آب انبار باسیلیکا توسط امپراتور Justinian راه اندازی شده و در سال 532 ساخته شد. باسیلیکا زیر زمینی (همچنین به نام مخزن زیرزمینی نیز نامیده می شود) بزرگترین مخزن حفظ شده در استانبول است که با استفاده از 336 ستون ساخته شده است. طبق ادعاهای متون تاریخی ، بیش از 7000 برده در ساخت این مخزن دست داشته اند.
معماری آب انبار باسیلیکا
بیشتر ستون ها از معابد ویران شده و سر ستون های حک شده ریز نجات یافتند. این بنا با تقارن عالی و شکوه بی نظیری ساخته شده است. در طول روزهای تابستان ، مخزن آب زیرزمینی برای تمیز کردن متوقف می شود تا در روزهای گرم تابستان به خوبی کار کند. با تور استانبول می توانید از این مکان دیدن نمایید.
آب انبار باسیلیکا زیرزمینی به عنوان ذخیره آب برای خدمت به کاخ بزرگ بیزانس و ساختمانهای اطراف آن با ظرفیت 80،000 مترمکعب آب طراحی شده است تا از طریق 20 کیلومتر قنات از یک مخزن در نزدیکی دریای سیاه پر شود.
دلیل این که آن را اصطلاحاً Basilica Cistern می نامند این است که در زیر Stoa Basilica قرار دارد که یکی از میادین بزرگ در اولین هفت تپه در قسطنطنیه است. به دنبال جابجایی امپراطوران بیزانس از کاخ بزرگ ، مخزن زیرزمینی قبل از فتح توسط مسئولان شهر بسته و فراموش شد.
کشف دوباره این آب انبار در سال 1545
آب انبار باسیلیکا دوباره در سال 1545 توسط محقق پتروس گلیوس کشف شد ، که در آثار باستانی بیزانس تحقیق می کند و به ساکنان محلی گفته شد که آنها می توانند با پایین آوردن سطل به فضای تاریک زیر طبقه زیرزمین خود ، آب بدست آورند و حتی برخی اوقات ماهی آب شیرین بگیرند. بعد از برخی از تحقیقات بین زیرزمینهای ساکنان محلی ، گلیوس راه اصلی دسترسی به این مخزن را کشف کرد.
مطالب مرتبط : تور ترکیه
Cistern Basilica از زمان کشف تاکنون بسیاری از ترمیم ها را پشت سر گذاشته است. آغاز تعمیرات دوبار در دوران امپراتوری عثمانی در قرن 18 در زمان سلطنت احمد سوم در 1723 توسط معمار محمد آقا از كایسری انجام شد. دومین تعمیر دقیق در قرن نوزدهم در زمان سلطنت سلطان عبدالحمید دوم (1990-1998) به پایان رسید. ستون های سنگ تراشی و آسیب دیده در سال 1968 تعمیر شدند. سرانجام باسیلیکای زیرزمینی در سال 1985 توسط شهرداری متروپولیتن استانبول بازسازی شد و در های آن به روی عموم در سال 1987 باز شد.
سرهای MEDUSA در آب انبار باسیلیکا
شاید جالب ترین چیز در این مخزن ، سرهای وارونه مدوزا واقع در گوشه شمال غربی مخزن باشد. هیچ کس نمی داند که در واقع این دو سر مدوسا از کجا آمده اند ، با این وجود این احتمال وجود دارد که سرها از ساختمان اواخر دوره رومی گرفته شده و برداشته شده و به باسیلیکا منتقل شده اند.
همچنین برخی از مردم بر این باورند که آرزوی آنها پس از پرتاب سکه ها به آب انبار باسیلیکا جادویی در اطراف سرهای مدوسا محقق می شود.
این بنا اکنون با سکوهای چوبی بلند خود یکی از محبوب ترین نقاط دیدنی استانبول است. علاوه بر این که دارای جاذبه های توریستی و موزه است ، در حال حاضر Basilica Cistern از کنسرت های مدرن و نمایش های تئاتر در زیر سقف تاریخی آن میزبانی می کند.
مطالب مرتبط : مهاجرت به ترکیه