لازم به ذکر است که کشور آلمان کشوری می باشد که مهاجرپذیر است ، این کشور می تواند گزینه مناسبی نه تنها برای تحصیل بلکه برای کار و زندگی باشد. بنابراین جهت دریافت بورس آلمان مدارکی را ارائه دهید که در ادامه شرح می دهیم.

هزینه بورسیه تحصیلی آلمان

کشور آلمان برای متقاضیان بورسیه تحصیلی آلمان ماهیانه مبلغی را پرداخت کند. این مبلغ برای افراد متقاضی بورسیه داده می شود. کمک هزینه زندگی برای افراد دانشجو در کشور آلمان تقریبا 480 یورو است و کمک هزینه تحصیلی در این کشور چیزی حدود 600 یورو در هر ماه می باشد. در صورتی که این افراد با اعضای خانواده باشند حدودا 500 یورو در ماه به این مبلغ اضافه می شود. این افراد می توانند با این مبلغ به راحتی زندگی خود را در این کشور سپری کنند.

در نظر داشته باشید که به طور کلی اگر فرد بتواند بورس آلمان به صورت کامل دریافت کند هیچ هزینه ای برای او در نظر گرفته نخواهد شد و حتی مبلغی به عنوان حقوق به صورت ماهانه نیز واریز می شود.گزینه بعدی در خصوص افرادی است که در لاین نیمه بورسیه تحصیلی آلمان پذیرفته شده اند این افراد تنها بخشی از بودجه را پرداخت خواهند کرد و بخش دیگر از سوی دانشگاه پرداخت می شود.

مزایا و معایب بورس آلمان

از مزایای بورسیه تحصیلی آلمان می توان به اقامت در کشور آلمان اشاره کرد. از طرفی احتمال اینکه بعد از اتمام دوره تحصیلی خود بتوانید جهت کسب اقامت در کشور آلمان اقدام نمایید. که با کسب بورسیه تحصیلی آلمان می توانید به رویای خود نزدیک شوید. قطعا هر تصمیم و هر کاری چه در زمینه تحصیل و چه در زمینه اشتغال، مزایا و معایب خاص خود را دارد که در بالا مزایای بورس را توضیح دادیم و اما از معایب بورس آلمان می توان به سختی کار در طول مسیر اخذ بورسیه تحصیلی اشاره کرد و یا شرایطی مانند محدودیت در کار و کسب درآمد در کنار اشتغال به تحصیل در برخی مقاطع نیز از دیگر معایب بورس می باشد.

 

 

ثبت امتیاز
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *