تاریخچه ایروان این زندگی طولانی و پرهیجان توسط تزار اورارتو باستان – آرگشتی اول به شهر داده شده است که این قلعه را بر روی تپه آرین – برد ساخته و از آن به عنوان اربونی نامگذاری شده است. آن قلعه نام خود را به شهری که در اطراف آن رشد کرد داد. تخته سنگ باستانی که توسط باستان شناسان در آن تپه یافت شد ، به شناسنامه اصلی این شهر تبدیل شد. وقتی که نامه خط میخی را رمزگشایی کردند ، آن می گوید: “به یاری خداوند هالدی بزرگ تزار آرگشتی ، پسر منوآ این قلعه مستحکم را ساخت و آن را” اِبرونی “نامید. آن 2789 سال پیش ، 29 سال قبل از پیدایش روم بود. با کاهش قیمت تور ارمنستان به شما سفر به این کشور جذاب را پیشنهاد می کنیم.

تاریخچه ایروان شهری با قدمتی چندین هزار ساله

تاریخچه ایروان باستان و وضعیت این شهر در آن دوره

ایروان باستان سالها نقش اساسی در زندگی اقتصادی و سیاسی ارمنستان داشت. در مسیر کاروان ها قرار داشت و مرکز اصلی تجارت بود. با این حال ، ایروان پایتخت ارمنستان نبود ، اگرچه سرنوشت تلخ این کشور را در اختیار داشت.

حمله های اعراب و بعداً ترکان سلجوقی  در قرن هفتم – یازدهم آسیب جدی به توسعه شهر وارد کردند. در سده های پانزدهم و هجدهم ایروان توسط ترک های عثمانی و ایرانیان غارت می شد. ایروان 14 بار – در هر زمان با تخریب های قابل توجهی – از یک دست به دست دیگر می رسید. حمله شاه عباس اول  صفوی (فارسی) در سال 1604 ، ویران کننده ترین حمله به ایروان بود. در سال 1679  زمین لرزه ای بزرگترین بخش شهر را ویران کرد.

تاریخچه ایروان باستان و وضعیت این شهر در آن دوره

اختلاف ایران و روسیه و ترکیه بر سر ایروان

در قرن هفدهم الی نوزدهم ایروان “موضوع اختلاف” بین روسیه ، ترکیه و ایران شد. ارتش های روسی پس از طوفان ایروان در تاریخ اول اکتبر 1827 ، پیمان ترکمنچای را امضا کردند که براساس آن ، ایران مجبور شد از قلمروهای قفقاز از جمله قلمرو حکومت خان ایروان دست بکشد. با کاهش قیمت تور ایروان شما می توانید با قیمت مناسب از این شهر زیبا دیدن نمایید.

فقط در سال 1920  ایروان پایتخت ارمنستان شد. ساخت متمرکز آن از دهه 1930 آغاز شد و از سال 1936 این شهر به طور رسمی ایروان خوانده شد. پیش از آن نام آن با عنوان اریوان نوشته شده و تلفظ می شد.

معمار الكساندر تامانیان “پدر” شهر مدرن شد. وی با بهره گیری ماهرانه از عناصر معماری سازندگان ارمنی باستان: حکاکی سنگی ، زینتی و غیره ، موفق به ایجاد نمای منحصر به فرد شهر در معماری کلاسیک شد. علاوه بر این ، تامانیان شروع به استفاده از سنگ روزندار ، منابع طبیعی اصلی ارمنستان ، در شهرسازی کرد. سنگ روزندار سنگی با منشاء آتشفشانی، بسیار سبک ، قوی و زیبا است . بیشترین کاربرد در ایروان از سنگ روانداز صورتی بود ، بنابراین پایتخت ارمنستان بعضاً “شهری صورتی” خوانده می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *